Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig normális a befelé...

Meddig normális a befelé forduló lábfej járáskor?

Figyelt kérdés

A lányom 10 hónapos korától jár önállóan, már 15 hónapos, szaladgál.

A bal lábfeje szemmel láthatóan sokkal jobban befordul, mint a jobb, mindegy, hogy mezítláb van, vagy csizmában, vagy cipőben.

Érdemes elvinni ortopédiára, vagy ezt majd kinövi?

A doki csak annyit mondott rá 1 éves korában, hogy ez normális ebben a korban, de nekem nem tetszik, hogy így jár, szerintem valami nem stimmel.

2014. márc. 10. 15:13
 1/4 A kérdező kommentje:
Még annyit tennék hozzá, hogy szinte sosincs rajta semmiféle lábbeli, csak az elmúlt 2-3 hónapban akkor, mikor kimegyünk sétálni, napi 1-2 órát, tehát a cipőtől sem lehet.
2014. márc. 10. 15:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Akkor édemes elvinni ortopédiàra, mikor màr stabilan jàr. Szóval nektek màr ideje lenne, főleg mivel gond is van. Egyàltalán nem biztos, hogy magától megoldódik. Az ilyen körzeti orvosokat sosem értettem. Anyósom otopédiàn dolgozik, rengeteg problémás gyereket visznek be, akire a háziorvos csak legyintett...
2014. márc. 10. 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Lányomnak születésétől befele állt, 1 éves koráig jártunk gyógytornára, spéci korrekciós cipője is volt 6-8 hónapos kora között. Amikor elindult -ő is 10 hónaposan- nagyon durván befele állt, kb 70 fokban.. aztán idővel javulgatott, persze tornáztattam mindennap. Mi 15 hónaposan mentünk el az ortopédiára, a doktornéni kacsalábas , belül sima talpú szandit javasolt, tornát és sok motorozást. Most 3,5 éves a lányom, csak mi családtagok látjuk rajta a "csámpiságát", egyébként jár ovis balettra sztem ez is nagyon jó neki.
2014. márc. 10. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:
én mindenképpen elvinném ortopédiára a helyedben!
2014. márc. 10. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!