Ti hány éves korától vártátok el a gyereknek hogy saját maga után elpakolja a játékot?
Nekem most lesz Áprilisban 7 éves a kislányom , eddig mindig én pakoltam el utána a szobájában, de mindig mondom neki pakoljon el maga után csak az a nagy helyzett eltelik 1 óra és a szoba változatlan marad ugyan olyan kupi van.
Most tegnap pl itt aludt a barátnöje és az egész szoba olyan volt mint ha egy bomba robant volna, ráadásul egy szobába vannak a kis testvéréel aki még csak 4 hónapos lesz 7 én , nem tudtam elmeni a kiságyik mert annyi játék volt a földön :D. Nem tudom hogy kéne csinálni azt hogy rendre tanítsam.
Nekem 3 éves múlt a lányom és simán össze pakoltatok vele.
Persze nem minden alkalommal, és sokszor kér, hogy segítsek és akkor segítek, de ö még csak 3 éves.
Ez amit leírsz megint csak az a kérdés, te vagy-e az anyja aki feltételeket szab vagy ö diktálja-e a szabájokat?
èn kb így csinálnám ezt ebben a szituban.
Mielött jön a kislány összepakoltatnék vele, ha nem teszi meg akkor egyszerüen lemondom(1x kell keménynek lenned és nem engedni, legközelebb már mindent megtesz). Ha ott voltak és reggel nagy a kupi, akkor mondanám, hogy akkor lesz reggeli, ha össze van pakolva. Ha nem pakoltak össze, akkor megetetem a kislányt és rögtön haza küldöm, de még ott a kislány megondom laýnomnak, hogy addig míg nem képes maga után egyedül össze pakolni addig nem aludhat itt senki. Közölném vele, hogy 1 hónap gyakorlást adsz neki, és ha azalatt megtanulta akkor utánna jöhetnek barátok.
De másban is. Ha segítséget kér meg kell neki adni, de te vagy az anyja neki.
Az oviban is össze kell pakolniuk.
Nekem még nincs gyerekem, de ha lenne, akkor már 2-3 évesen (vagy még korábban) igyekeznék rászoktatni, hogy pakoljon el maga után.
Egy 7 évesnek azért már illene a saját szobáját rendben tartani. Szerintem is meg kell várnod, míg megunja a rendetlenséget és rájön, hogy ezt neki kell megoldani. Eddig elpakoltál helyette, most már semmiképp se tedd. Ha kell, akkor fenyegesd meg hogy tényleg minden játékát kivágod a kukába, hátha egyszer beválik :D
Másfél éves a lányom és együtt pakolunk, de ha abbahagy egy játékot, már Ő maga kezdi el pakolni és tudja, hogy addig nem veszünk elő mást, amíg nem tesszük el az előzőt! :)
Még az ajtóból is visszanéz, hogy mindent eltettük e. :D
Nagyon édes! :))
Mindennek a korai nevelés híve vagyok.
Ebben is jó a példamutatás híve vagyok és tőlem is azt látta, hogy sosincs kupi, elteszünk mindent!! :)
Köszönöm a válaszokat :).
Nem a smile jel nem arra utalt.
Nagyon is hallgat rám a lányom .
Volt már hogy segített elpakolni velem együtt.
De itt pont arról van szó hogy ezt már egyedül kell csinálnia.
meg pont arról hogy ne csak akkor pakoljon el amikor rászolók hanem tudja magától is hogy rendet kell csinálnia a szobájában mindig legyen rend.
A nagyot kb 2 évesen fogtam be a közös pakolásra, a kicsi már ebbe nőtt bele, szóval már 8 hónaposan, ha nem is tudatosan, de dobozba dobta be a játékokat az esti pakolásnál.
A zacskós módszert isőnként nekem is be kell vetnem. Vagy estimese megvonással kell fenyegetőzni, nem mindig mennek gördülékenyen a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!