Te magad milyen ifjúsági regényt olvastál gyerekkorodban? Mi az, amit mindenképp ajánlanál a saját gyerekednek?
Fekete István összes könyvét!
A Tüskevvárat ha nem 20-30szor elolvastam, akkor egyszer sem.
Az volt nekem a nagy kedvenc, de a többit is többször elolvastam.
A Két Lottit is elolvastam többször, vagy az Emil és a detektíveket.
Mikor a gyerekem elkezdett érdeklődni az olvasás iránt, végig gondoltam, hogy mi az ami legjobban lekötné.Az első könyve az Emil és a detektívek volt.
Aztán két irányban folytattuk egyik a vicces irány: Hajónapló, Hárman a szekrény tetején, Megérjük a pénzünket Bálint Ágnes és G.Szabó Judit könyvek).
A Másik irány lett az Emil és a három iker, krimis, izgalmas könyvek.
Innen mentünk tovább a történelmi kalandok felé, akkor jöttek a komolyabbak.( Egri csillagokVerne :Kétévi vakáció,stb)
Az én gyerekem nem szerette a Lassie-t, mert meghalt benne a kiskutya, és szenvedett Lassie, nem szerette a Pál utcai fiúkat, mert szomorú volt a vége. A Jack London könyveket is csak egyszer olvasta.
A vicceseket évente többször is előveszi, pedig már majdnem felnőtt.
És ennyi idős korára már tetszett a Goriot apó, pedig azért igazán nem rajongtak a gyerekek.3
Én "öreg" vagyok, így még olvastam Katajevet:Távolban egy fehér vitorla, Timúr és csapatát, de elolvastam az összes csíkos és pöttyös regényt is.
Fehér Klára igazán jó ifjúsági regényeket írt.
Brilliáns a Nyár a szigeten c. könyv is.
Mai újak közül a kitartóbb gyerekek átrágják magukat a Harry Potter sok kötetén.
Az Egy ropi naplóján hatalmasakat derültünk, mert a fiam felolvasást tartott belőle.
Bálint Ágnes regényei (Tündér a vonaton, Az elvarázsolt egérkisasszony stb.)
Rege Sándor: Mesék Gumimókusról
Sempé-Goscinny: A kis Nicolas
és még rengeteg könyv. A régi gyerekszobám még tele van velük. De így hirtelen ezek jutottak eszembe.
Két Lotti, Egri csillagok, Nyakiglábapó, Kedves ellenségem, aztán jöttek a Potterek, Gyűrűk ura, pöttyös könyvek (Pl. A francia kislány; Mi, szemüvegesek), Libabőr könyvek (ilyen mini horror könyvek kistiniknek), Darren Shan vámpírkönyvei, Jane Eyre, Elátkozott Ella stb.
Párom viszont 11-12 évesen már Stephen Kinget és Leslie L. Lawrencet olvasott... :) szóval kitudja mi tetszene a gyermekednek (akiről nem tudjuk hány éves, milyen nemű, milyen érdeklődésű :D)
Ha most lennék gyerek, biztosan elolvasnám az Egy ropi naplója című könyvet :) Sok jót hallok róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!