Meddig "normális" hogy lúdtalpas a gyerek?
Figyelt kérdés
Úgy értem,hány éves koráig élettani sajátosság ez, és mikortól kell kezelni?2014. febr. 4. 12:58
1/9 anonim válasza:
Ha már tud járni akkor utána 1 évvel már általában "nem lúdtalpas" Sokat kell mezítláb járatni, de nem a sír szőnyegen és a parkettán otthon, ha nem homokban, köveken, girbe gurbás talajon. Ha nagyon lehet torna gyakorlatokat is végeztetni vele, lábujjak mozgatása, zokni fel "csipegetése" lábujjakkal, lábujj hegyen járás, sarok járás stb. de főleg girbe gurba talajon járás!. Érdemes ortopéd orvost is fel keresni és ő ha szükséges ír talpbetétet vagy gyógycipőt.
2/9 anonim válasza:
2éves kortól kezelendő komolyabban.
3/9 anonim válasza:
2 évesen már nem kéne lúdtalpasnak lennie.
4/9 A kérdező kommentje:
3 évesen még mindig azt mondja a gyerekorvos, hogy nem probléma. Ez már nekem is gyanús volt, azért kérdeztem rá. Akkor viszem ortopédiára.
2014. febr. 4. 13:32
5/9 anonim válasza:
Az ortopedus orvosok szerint 4 eves korig normalis a ludtalp, addig alakul a lab.
6/9 anonim válasza:
Maganklinikan voltunk ket kulonbozo orvosnal, mindegyik a 4 eves kort mondta.
Erdemes elmenni egyebkent ortopedus szakemberhez.
7/9 anonim válasza:
3 éves státuszon nekem is azt mondta a doki,hogy még van lúdtalp,de azt mondta ez most még nem gond.
ortopédián amúgy mit csinálnak?Gondolom megvizsgálják aztán talpbetétet kell tenni a cipőbe?
8/9 anonim válasza:
Megvizsgálják, igen, de nemcsak a talpát, úgyhogy ártani biztos nem árt egy ortopédiai vizsgálat. Nem hinném, hogy betétet csináltatnak egy háromévesnek... Sokkal inkább javasolnak egy jófajta gyerekcipőt a manapság divatos vackok helyett, és visszarendelik fél vagy egy év múlva kontrollra.
9/9 anonim válasza:
Mi voltunk, ugye irtam mar, hogy ketszer is, direkt ket kulonbozo orvosnal, de mindketto megvizsgalta es ugyanazt mondta, hogy meg alakulni fog a laba, ilyenkor nincs mas tennivalo, csak egy minosegi cipo vasarlasa. Nekunk mindketto a superfitet javasolta, hogy az nagyon jo.
Azert erdemes elmenni, en megnyugodtam. Majd egy ev mulva, 4 evesen visszamegyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!