Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Hihetetlen indulat...

Mit tegyek? Hihetetlen indulatok forrongnak bennem.

Figyelt kérdés

Nagycsoportos a fiam, év eleje óta bántja, marja, rúgja, folyamatosan rángatja. Erősebb a gyerek a fiamnál. Óvónők tudják a problémát, igyekeznek megelőzni, de nem tudnak minden esetet. Sok a gyerek. Másokat is bánt a fiú.A szülők a panaszra csak vállat vonva nevetnek, az óvónők is mondta,egyszerűen nem érdekli a szülőket, sőt jónak tartják, hogy fiuk nem "tutyimutyi". A héten a fiam véres karmolással jött haza, ma pedig sántít úgy térdenrúgta.

Most ott tartok, hogy elkapom az apját az ő stílusában, ami nem szép és mindneki előtt balhé (mert úgyis ez lenne, hisz védi a gyerekét) de ennek nem lesz hatása. Vagy elkapom a gyerek grabancát és megfenyegetem valamivel. Vagy elmegyek a gyámügyhöz panaszkodni. Valamelyik nap közölte egy másik ovistársával, hogy szerez egy kést és szívenszúrja. Hát milyen gyerek ez?

Mit tegyek szerintetek?Mert most, hogy sántít a gyerek nagyon dühös vagyok, sőt lehet holnap látleletet vetetek. Valószínű nem lesz rajta semmi, de már akkor papíron szerepel, hogy a másik úgy belerúgott, hogy tartós fájdalma keletkezett.

Szerintetek?

2014. febr. 19. 20:46
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási és fogalmazási hibákért de nagyon mérges vagyok. Nemrég érek haza munkából és ez fogad.
2014. febr. 19. 20:49
 2/18 anonim ***** válasza:
56%
Én annak idején elbeszélgettem azzal a gyerekkel, amelyik az enyémet bántotta. Szerintem annak van legtöbb értelme. Fenyegesd meg, de finoman (és persze mások előtt tagadd le, szóval ne legyen szemtanú)
2014. febr. 19. 20:50
 3/18 A kérdező kommentje:

És mit gondolsz mi a helyes fenyegetés? mit mondjak, amitől nem sírja el magát, mert tudnák olyat mondani, hogy ihaj! Még jó, hogy holnap délután találkozok csak vele, addigra csillapodik az indulatom.

Ha neadjaisten valami komolyabb van a fiam térdével akkor megoldódott, hivatal! ennyi, akkor nem sz@rozok.

2014. febr. 19. 20:52
 4/18 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem mond a fiadnak, hogy szövetkezzenek össze ellene a többi sértettel és menjenek rá 5 en és addig verjék amíg be nem szarik..

Nekem is volt egy ilyenem anno...

A barátom lefogta, én meg a radiátorba vertem a fejét, hogy össze kellett varratni, soha többé nem bsztatott senkit!!

2014. febr. 19. 20:56
 5/18 anonim ***** válasza:
37%

Ha belegondolsz nem fognak 2 vagy 3 vagy 5 gyereket elküldeni egyetlen egy miatt aki mindenkinek a bögyébe van...

Rendeztesd le nyugodtan a kissráccal!

sok sikert!

2014. febr. 19. 20:58
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatból mondom, hogy semmi értelme a gyereknek a fejével beszélni. Valószínű, hogy a szülői példát hozza magával az oviba. Vagyis az apuka, anyuka is ilyen primitíven harcias egyén. A gyerek otthon is ezt látja, sőt elképzelhető, hogy meg is dicsérik amiért ilyen jól megveri az óvodai társait.

Ezért nem is érdemes a gyerekkel dumálgatni. Ami esetleg használna az, ha elkapod a grabancét, és leordított a kölyök fejét, hogyha nem hagyja abba a bunyót, akkor úgy megvered, hogy a taknya- nyála egybefolyik. Tuti megijed, de el is fogja mondani az apjának, és ebből még nagyobb balhé lesz.

