Normális a mai világban, hogy a gyerek már 3 évesen kezeli a számítógépet?
De aranyos! :D Nem baj az, hogy érdekli, tiszta gépzseni lesz. Tényleg furcsa, dehát a kicsik fogékonyak.
A lényeg, hogy legyen a levegőn is, játsszon a szobában (nem csak géppel), és ezek mellett nyugodtan gépezhet, szerelgethet kicsit. Majd jó segítője lesz apának. :)
Ezek szerint 3 éves gyereket hagysz felügyelet nélkül internetet használni... Szerintem ez elég nagy probléma, könnyen szembesülhet olyasmivel, amit nem ért, nem tud feldolgozni, még nem neki való.
Ha pedig valamit nem engedsz meg és elteszel, nincs olyan, hogy ő önkényesen előveszi, ebből lesznek majd később a problémák, hiába mondtok akármit nem fog rátok hallgatni, mert úgy látszik már most is azt csinál amit akar.
Nem konkrétan azzal van a gond, hogy számítógépzeik, meg szereti az elektronikai kütyüket, hanem azzal, hogy ezekhez engedély és ellenőrzés nélkül hozzáfér.
A lányom 4 lesz,a fiam 2 múlt,de egyik sem kütyüzik.Én nem adom oda s ők nem kérik! A TV-t be tudják kapcsolni,de mást nem.A távirányítót sem hagytam,hogy babrálják.Sztem bőven ráérnek ezzel. S más a Tévézés miatt van kiakadva,de sztem rosszabb,hogy már ennyire kis korban ilyenekkel"játszanak" a fakockák és babák helyett.
Számomra ez a tény ijesztő,hogyha már 2-3 évesen a gépeken lógnak,akkor mi lesz iskolás korukban?! O.o
Szerintem nem egészséges,hiába a modern világ. Eléggé megdöbbentő volt számomra,hogy vittem a lányomat oviba és az egyik fiúcska a telefonon lógott,míg beért az oviba,aztán hazafele,amint odaért az anyja,máris a kütyüt kérte. Szomorú,de ők lesznek azok,akik gépfüggők lesznek és csak ez fogja őket lekötni a későbbiekben. Én telefont se fogok minimum 10 éves koruk előtt venni. Majd ha felső tagozatba fognak járni,talán elgondolkodom rajta.
Ráérnek,nem kel a gyerekkorukat ezzel tönkretenni,lesz rá még több 10 év,hogy elmerüljenek benne.
Kedves Kérdező!
Annak fényében, amit most utólag írtál, én azt javasolnám, hogy vidd el a fiadat Nevelési Tanácsadóba, ne ijedj meg, nem azért, mintha valami baj lenne vele, sőt. Biztos, hogy nem egy átlagos gyermek, talán zseni lesz belőle, a képességei átlagon felüliek, de ezt tudni is kell kezelni.
Talán a hallgatagsága az intő jel. Jó lenne, ha elbeszélgetne veletek egy pszichológus, aki a gyermeket megismerve tanácsokat adhatna a tehetséggondozást és a személyiségkibontakoztatást illetően.
Ha ő egy rendkívüli gyermek, másképp kell vele foglalkozni, mint átlagos társaival, és mint a testvéreivel!
Az nem normális mikor valaki 50 évesen be sem tudja kapcsolni sem.
Na az elég gáz.
Egy 3 éves gyerek lekörözi.
Brendonee tényleg nincs jobb dolgod?
Még mindig nincs gyereked és okoskodsz! Ne hasonlítsuk össze az időseket és a kisgyereket. A gyerekeknek ritka mód fogékony még az agyuk,míg az időseké pont ellenkezőleg!Nézd meg magad majd 50-60 évesen,hogy gőzöd sem lesz arról,amit egy 20 éves a kisujjából kiráz!
Szállj már le rólam,te kis név nélküli!
Ja,mert a 60 éves egyetemi tanár olyan buta,hogy nem tud netezni.
Ez nem fogékonyság,hanem lustaság és igénytelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!