SOS! 4 éves kislányom lázas! Hogy csináljam?
6 óránként adhatod, nem baj, hogy mind a kettőnek ugyanaz a hatóanyaga
4 évesnek egy nap 3x adhatsz egy nap alatt (3 kúp vagy 3x7,5 ml szirup)
ezek között ha szükséges, akkor hűtőfürdő vagy válts panadolra, de azt is csak 6 óránként lehet adni
ha ugyanaz a hatóanyag, akkor én 6 óránként adnám (nekünk így mondták)
viszont ha váltod a hatóanyagokat, akkor 3 óránként mehet
Eddig én is úgy tudtam, hogy váltva érdemes adni a lázcsillapítót, én magam is így adtam.
Ezt most találtam a neten:
"Sok gyerekorvos régebben azt javasolta, hogy a szülők váltva adjanak a gyereknek paracetamol- és ibuprofen-tartalmú készítményt, de mára kiderült, hogy ez hosszútávon veszélyes lehet, ugyanis a két gyógyszer kombinációja vesekárosodáshoz vezethet.
Betegség esetén tehát mindvégig csak egyféle gyógyszerrel kezeld csemetédet, ha pedig éppen nincs szükséged a tablettákra, mint minden más gyógyszert, ezeket is tartsd biztonságosan elzárva, olyan helyen, ahol babák és gyerekek sem férhetnek hozzá."
OFF:elsőtől kérdezném:te már 37-38 fok között lázat csillapítasz??
Én úgy tudam eü-ben dolgozó ismerősömtől,hogy 38,2-38,5 alatt nm kell lázat csillapítani,had dolgozzon egy kicsit a szervezet mert sosem alakul így ki az immunrendszere!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!