Írtam, hogy tapasztalatból tudom. Hál istenek nem az én fiamat de szintén egy idióta kölyök hasonlóképpen bántotta az óvodai társait. Ő még a kislányokat is bántotta. Az egyik kislánynak úgy megtépte a haját, hogy bevérzett a kis fejbőre. Na ne tudd meg az anyja milyen dühös lett, hozzáteszem hogy jogosan, mert már többször volt panasz a szülők felé, de nem foglalkoztak vele.

Másnap elkapta a kölyköt a fülénél fogva, jól megrángatta,és beígérte, hogyha még egyszer valamelyik óvodai társát bántani fogja, letépi mindkét fülét. A kölyök sírt, nagyon megijedt. De mindent elmondott az apjának. Következő nap az apuka kis híján nekiment az anyukának. Ha mi többi szülők akik éppen ott voltunk a gyerekünkért, és az óvónők nem állnak ki, tuti megverte volna az anyukát. Így csak ordibálás, anyázás lett. Végül az egyik óvónő adott egy tippet. Az anyuka gyűjtsön aláírást, és adja be panaszlevéllel együtt előbb az óvodába, hogy távolítsák el a kölyköt egy neki megfelelő kisegítő óvodába ahol tudják kezelni az agresszióját vagy a szülők egyenként veszik ki a gyereküket, és átviszik másik óvodába. Az aláírást elküldték a helyi önkormányzatnak is, egy másik levéllel, hogy egy agresszív gyerek miatt több gyerek retteg az óvodától. Tegyenek lépéseket, mert ha nem akkor a szülők fognak..

Végül az óvoda úgy döntött, hogy megválnak a kölyöktől. Egyszerűen megkérték a szülőket, hogy a gyereküket vigyék el egy másik óvodába. Kizárták.

Szerintem hasonlóképpen kéne nektek is fellépni a kölyök ellen. Fogjatok össze ti szülők és adjatok be panaszt. Hidd el, a többség szava mindig dönt.

2014. febr. 19. 21:10
 7/18 A kérdező kommentje:

Na igen, ettől tartok én is. A szülők mindenről tudnak, hisz nem egyszer a szülők előtt páholja a többit és a gyönyörű apuka mosolyogva nézi. Egy tapló idióta.

Ezek a gyerekek 3 hónap múlva ballagnak az oviból, suliban folytatódik majd ez. Szerintem ott lesz az aláírásgyűjtés. Az én fiammal ugyanoda fognak menni, a tanítónénik nagyon szeretik a fiamat, említettem nekik nyílt napon a gondomat, azt mondták megoldják ne aggódjak. De szerintem komolyabbra veszem a témát és megmondom a tanítónéniknek, hogy emiatt a gyerek miatt nem tud oda menni az enyém, hátha ez még jobban ad nekik a jövő évre egy löketet (mert egyébként oda megy, csak kicsit dramatizálok)

Eldöntöttem most azt is, hogy holnap nem viszem a fiam oviba, az óvónők úgyis megkérdezik miért, megmondom, hogy sántít a gyerek viszem látleletre. Hátha beijednek és komolyabban beszélnek a szülőkkel. egy orvosi vizsgálat egyébként se árt az én lelkem is megnyugszik, hogy megtudom miért fáj neki.

2014. febr. 19. 21:18
 8/18 anonim ***** válasza:
78%
Nyugodtan vidd orvoshoz, az jó ötlet. Az óvónővel is beszélj, hogy kezd eleged lenni, zárják aki a kölyköt, vagy legalább tegyenek írásos panaszt a szülők felé. Nem írtad, hogy a szülők és a kölyök cigányok-e, de ha nem akkor egy kicsit visszafogják magukat.. A legtöbb nem cigány nem szívesen égeti magát le mindenki előtt--
2014. febr. 19. 21:32
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Jaj de durva ez a sztori...

amúgy szerintem jól teszed,hogy elviszed dokihoz!!!

Én fiam most fogja kezdeni az ovit,remélem nem lesznek ilyen szituk:( De ahogy a férjemet ismerem,már az első ilyen után bemenne és rendet tenne...

2014. febr. 19. 21:32
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem! Teljesen magyarok! Beképzeld magyarok. Vagyis inkább az apa...az anyának van szégyenérzete, látszik, de sok szava nincs, a gyerek őt is megrugdossa.
2014. febr. 19. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!