Normális a mai világban, hogy a gyerek már 3 évesen kezeli a számítógépet?
Szerintem a kisfiad az átlagosnál egy kicsit erősebben érdeklődik ezek iránt a dolgok iránt, de ez nem baj. Lehet hogy mérnök lesz, vagy informatikus. :)
Én arra ügyelnék, hogy ki legyen egyensúlyozva. Ha viszed eleget szabad levegőre rohangálni, játszóra mászókázni, akkor bele fér az, hogy otthon nem rajzol vagy épít, hanem "kütyüzik".
Ami lemaradt: a mesenézést viszont korlátoznám. (Ha ilyen ügyes, akkor az órát is hamarosan ismerni fogja.
Vegyél neki egy vekkert, állítsd be, és mond, ha csörög (vagy egy mobil is jó), akkor be kell fejezni a mese nézést.
első
Én informatikus vagyok, a lányom jobban ért a számítógéphez mint én.:)
Telefont úgy kezeli, mintha avval született volna.
Náluk ez már normális, míg én legelőször számítógépet az iskolában láttam.
Nekem még újdonság az érintőképernyő is, míg a 3 és fél éves lányom olyan édesen kezeli a pici ujjaival, megzabálom...
Èn azt gondolom, hogy a gyerekeket ez vonza mert villog szép, és minket is ugyan úgy érdekel(ezért ülök most itt).
De addig érdekli a gyerekekt míg a szülö engedi.
Nagylányom nagyon szeretne a nagykéssel futkosni a szobában de nem engedem neki.
Ahogy soha nem engedném neki, hogy a laptopomhoz nyuljon. Az iphonmat ö is kezeli és vannak alkalmazások amiket használhat. Tudj fényképezni és pár dolgot csinálni, de mindig ott van a közelembe és minden alkalommal meg kell kérdeznie, hogy szabad-e.
A lányom imád fakockákkal is játszani, és éppen ugyan úgy lekötik a saját korának megfelelö játékok mint az elektromos dolgok. Biztosan szeretne egésznap tv-t nézni, de vannak napok amikor be Sem kapcsoljuk a tv-t.
Nekem kicsit fura a ti esetetekben, hogy letölt magától dolgokat. Nem tudom, hogy mit szolnál ha porono dolgokat vagy erösen 18 év feletti dolgokat töltene le, vagy akár egy 10.000€-s dologra regisztrálna.
Nekem férjem informatikus, szinte minden dologból a legmondernebbek vannak itthon, de pl se xboxon se Playstaionon még soha nem játszott.
Ha egyszer elkezdi a pc használatát egyedül és internetezni fog csak is erösen gyerekzárasan, és csak is az általunk megengedett programokat, oldalakat nyithatja meg. ès ahogy okosodik úgy lehet neki mindig több.
a mai világban sajnos ez természetes. no meg ha a te kezedben látja a telefont, egyértelmű, h. őt is ez érdekli majd a legjobban.
nincs vele baj, ha nem viszi túlzásba és mellette minden mást tud, amit egy korabelinek tudni illik. a szomszéd kisfiú 3,5 éves, mindezeket csinálja, mint a te fiad, de a formákar, színeket nem ismeri, formabedobót nem tud kirakni.. .
Érdekes hogy ennél a kérdésnél még nem jelent meg az ellentábor, mert az ilyen kisgyerek-tablet/számítógép kérdések mindig nagy vitát keltenek.
Amúgy a kérdésre válaszolva, szerintem úgysem tudjuk megakadályozni, mert mi is nap mint nap használjuk ezeket a kütyüket, így a gyerek is fogja, mert ezt látja példának.
Én nemrég még okostelefon ellenes voltam, hogy minek ilyen felesleges baromság, de aztán beláttam hogy mégis jó valamire. A 4 éves lányom is szuperül kezel minden ilyesmit, az elején nagyon zavart, de már beletörődtem.
Akkor én vagyok az ellentábor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem értem ,hogy kerül egy gyerek kezébe telefon és társai.
gyerekem van 11,8 és 2,5 éves.Van itthon mindenféle kütyü de soha nem engedtem meg hogy hozzá nyúljanak 3 évesen.A nagyok sem gépezhetnek csak hétvégén és amit mi szülők megengedünk.Ha nem akarom,hogy a gyerek minden féle marhaságot letöltsön a telefonomra akkor fogom és felpakolom a polcra vagy be a szekrénybe és leülök vele játszani.. Ez tán csak nem nagy ördöngösség! Így lehet tenni a laptopokkal,tábla gépekkel is.
Igen is a mai 3 évesek is szeretnek építő kockázni,rajzolni,festeni,gyurmázni.Meg kell tanítani játszani őket ehhez viszont kell egy szülő aki leül a gyerek mellé nem pedig oda adja a játékot a kezébe és csinálj vele valamit fiam.
Gondolom most én leszek a közellenség! :)
Valahol egy normál középutat kell megtalálni ebben a világban. A számítógépen felnőtt nemzedéknek a gondolkodása van veszélyben. Ha már pici korban, iskoláskorban aktív használói lesznek az elektromos kütyüknek, a következő történik:
Agyuk megszokja, hogy villámgyorsan jut azonnali információáradathoz, ezeket pillanatnyilag kezelve óriási információhalmaz birtokosa lesz, de az agy nincs késztetve ezek tárolására, hiszen minden bármikor előhívható, újrakereshető. Hosszú távon sérül az emlékezőképesség, az agynak nem kell információkat tárolni, és olyan funkciók sorvadnak el, amelyek az olvasás-írás elsajátításához szükségesek.
Iskolába kerülve ezeknek a gyerekeknek tanulási problémái lehetnek, nehezebben tanulnak meg pl verseket, vagy problémásabb esetben dislexia, disgráfia...
Nem tartozom egyik táborhoz sem, de a probléma adott:
6-7 éves korig csak korlátozottan, módjával, szülői felügyelettel kellene ismerkedni a számítógéppel és társaival, nem kell, hogy a gyerek mindennapjai részévé váljon, először igenis játsszon csak fakockákkal, fessen, gyurmázzon, szerezzen személyes tapasztalatokat a világról, később úgyis tért hódít az életében a számítógép, de addig az alapkészségei fejlődjenek, erősödjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!