Ti mit tennétek a helyemben?
Kisfiam óvodás és egy elég rendes fertőzést összeszedett sajnos. Kell neki adnom antibiotikumot, mellé kapja a probiotikumot, kell adjak továbbá gyulladáscsökkentőt, fülcseppet, váladékoldót, Aerius szirupot, inhalálom. Szóval elég sok egy napra. És egyszerűen elfelejtettem, hogy adtam neki ma antibiotikumot délelőtt vagy nem. Olyat kap, ami erős, egy nap csak egyszer kell neki adni és egyszerűen nem tudom, hogy a reggeli gyulladáscsökkentő és váladékoldó után adtam-e neki vagy sem. Nem tudom, hogy mivel ártok jobban, ha ma éppen nem kapna vagy ha kétszer kapna.
Ti mit tennétek a helyemben? Adnátok neki, amivel lehet hogy kétszer kapna 1 nap vagy nem adnátok, viszont akkor 1 nap kimaradna az antibiotikum szempontjából?
Szirupról van szó.
De majd elolvasom a betegtájékoztatót is.
Bár inkább hajlok afelé, hogy nem adtam neki, mert a mérőpohár, amiből szoktam adni, az ugyanúgy áll egy papírtörlőn, amin le szoktam csepegtetni, miután elmostam, mint tegnap és nem emlékszem, hogy ma elmostam volna azt a kis poharat.
De köszönöm, hogy írtatok.
Azt írja a tájékoztató, ha többet adok, akkor az nem jár súlyos következményekkel, csak tájékoztatni kell róla a kezelőorvost, akihez egyébként holnap kell visszamenni kontrollra.
Ha kimarad, akkor pedig azt is oda kell adni, amint az embernek eszébe jut. Csak kétszeres adagot nem lehet adni akkor, ha kimaradt. Tehát a kimaradtat pótolni kell és ugyanúgy folytatni tovább a kúrát.
Én is úgy döntöttem, hogy beadom.
Köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!