Aki 2 év körüli gyerekével sokat van egyedül, hogy oldja meg pl. a zuhanyozást? Mit csinál addig a gyerek?
Zuhanyozni akkor szoktam ha alszik.ha jön postás vagy bárki gyorsan kiszaladok mondom hogy jövök,ajtót nyitva hagyom hogy lásson. Vagy ha az emeleten vagyunk akkor berakom az ágyába.
Ez a szobába becsukdosás azért nekem durva! Nem látod mivel mit csinál stb...
Nekünk nagy házunk van, de totál gyerekbiztosra csináltuk, mikor vártuk a lányunkat. Nem aggódom. Amúgy is egész nap le-fel jár a lakásban, az emeletre nem tud felmenni, mert van ajtó a lépcső előtt. Mikor elmegyek zuhanyozni, vagy wcre, szólok neki, hogy hova megyek. Néha bejön lecsekkolni, vagy bedobál nekem valamit a kádba:D, aztán megy tovább játszani. Ha csenget a postás, vagy jön egy csomag, szólok neki, hogy mindjárt jövök és nem zavarja, ott hagyhatom.
Amíg kisebb volt, betettem addig a járókába, amíg kiszaladtam, csak emiatt volt járókánk. Ha fürödtem, jött velem a babahordózóval egyetemben.
Most 20 hónapos.
Huh bocsi,de a "becsukom a szobába",meg az "eléjük teszem az ételt" és bemegyek tusolni válaszokon én is csak néztem...
Amúgy nincs nyugis periódusa?
Nálam 3,5 és 1,5 évesek a fiúk,tudnak alkotni,de pl a reggeli ébredés után még tök jól elvannak,a nagy mesét néz,a kicsi "molyol" valamivel. Ilyenkor berohanok zuhanyozni.
Amúgy meg az ilyenek,hogy felmászik az ablakpárkányra,átmenti dolgok nem??Vagyis gondolom rajta vagy,hogy leszoktasd,különben ha most nem tanítod meg ezekre,akkor később is "önveszélyes" lesz.
Én is paramami vagyok! :)
Az enyém most 3,5 éves...végre ott merem hagyni míg játszik,vagy mesét néz és elmegyek zuhanyozni. Nálunk a férjem havonta 1-2 éjszakát nincs itthon (munka miatt)... olyankor jöttek a nagyszülők és vigyáztak a gyerekre,míg én zuhanyoztam :)
Én pl. ha alszik a mai napig nem nyitom ki a kaput,ha csöngetnek,nem hagyon egyedül a lakásban...mondjuk nálunk volt kiskorában egy erőteljes szeparációs szorongás,azért "óvom" ennyire a lelkét :)
A postáson soha nem aggódtam...legfeljebb a postán átvesszük a levelet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!