Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg olyan nagy kérés ez?...

Tényleg olyan nagy kérés ez? Hogy igényesen nézzen ki a gyerek?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

A férjem, amikor megszületett az előző párjától a gyermeke anyósoméknál laktak, 2 évig. Később elköltöztek, de szétmentek és a kislány a férjemmel maradt.

4 éves volt mikor mi megismerkedtünk, ennek már 3 éve.

Azóta is minden hétvégét ott tölt anyósoméknál a kislány, mert nagyon szeretik egymást.

Nem is lenne ezzel gond, de a kislány állandóan mocskosan jön haza. Lehet hogy talán a mocskos szó túlzás, de igénytelenül, a haja sosincs megfésülve, és van egyfajta jellegzetes szaga, pedig fürdik ott is és anyósomék nem egy putrisak de mégis valahogy nem fordítanak arra figyelmet, hogy ápolt legyen otthon (is) a gyerek.

Mióta én vagyok az anyukája, 3 éve, mindig figyelmet fordítottam arra, hogy ápolt, igényes legyen, és mindig csinosan, tisztán üdén megy iskolába, mindig valami jó kis frizurával, szóval tip-top a kislány. Mindig ügyelünk rá.

Amikor átvisszük anyósékhoz, általában otthoni ruhában, melegítő stb, de megfésülve szépen.

Múltkor anyósom megkérte a férjem, hogy vigye el vásárolni hétvégén - a kislány is ott volt -. Mondtam a férjemnek hogy ápolatlanul ne ám elvigyék a városba. Kiderült, hogy elvitték, ócska otthoni koszos kabátban, még megfésülve sem volt, egy gumi éktelenkedett a hajában oldalt, ahogy azt ő a kis kezével belerakta! Nadrágja a játszástól a térdén koszosan. Nagyon kiakadtam, nem tudom csak a hormonok miatt-e (26 hkm vagyok) vagy jogosan, de nagyon haragudtam anyósomra.

Jó, megértem nem volt kire hagyni, de legalább jöttek volna haza átöltözni, 5 p-re lakunk kocsival, nem hiszem h nem lett volna rá idő. Én szégyelltem magam, hogy így láthatták őt, mint tényleg valami tisztátalan igénytelen, áh.. És egy gyönyörűszép kislányról beszélünk, akit mindenki mindig csak dícsér.

Bocsi ha hosszúra sikerült, érdekelne, ti hogy reagálnátok? Biztos túlspirázom, de mi itthon nem így neveljük, nem erre.. Mit tennétek? az, h ne engedjük oda az kizárt, abból botrány lenne.

Szépen megkértem már, hogy fésülködjön akkor is, ha ott van, akkor is ha a mama nem fésüli meg, de úgylátszik nem jön össze sehogy.

2014. jan. 19. 10:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nagyon is érthető a kérdésed,rosszul vagyok attól,ha a fiamat úgy viszi ki anyósomék az utcára,hogy tiszta maszat és valami ki tudja honnan összeszedett vacak ruhában van,ráadásul sokszor ráadnak valami használt cipőt.Van a fiamnak rengeteg ruhája és cipője,mindig csinos,és igényesen néz ki,itthon is nem csak az utcán,és rosszul vagyok attól,hogy az anyósom ennyire tojik a fejemre,ha kérem,hogy a saját ruháját adja rá,ne adjon rá használt cipőt,pláne,hogy Ők ki se mossák a cipőt.De alapjáraton nem a legjobb ruháit visszük,ha megyünk hozzájuk,mert mindig úgy néz ki,mint egy kismalac.A másik,hogy szeretem összeillő színekbe öltöztetni,akkor én figyelek arra mennyire van hideg vagy meleg,anyósom kb annyira hogy képes vastag harisnyát nadrággal és három pulcsival ráadni bent a lakásba,és ki vitte már -5 fokba egy szál pulcsiba az udvarra sapka nélkül.Borzasztóan igénytelenek sajnos,más bajom nincs velük,de nem laknék velük sosem. Egy fésülködés nem a világ,az a természetes,hogy az ember reggel megfésülködik,és igen az igényes ember szégyelli ha egy másik ember a gyerekét mocskosan viszi ki az utcára.
2014. jan. 19. 11:14
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
még annyi a csinos nem azt jelenti,hogy kis nyakkendő,öltöny,és én hiába kérem az anyósom valahogy nem érdekli,pedig sosem vagyok,voltam bele bunkó
2014. jan. 19. 11:17
 13/25 anonim ***** válasza:
73%

Hát első ne is haragudj, de örülj, hogy a "mostohád" legalább foglalkozott és törődött veled még ha te ezt személyes sértésnek is élted meg..

Sok mostoha lesz@rja a nevelt gyerekét, semmibe veszi, meg bántalmazza ne adj Isten, a tiéd meg szoknyát adott rád, kislány létedre, fésült, ápolt hmm de borzasztó dolgod lehetett!! -.-'

2014. jan. 19. 11:21
 14/25 anonim ***** válasza:
31%

Ja, tök jó volt. Ha nem akartam, akkor elvert. Ha kiszakadt a harisnya, szíjjal vert el. Ha a hajam nem úgy állt este mint reggel, szintén megvert. Tök jó volt.

