Ajánlanál rossz minőségű pelenkát? Egy kis hátsó csavar lenne a lányomnál, hátha kedve lenne végre bugyit is felvenni, hogy közelebb jussunk a szobatisztasághoz.
úszó pelenka ;) pelus is de nem szívja fel a nedvességet
szerintem nem rosz gondolat, legfeljebb megtapasztalja a kicsi milyen kellemetlen,baja nem lesz
szerintem sokkal jobb az, ha megmondod neki, hogy elfogyott a pelus, majd holnap vesztek, ma bugyiba lesz. kicsit megtapasztalja. közben kérdezgetsd, hogy ráül-e a bilire, mert ha sikerülne ráülni akkor kap matricát.
enyém így lett szobatiszta 2 évesen, nagyon tetszett neki, hogy ő önthette ki a bilit, ez motiválta. gondolom a csajoknál a matrica ilyen :)
egyébként az, hogy ne adsz rá pelust, nem erőltetés, hanem egy út amin elindultok. az az erőltetés ha nem engeded leszállni a biliről míg nem produkál. a kettőt ne keverjük már ;)
Felesleges a rossz minőségű pelenka,ennyi erövel bugyit is adhatsz rá.
Vegyél akkor pár db. mosható pelust mondjuk ezeket:
ebben érzi a nedvességet,viszont mégse ázik át mint egy rossz minőségűben.Szokták is mondani hogy aki moshatót használ,telán épp emiatt hamarabb lesz szobatiszta a gyerkőc.
Kerdezo, ha szeptemberbe megy oviba akkor szerintem meg nincs okod aggodni. Kisfiam is 2 es fel eves kora utan lett szobatiszta es szinte egyik naprol a masikra. Egy het utan mar baleset sem volt.
Sajat tapasztalatom szerint amit megfigyelhetsz:
Adj ra kisbugyit (akkar most akkar megvarhatod a melegebb idot) es figyeld meg, hogy milyen idonkozonkent pisil be. Ezt pelussal nem latja az ember. Ezt azert ajanlom mert en is 2 es fel eves kora korul kiprobaltam. Viszont a kisfiam 30-40 percenkent bepisilt es bugyicsere volt. Sot olyan is volt, hogy bepisilt es ra 20 percre ismet. Ez az egyik jele annak, hogy nem erett a szobatisztasagra. Egy kisgyerek aki erett tobb mint egy orat birja. Vagyis az inger nem 20-30-40 percenkent jelentkezik mert a hugyholyag annyira fejlett mar, hogy birja akkar 1 vagy 2 orat is (persze folyadek bevitel fuggo is a dolog). En ekkor meg visszaadtam ra a pelust mert igy nincs ertelme.
Par honap mulva ismet probalkoztam es csodak csodajara mar masfel ora telt el a ket pisiles kozott. Mikor ezt lattam akkor automatikusan masfel orankent raultettem a bilire. Ha belement a pisi/kaki akkor nagy dicseret. Ez az automatikus bilire ultetes masfel orankent 2 napig volt es talan 2-szer volt baleset amikor picit ido elott bepisilt. A harmadik napon szo szerint mar magatol a bilire ult es azota is. Tehat neki a 2 nap eleg volt arra, hogy belerogzodjon, hogy ha erzi az ingert akkor a bilihez kell szaladni mert akkor jon a pisi/kaki.
Eroltetni semmi keppen nem szabad mert minden kisgyerek szobatiszta lesz a sajat tempojaban.
Itt vagyok.
Köszi mindenkinek! Egyelőre ott tartunk, hogy adok rá bugyit, kicsit motiválom pár cuki matricával, 1 pisi=1 matrica, és minden lelkesedés ellenére elég sok a baleset. Sűrűn pisil, amikor kérdem, nem jön, mert nem kell, majd 1 perc múlva olyan a nadrág meg minden...
Szóval kicsit pihentetem is lehet a dolgot, meg valahogy mégis szem előtt akarom tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!