Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tanítsam önálló evésre?

Hogyan tanítsam önálló evésre?

Figyelt kérdés

1,5 éves kislányomat ha beültetem az etetőszékbe és eléteszem a tányért mindent kiborít belőle, nem érdekli az étel akkor sem ha éhes. Pl. virsli karikákat teszek elé megfogja és egyenként kidobálja a tányérból akkor is ha éhes, mert ha én adom a szájába a falatokat megeszi mindet.

De ha pogácsát vagy kiflit adok a kezébe azt is csak akkor eszi meg ha babakocsival úton vagyunk, itthon széttépi és dobálja.. Tudnátok tanácsot adni?

2014. febr. 25. 14:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
etesd,még kicsi,majd rájön.Egyetek együtt akkor látja tőled hogy kell.
2014. febr. 25. 14:34
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
Játszik a kajával! én úgy csináltam hogy leultem vele szemben és ahányszor dobálni akarta megfenyítettem pontosabban szoval mondtam nem csináljuk eszunk!
2014. febr. 25. 14:34
 3/18 anonim ***** válasza:
49%

Ha tépkedi, szépen elveszed előle, és elmondod, hogy ez nem játék, és ha éhes, akkor szóljon, jöjjön vissza, és ehet.

Babakocsiban meg akárhol ne adj neki enni, csak otthon, az etetőszékben, míg meg nem szokja, hogy normálisan eszünk. :) Ne aggódj egyébként, ez amolyan életkori sajátosság, próbálkozik. :)

Nem szabad tőle kiborulni, de határozottan és következetesen el kell utasítani az ilyen viselkedést. Ha dobálózik, akkor nem éhes eléggé, majd rádöbben, hogy nem kell kidobni.

Nálunk ezzel 15 hónaposan próbálkozott be, kb. két hétig, és egyszer csak fogtam magam, azt mondtam neki, hogy okés, akkor ha kidobod, nincs evés, ez 13.30kor volt. Nem is ebédelt, anélkül feküdt le. Uzsi időben megint kidobálta, megint elvettem. Este hatkor jött, hogy nyamnyam, mondtam neki, hogy nem dobáljuk ki, ugye? Bólogatott, betettem a székbe, evett, a felét elfogyasztotta, elkedte dobálni, megint elvettem. Két héttel később már önállóan evett kanállal és villával, 17 hónapos korára gyakorlatilag baleset nélkül, szépen, nyugisan eszeget. :)

2014. febr. 25. 14:35
 4/18 A kérdező kommentje:

Azért aggaszt a dolog mert a védőnő szerint már rég egyedül kellene ennie.. Az 1 éves státuszvizsgálatnál kérdezte hoy ugye egyedül eszik már?

Pislogtam, mondtam hogy nem.. Erre teljesen el volt képedve hogy de így, de úgy..

Köszönöm a válaszokat ment a zöld kéz :)

2014. febr. 25. 14:40
 5/18 anonim ***** válasza:
50%
utolsó, és 2 héten keresztül csak épphogy eszegetett a babád mert elvetted tőle ha dobálta?
2014. febr. 25. 14:41
 6/18 anonim ***** válasza:
59%
hogy kéne már egyedül ennie egy 1 évesnek???ez vicces...
2014. febr. 25. 14:41
 7/18 anonim ***** válasza:
3. vagyok: dehogy kell egyedül ennie, ez baromság. Az én lányom is egyébként effektíve önállóan tanulta meg, nem tanítgattam, sőt, a tanulási folyamat elején akartam volna eteteni inkább, de akkor nem engedte már. Ő bölcsis egyébként, a 2 évesek között is van, akit etetnek még a gondozónénik.
2014. febr. 25. 14:42
 8/18 anonim ***** válasza:
hülye a védőnőd
2014. febr. 25. 14:44
 9/18 anonim ***** válasza:
Ez butaság, amit a védőnőd mond. 1 évesen az enyém csak azt kérdezte, hogy érdekli-e már a kanál., próbálkozik-e vele. Mondtam, hogy igen, de még nem eszik vele, azt mondta, hogy még nem is kell. Most 20 hónapos, kanállal már szépen eszik egyedül, a villával is próbálkozik, ott azért még van mit fejlődni. Mondjuk ő sosem dobálózott az étellel (max. néha a kutyának dob le pár falatot, de csak ha ő már jóllakott), annál sokkal jobban szereti a hasát.
2014. febr. 25. 14:45
 10/18 anonim ***** válasza:
51%

A 3. vagyok ismét.

Amikor dobálta a kaját, akkor eszegetett csak éppen-éppen. Még vérvételt is kértem a férjemtől (ő orvos), mert borzasztóan aggódtam érte, tekintve, hogy mindent elhajított, ami étel volt. Miután kivártam a jelzését, és akkor adtam neki enni, amikor kért, már evett rendesen (a semmihez képest rendesen), tehát a nullával szemben megevett egy fél tányérnyi kaját.

Mint ahogyan írtam is, már aznap este is evett, csak egy délutánt "éhezett". Ezt a férjem javasolta egyébként, aki egyfelől ért a kérdéhez, tehát tudtuk, hogy egy délutántól nem hal éhen, másfelől azt akartuk, hogy végre a gyomrába is kerüljön kaja, ne csak a földre. Ezt úgy sikerült elérnünk, hogy amikor már csak játéknak használta az ételt, elvettük tőle. Így billent benne helyre, hogy mire is való ez.

Nem, nem éhezett egyébként akkor sem, köszönöm a feltételezést. Abban a két hétben többet evett, mint az előtte lévő hónapban bármikor, amikor a földre lökdöste a kaját.

2014. febr. 25. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!