Persze mindenkinek azt hangoztatta, hogy ÉN akarok így öltözni és egész nap inkább meg se mozdulni, hogy tip-top maradjak. Nem játszottam a szünetekben, nehogy koszos legyen a ruhám. Ha olyan étel volt amivel már leettem magam, inkább nem ebédeltem. K...a jó volt, tényleg. Inkább ne foiglalkozott volna velem.

2014. jan. 19. 11:34
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nos, akkor egyértelmű, hogy látatlanban mondtam véleményt, ahogyan azt te is tetted, mikor azt írtad a kérdező IS játékbabának használja a kislányt.

Nem ismertem a történeted. Ahogy teszem fel te sem a kérdezőét, mégis negatívnak állítod be.

Attól, h neked rossz tapasztalatod volt, nem minden nevelőanya, vagy ahogy te hívod mostohaanya ilyen! Ezt lásd be azért..

2014. jan. 19. 11:48
 16/25 anonim ***** válasza:
46%

én megértem az elsőt. az hogy a kislánynak más a "szaga" stb, az majdnem hogy természetes. minden otthonnak van egy jellegzetes illata, mindegyiknek más és más. gyerekek bőre, ruhája pár nap alatt átveszi ezt. lehet szeretni vagy nem szeretni, de ennyire igenis toleránsnak kell lenni a másik iránt: jelen esetben a kérdezőnek a nagyszülők iránt, akik tényleg imádják a kislányt. és ez a lényeg. a fésülködés hiánya gáz, a pecsétesruha is, de nekem is az az érzésem, h a kérdező a külvilág felé él, túlságosan, már-már a kényszerességig foglalkoztatja, h mit gondolnak róla az emberek és kissé mániákus jegyeket mutat a viselkedése. kérdező, ha ez a baj, nyugodj meg, senki nem vesz a szájára, a gyerek nem veled volt, amikor így nézett ki, tehát feltételezik, h azok öltöztették, akik épp vigyáztak rá. tényleg fontos az ápoltság, igényesség, de nem azért, mert különben mit szólnak mások.... valahol érthető, mégis iszonyúan túlreagálod. ennek ékes bizonyítéka, h 7 hosszú bekezdést szenteltél a probléma taglalásának.

UI: akármennyire is lepontozzátok az elsőt, a "szépen öltöztetés" nem egyenlő a szeretettel és a boldog gyerekkorral. főleg, ha szíjjal kapsz miatta

2014. jan. 19. 11:53
 17/25 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy ilyen volt veled a mostohád, de nekünk nem ilyen a kapcsolatunk a kislányommal! Sajátomként nevelem és szeretem, és ezt ő is tudja, és érzi is!

Nem véletlenül mondta az óvodai pszichológus is 2 éve, hogy a kislány mennyit változott, eddig kis visszahúzódó, magába zárkózott volt, az igazi anyja miatt, és most, hogy itt vagyok neki, 180 fokos fordulat, kiegyensúlyozott, boldog gyerek!

Sajnálom, hogy neked nem így telt a gyermekkorod, de ezért nem én vagyok a hibás.

2014. jan. 19. 11:53
 18/25 A kérdező kommentje:

Egyetértek, a szépen öltöztetés nem egyenlő a szeretettel. Nem is ebben teljesedik ki a kapcsolatunk. Soha nem állítottam, nem akarok kényszeresen megfelelni a külvilágnak, csupán egy kérés, hogy a minimális dolog, ami magától értetődőnek kellene lennie, jelen esetben fésülve kivinni stb. ez meglegyen.

Igen, lehet túlreagáltam, de írtam is, h valószínű a hormonjaim szórakoznak, mostanában elég nyűgös vagyok. ez van sajnos.

2014. jan. 19. 11:56
 19/25 anonim ***** válasza:
53%

"soha nem állítottam" - Tudom, nem is neked szólt az a rész, hanem a rögtön ítélkező kommentelpknek, akik azonnal nekimentek az elsőnek, feltételezve, h ha szép ruhákban járt, akkor már rögtön jó sora is volt, csak hát egy "hálátlan dög", aki nem értékelte...

Akkor tisztába is tettük a dolgokat :). Engem is zavarna, de gondolj arra, h azért nem jött el a világvége, csak mert ez megtörtént :)

2014. jan. 19. 12:09
 20/25 anonim ***** válasza:

amúgy a kislány már 7 éves, ha jól számolom. ebben a korban már simán mondják a gyerekek indulás előtt, h "előbb felveszem a szép nadrágomat", nem is a nagyinak kell öltöztetni. küldj fésűt és magától megfésülködhet, stb. ott volt a férjed is, se ő, se a kislány nem idomult az otthoni normákhoz, holott neki az volna a természetes. bizots megvan az oka: vagy annyira szereti a nagyszülőket, h nem akarta őket ezzel bántani, vagy neki is jól esett egyszer kicsit "slamposnak" lenni. mindkettő elképzelhető egy ekkora kislánynál, aki amúgy makulátlanul néz ki. és mindkettő érthető is. beszélgess vele egy kicsit erről (ne direktben) és máris megtudod, h ő hogyan viszonyul a nagyszülői környezethez :))) tiltani ne tiltsd tőlük, ebben egyetértünk. nem akkora dolog ez, h emiatt kellene

boldog babavárást!

2014. jan. 19. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!