Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hány éves korától vártátok...

Ti hány éves korától vártátok el a gyereknek hogy saját maga után elpakolja a játékot?

Figyelt kérdés

Nekem most lesz Áprilisban 7 éves a kislányom , eddig mindig én pakoltam el utána a szobájában, de mindig mondom neki pakoljon el maga után csak az a nagy helyzett eltelik 1 óra és a szoba változatlan marad ugyan olyan kupi van.

Most tegnap pl itt aludt a barátnöje és az egész szoba olyan volt mint ha egy bomba robant volna, ráadásul egy szobába vannak a kis testvéréel aki még csak 4 hónapos lesz 7 én , nem tudtam elmeni a kiságyik mert annyi játék volt a földön :D. Nem tudom hogy kéne csinálni azt hogy rendre tanítsam.

2014. jan. 1. 12:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. 3-4 éves korom óta.

De nem emlékszem már, hogy hogy vettek rá anyáék.

2014. jan. 1. 12:47
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

7.évesen már ideje,hisz az iskolában is már"parancsokat" kell teljesítenie.

Mond meg ha nem tesz rendet többet nem aludhat itt a barátnője, aztán majd dönt mit akar. Eddig soha nem volt következménye annak,hogy nem tett rendet persze, hogy nem is fog.

2014. jan. 1. 12:48
 3/25 A kérdező kommentje:

ohh mondtam már én ezt neki hogy nem aludhat itt, azt is mondtam hogy a monster high barbie is megfosztom.

Ilyenkor húza a száját és mondja de anya egyedül kell csinálnom ? Mondom igen egyedül pakoltál szét is nem ?

Mondja igen mondom akkor hajrá kezdheted a rend rakást magára hagyom mire vissza megyek hogy megnézem milyen szép rend van , változatlan a helyzett elkezdi elpakol 3 db játékot és azt mondja anya elfáradtam :D.

Mondtam neki lassan iskolás leszel most már nagy lány vagy ezt neked kell most már csinálni.

2014. jan. 1. 12:52
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
2 éves múlt, nem várom el tőle, hogy egyedül pakoljon el, de azt igen, hogy segítsen. Nem megcsinálom helyette, hanem próbálom vezetni, hogy segítsen. Többnyire megy is. Remélem nem növi majd ki eme jó szokását.
2014. jan. 1. 12:52
 5/25 anonim ***** válasza:
73%
1.5 évesen már együtt pakoltunk, 3 évesen már nagyrészt ő pakol, pláne, ha direkt szétdobál valamit.
2014. jan. 1. 12:57
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 2 éves korától ösztönözzük arra a fiúnkat, kisebb-nagyobb sikerekkel, hogy a játékokat nem csak szét, hanem össze is kell pakolni. Most 3 éves, a zömében mi pakolunk össze, de volt már rá példa nem egyszer, hogy ő maga elpakolt teljesen, de legalább is segített.
2014. jan. 1. 12:58
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 7 éves lányom van,nem pakolok utána,hisz elég nagy már ahhoz,hogy rendet rakjon a szobájában,persze néha Ő is keresi a kifogásokat,ilyenkor nem szoktam leállni vitázni vele,csak annyit szoktam mondani,hogy ami a földön marad,vagy az ágyán,asztalán(és nem ott van a helye) az megy a kukába,szóval rajta áll,hogy mit pakol el.Persze van így is néha nyafi,hogy elfáradt,meg,hogy milyen sok van,ilyenkor szoktam neki mondani,hogy semmi gond,abba hagyhatja,de amit ott hagy azt kidobom,Általában ez hatásos,mert már jó pár dolog landolt a kukában,tehát tudja,hogy nem viccelek.
2014. jan. 1. 12:58
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
pontosan nálunk is így van, mint a 4,6-nál. És az utolsó válaszoló módszerét fogom bevetni, nálam is hatásos volt anno.
2014. jan. 1. 13:01
 9/25 A kérdező kommentje:
A kukába landolást én is mondtam viszont mindig csak a szám járt eddig. De most már én is ki fogom dobni :)
2014. jan. 1. 13:08
 10/25 anonim ***** válasza:

7 évesen már nemcsak maga után kellene elpakolnia, hanem - legalább minimális szinten - takaríthatná is a szobáját.

Nem azt mondom persze, hogy fogd be rendesen házimunkára (bár attól sem kellene, hogy letörjön a keze), de egész nyugodtan letörölgethetné akár a port is a polcokról egy héten egyszer kb. 10 perc alatt, vagy megetethetné a halat, vagy ilyesmi...

Nevetséges, hogy 7 évesen ennyire nem hallgat rád, semmit nem csinál, te meg csak nevetsz ezen (a smiley-használat arra enged következtetni, hogy ezt jófejségnek tartod).

Ezt nagyon elrontottad a nevelésnél, szerintem minél hamarabb, és igenis szigorral helyre kellene hoznod. Első körben, hogy pakoljon el maga után.

Ha nem, egy időre tényleg vegyél el valamit. Ne csak fenyegess vele (főleg nem röhögve), mert akkor teljesen komolytalanná válsz, és minden tekintélyedet elveszíted.

2014. jan. 1. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!