Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ugye ki fog jonni? Lenyelt lego

Ugye ki fog jonni? Lenyelt lego

Figyelt kérdés
Kisfiam 22 honapos, es lenyelt egy lego darabot. Az a baj, h tobbet talalt meg egyszerre, csak azt lattam, h a kezeben van meg 4-5 db, igy nem tudom pontosan mekkora volt. Amikor meglattam, h megtalalta oket, feleje indultam, de mar nyelt egy nagyot, szoval 95 szazalek, h egyet lenyelt beloluk. Viszont konnyen lement, meg csak nem is kohogott, nem oklendezett, fulladozott. Attol felek, h tul nagy db volt, a kezeben ugyanis nagyok voltak ( 4+ ir a dobozon amibol valo, szoval nem az a legaprobb tipusu), es nem fog tudni kijonni. Viszont ha konnyen lenyelte, olyan nagy megsem lehetett. Szamba vettem egy darabot ami mondjuk a legnagyobb lehetett, es en nem tudnam lenyelni. Csutortokon nyelte le, es azota nem talaltuk meg a kakijaban, sajnos. Igazabol a mai kaki utan lettem meg idegesebb. Ki tud jonni ez akkor ha nagyobb darab volt? Hallottam olyat , h mar masnap a kakiban volt a lenyelt dolog, de olyat is, h csak egy het utan. Ha valakinek van tapasztalata, irjon. Koszonom!

2014. febr. 3. 15:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Menj el vele orvoshoz,serintem meg kell röntgenezni, hogy hol akadt el.
2014. febr. 3. 15:18
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is mindent megevett. Többször voltunk emiatt orvosnál, mert nem lehet elég óvatos az ember. Az orvos annyit mondott még a gombostűre is, hogy ahogy lement, úgy ki is fog jönni. Szerencsére a tűt a röntgen szerint nem nyelte le, csak játszott a kocsiba, és nem találtuk a napellenzőn. Ezért nézettük meg.

Szerintem ne aggódj, lehet hogy le se nyelte. Amúgy gondolj arra, ha gond lenne a hasába, akkor nagyon fájna neki. Lehet, hogy csak lassabban emészt, így több idő kell. Légy türelmes. Ha meg nem jön, akkor nincs bent.

2014. febr. 3. 15:20
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

1 hétig elvileg elbánhat vele a perisztaltikája, de én csak azt tudom adni felelős tanácsként, hogy mindenképpen menjetek be lehetőleg minél hamarabb az ügyeletre. Ez az ötödik nap, mindenféleképpen meg kellene nézni, hamar.

A lego műanyag, nem ábrázolódik röntgenen, endoszkóppal kellene megnézni, és ha olyan helyen akadt el, azzal el is tudják távolítani.

Minél hamarabb, ez a kulcsszó.

2014. febr. 3. 15:21
 4/21 A kérdező kommentje:
Kislanyom is anno lenyelt egy nagyon helyes csavart, ami raadasaul 2,5 cm hosszu is volt. De neki a rontgen rogton mutatta, h ott van a gyomorban. Egy legoval mas a helyzet. Kislanyomnal sem jott ki 1-3 nap alatt, talan az 5. vagy 6. nap. Kisfiam egyelore jol van, eszik, alszik, jatszik. Jelenkezhet meg ezutan abrmilyen problema? El tud akadni egy legodarab a belekben? Vagy mar a gyomorbol sem biztos, h kiurul? Azt mondjak, ami bement, az ki is jon, es nagyon ritka, h lenyelt targy problemat okozzon, de ma mar rettenetesen ideges vagyok. :((((
2014. febr. 3. 15:24
 5/21 anonim ***** válasza:
66%
Kedves második, amelyik orvos ilyesmire azt mondja, hogy ki is jön, ha bement, az még nem dolgozott gyermek sürgősségin.
2014. febr. 3. 15:24
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom nyomatékosabban mondani, és ilyenkor ez annyira frusztrál így a messzességből: ez az ötödik nap, vigyétek be. Megnézik, ha nincs, akkor nincs gond és aggódás, ha meg elakadt, segítenek. Ez tipikusan win-win helyzet.
2014. febr. 3. 15:25
 7/21 A kérdező kommentje:
Ma a 4. napnal tartunk, es senki nem fogja megendoszkopozni, mert ugye jol van. Orvosunkkal beszeltem, es azt mondta, egyelore nem kell vinni sehova.
2014. febr. 3. 15:26
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi azt is megendoszkopozzuk, aki jol van, de ha az orvosod nem iteli indokoltnak, akkor oke. :) Legalabb van, aki nevvel vallalja erte a felelosseget. Remelem minden okes lesz! :)
2014. febr. 3. 15:32
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én biztos vinném orvoshoz!
2014. febr. 3. 15:32
 10/21 A kérdező kommentje:
Az endoszkoppal mikor megnezik, hol van elakadva, a gyomorig mennek, vagy tovabb a belekig? En meg ilyet nem hallottam, h mar 4. 5. nap valakit megendoszkopoznanak, mert meg nem jott ki. Pedig voltunk mar ilyen miatt korhazban masik gyerekkel,es a neten is van rengeteg sztori. Anno mikor rettegtunk, mert a kislanyom nagyon hegyes csavart nyelt le, a korhazban senki nem aggodott, es azt mondtak, h nagyon nagyon ritka, h emiatt beavatkozas kene. Ha mar a gyomorban van, a perisztaltika csodalatos, es ki is jon, barmi is legyen az. Persze most nem azt vonom ketsegbe amit te mondasz, hisz ha egeszsegugyis vagy es ilyen helyen is dolgoztal, te tudod jobban.
2014. febr. 3. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!