Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelitek a hisztit?

Hogyan kezelitek a hisztit?

Figyelt kérdés

A 20 hónapos fiamnál mostanában az a módi, hogy lemegyünk sétálni, megyünk egy saroknyit és úgy dönt hogy nem akar továbbmenni vegyem fel és cipeljem. Ma délelőtt kitépte a zebrán a kezét a kezemből és leült az út közepén, mert nem cipelem. És ezt folytatta egy darabig, aztán úgy leült a földre, hogy kénytelen voltam felvenni és hazáig cipelni, persze az egész lakótelep már minket nézett.

Ezt csak velem csinálja, mással nem...

2011. febr. 21. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:

nem cipeltem. ha nem jön, irány a hazafelé, majd megtanulja, hogy akkor van séta, ha szépen jön. ezt el is lehet neki mondani.

zebrán meg fogd erősen a kezét, ha megállna, akkor viszed tovább a kezénél fogva, közben nyugodtan elmondod neki, hogy a zebrán nem állunk meg, pláne nem ülünk le, mert jönnek az autók és elütnek.

általában a provokáló hülyesgéekre, hisztikre kell a legnagyobb nyugalommal és következetességgel reagálni, akkor megtanulják hogy hiába a cirksuz. azért csak veled csinálja, mert te vagy a fő nevelő személy az életében.

az hogy a lakótelep mit szól...pont sz@rd le, már elnézést. ezen csak az akad ki, akinek még nem volt gyereke.

2 éves 2 hónapos kislány anyukája + 12 hetes km

2011. febr. 21. 14:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Enyém is 26 hónapos lány. Ugyanúgy csinálom, ahogy az első leírta. :)

Plusz bünti, ha a játszótéren hisztizik, szépen hazamegyünk, természetesen azonnal... És tudja, hogy azért megyünk el, fele uton már fordulna vissza, de nem engedem, ilyenkor hazamegyünk. Előbb-utóbb megtanulja, ha hiszti van, nincs játszótér (se).

2011. febr. 21. 15:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Na nálunk is ez van. Lányom 2 éves, 2 hónapos mult. Elindulunk sétálni, fogja a kezem, aztán elengedi, elkezd rohanni. Csak akkor áll meg, ha szembe jön valaki. Akkor elfárad, elkezd kéreszkedni az ölembe (15 kg). Mondom neki, hogy anyának fáj a háta, nem bir vinni. Akkor megy megint egy kicsit. és ha nem oda megyünk, ahova ő szeretne, akkor elkezd visitani, hisztizni, nem akar jönni. Akkor mondom, hogy akkor megyünk haza. Egyenlőre ez nem jött be, de "alakul". kezdi érteni, hogy hisztivel nem megy sokra. De volt már hogy a hiszti miatt visszafordultunk, pedig 10 m--re sem jutottunk a házunktol, akkor a hónom alatt hoztam haza. itthol kifujtuk az orrunkat, megmostuk az arcunkat, megint elmagyaráztam neki, hogy ha hisztizik hazajövünk, és megint kivittem.
2011. febr. 21. 15:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

2011. febr. 21. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!