Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » SOS! 4 éves kislányom lázas!...

SOS! 4 éves kislányom lázas! Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
39,5 ről indult adtam neki 7,5 ml nurofent nem akarta levinni,muszály volt hűtőfürdőt csinálni,most egy óra múlva ment le. ha felmenne megint mennyi idő múlva lehet neki nurofen kúpot adni?Nme baj,hogy az is nurofen,meg a szirup is az volt?
2014. febr. 6. 16:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem az a váltás, hogy szirup vagy kúp, hanem a hatóanyag.

pl. panadol-nurofen mehet 4-4 óránként váltva.

nurofenből 3x adhatsz neki egy nap, elméletileg 8 óránként, de ha nagyon magas a láza akkor 6. viszont ilyen magas láznál egyféle nem lesz elég...

és nem ártana az orvos által felírt kúp se mert az az igazán hatásos, ezek a recept nélküliek inkább a hőemelkedést ill. fájdalmat csillapítják, nem véletlenül nem recept kötelesek

2014. febr. 6. 20:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Vegyél más hatóanyagú lázcsillapítót is. Én Nurofent és Panadolt tartok itthon, de elsődlegesen a Nurofent adom a kislányomnak, hamarabb leviszi a lázat. 6 órát tartok azonos lázcsillapítónál, ha megint felmegy a láza, akkor 3 óra után adom a Panadolt.

38,5 fok alatt nekem is azt mondta az orvos, hogy sűrűn itassam, afölött adjak lázcsillapítót.

2014. febr. 6. 20:51
 13/13 anonim ***** válasza:
37.5C alatt nincsen láz, 37.5-38C hőemelkedés nem kell csillapítani, de figyelni kell megy e följebb. 38-38.5C hát... lehat adni lázcsillapítót, de ha nagyobb a gyerek és nem láz görcsös akkor 38.3C től elég csillapítani gyógyszerrel, 38.5-39 között muszáj a gyógyszer, ha gyógyszer után is megy fel a láza akkor pedig hűtőfürdő. 39C gyógyszer is és utána irány a hűtőfürdő akkor mind a kettő kell.
2014. febr. 7. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!