Ket evesen normalis ha a gyerek egy szot sem beszel?
Ezt így nehéz megmondani. Nem minden gyerek fejlődik egy ütemben, nem mindenki tudja bizonyos korra azt, amit a többi, viszont bizonyos időre ők is utol szokták érni a többit. A fiam még 2 éves sem volt, mégis összetett mondatokban, tisztán és érthetően beszélt. De egyik rokonunk gyereke 2 évesen szinte semmit nem mondott, aztán 3 éves korra meg sem mondta volna senki, hogy mi volt 2 évesen, mert ugyanúgy beszélt, mint a fiam.
Amúgy mindig az számít és az a mérvadó, amit a gyerekorvos vagy a védőnő mond. Ha szerintük nincs semmi probléma, ez még belefér, akkor majd megtanul beszélni. Ha ők úgy látják, hogy gond van, akkor úgyis küldik a megfelelő helyre, hogy ez rendeződjön.
A lányom két évesen egyáltalán nem beszélt csak a nemet mondta. Két és fél évesen mondta, hogy jajja jó mama alap szavakat. 3 évesen kezdett el mondatokban beszélni. A testészes dolog nézd ha esetleg a szülei máshogy foglalkoznak vele és nem nagyon mutogatták neki mert máshogy fejlesztették akkor előfordul hogy nem tudja. Nem tudom mikor kellene ezt tudmni mert a lányom már ilyen idősen mutogatta igaz mi ezzel nagyon sokat is játszottunk, hogy mutogattuk a testrészünket.
Én is azt mondom mint az első válaszoló, hogy elsősorban az számít amit az orvos mond. A védőnővel nekem nincs jó tapasztalatom így a gyerek orvos véleményére adom. Ha ő nem gondolja hogy el lenne maradva akkor nincs gond majd behozza. Nem egyformán fejlődnek a gyerekek.
Koszonom az eddig valszokat mindenkinek.Nem is csak az a baj h nem beszel hanem az h nem is kommunikal.Csak butan nez es a szaja is tatva van mindig.Ha beszelsz hozza akkor is csak nez de nem is latszik rajta h barmit is ertene.Az en lanyom 2 honappal fiatalabb es ket nyelven mond nagyon sok szot es mondja h ehes h szomjas lehet vele kommunikalni.Megerti h hozd ide vidd oda stb.....
Az biztos h nem foglalkoznak vele a szulei mindig uton vannak es csavarognak.Szegeny kisfiu szinte a kocsi hatso ulesen toltotte a nap nagy reszet.Nekik nem tunt meg fel h a gyerek vissza lenne maradva csak azon csodalkoznak h az en lanyom mar mennyi mident tud.A hallasat ugy tudom h neztek es azzal nem volt gond.
Szerintem a státuszvizsgálatokon kiderült volna, ha baj van.
Én úgy gondolom, hogy azért nem beszél, mert elhanyagolják. Minek próbáljon kommunikálni, ha senkit nem érdekel? :(
Lehet, hogy kéne fejlesztésre hordania, vagy gyógytornára, stb. Csak túl önző ahhoz, hogy elvigye, vagy szégyellné, ha kiderülne, hogy valami nem teljesen átlagos szegény Kisfiúval :(
Hát mindjárt sírok basszus :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!