Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tanítsam önálló evésre?

Hogyan tanítsam önálló evésre?

Figyelt kérdés

1,5 éves kislányomat ha beültetem az etetőszékbe és eléteszem a tányért mindent kiborít belőle, nem érdekli az étel akkor sem ha éhes. Pl. virsli karikákat teszek elé megfogja és egyenként kidobálja a tányérból akkor is ha éhes, mert ha én adom a szájába a falatokat megeszi mindet.

De ha pogácsát vagy kiflit adok a kezébe azt is csak akkor eszi meg ha babakocsival úton vagyunk, itthon széttépi és dobálja.. Tudnátok tanácsot adni?

2014. febr. 25. 14:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Hát én is furcsáltam, de szokott még fura dolgokat mondani.

Egyébként szeret enni, csak ha én etetem. Próbáltam már hogy elveszem előle, és kicsit később megkérdezem, hogy kérsz enni? bólogat beültetem a székbe.

Elmondom neki, hogy ha dobálod elveszem mert nem játék. Fogod dobálni? Nem..

De ahogy eléteszem már kezdi is és persze vigyorog közbe.. Aztán mikor 3x-4x megcsináljuk ezt megunom és megetetem..

2014. febr. 25. 14:51
 12/18 anonim ***** válasza:
37%

A gyerek NEM EGY, hanem MÁSFÉL éves!!! Mert jó páran nem tudnak olvasni.

Másfél évesen azért valamennyire kellene már egyedül ennie.

Ha ledobálja az ételt, akkor nem elég éhes, illetve játéknak tartja a dolgot.

Elöször is beszéld meg vele, hogy az étel NEM játék, ha elkezdni, akkor AZONNAL fejezd be azt az etetést. Ezután kb 10-15 perccel megpróbálhatod újra, de ha akkor is játszik, akkor vége az etetésnek.

Evésidöben NE te add neki a falatokat, mert azért nem akar egyedül ENNI, hanem csak dobálózni.

2014. febr. 25. 14:52
 13/18 anonim ***** válasza:

"Elmondom neki, hogy ha dobálod elveszem mert nem játék. Fogod dobálni? Nem..

De ahogy eléteszem már kezdi is és persze vigyorog közbe.. Aztán mikor 3x-4x megcsináljuk ezt megunom és megetetem.."

Hiába MONDOD neki, hoyg elvezsed, ha mégsem teszed meg - így egyértelmü, hogy hülyét csinálhat belöled.

Ha elkezdi dobálni az ételt, akkor NEM megetetni kell, hanem ELVENNI töle!

2014. febr. 25. 14:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Olvasgass kicsit figyelmesebben és mindjárt rájössz, hogy az utóbbi pár válasz, amiben szerepelt az hogy "1 éves", a Kérdező kommentjére történő reagálás volt. Ebben pedig az szerepelt, hogy a védőnője az 1 ÉVES STÁTUSZON közölte, hogy egyedül kellene ennie a gyereknek. Mielőtt nekiugrasz másoknak, érdemes lenne odafigyelni arra, amit olvasol.
2014. febr. 25. 14:56
 15/18 A kérdező kommentje:

Aztán mikor 3x-4x megcsináljuk ezt megunom és megetetem.

Ezt úgy értem hogy elveszem tőle aztán kicsit később megkérdezem újra hogy eszel stb..

Tehát minden alkalommal elveszem tőle mikor dobál, de így aztán órákig eljátszhatnék ezzel és nem enne szinte semmit.

2014. febr. 25. 14:58
 16/18 anonim ***** válasza:
50%
12: olvass már, mielőtt okoskodsz...
2014. febr. 25. 15:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Sehogy, várj vele, még kicsi.
2014. febr. 25. 19:34
 18/18 anonim válasza:
a védőlány nem normalizált nincs meg a négy kereke ( csak 1)
2014. márc. 17. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!