Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg olyan nagy kérés ez?...

Tényleg olyan nagy kérés ez? Hogy igényesen nézzen ki a gyerek?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

A férjem, amikor megszületett az előző párjától a gyermeke anyósoméknál laktak, 2 évig. Később elköltöztek, de szétmentek és a kislány a férjemmel maradt.

4 éves volt mikor mi megismerkedtünk, ennek már 3 éve.

Azóta is minden hétvégét ott tölt anyósoméknál a kislány, mert nagyon szeretik egymást.

Nem is lenne ezzel gond, de a kislány állandóan mocskosan jön haza. Lehet hogy talán a mocskos szó túlzás, de igénytelenül, a haja sosincs megfésülve, és van egyfajta jellegzetes szaga, pedig fürdik ott is és anyósomék nem egy putrisak de mégis valahogy nem fordítanak arra figyelmet, hogy ápolt legyen otthon (is) a gyerek.

Mióta én vagyok az anyukája, 3 éve, mindig figyelmet fordítottam arra, hogy ápolt, igényes legyen, és mindig csinosan, tisztán üdén megy iskolába, mindig valami jó kis frizurával, szóval tip-top a kislány. Mindig ügyelünk rá.

Amikor átvisszük anyósékhoz, általában otthoni ruhában, melegítő stb, de megfésülve szépen.

Múltkor anyósom megkérte a férjem, hogy vigye el vásárolni hétvégén - a kislány is ott volt -. Mondtam a férjemnek hogy ápolatlanul ne ám elvigyék a városba. Kiderült, hogy elvitték, ócska otthoni koszos kabátban, még megfésülve sem volt, egy gumi éktelenkedett a hajában oldalt, ahogy azt ő a kis kezével belerakta! Nadrágja a játszástól a térdén koszosan. Nagyon kiakadtam, nem tudom csak a hormonok miatt-e (26 hkm vagyok) vagy jogosan, de nagyon haragudtam anyósomra.

Jó, megértem nem volt kire hagyni, de legalább jöttek volna haza átöltözni, 5 p-re lakunk kocsival, nem hiszem h nem lett volna rá idő. Én szégyelltem magam, hogy így láthatták őt, mint tényleg valami tisztátalan igénytelen, áh.. És egy gyönyörűszép kislányról beszélünk, akit mindenki mindig csak dícsér.

Bocsi ha hosszúra sikerült, érdekelne, ti hogy reagálnátok? Biztos túlspirázom, de mi itthon nem így neveljük, nem erre.. Mit tennétek? az, h ne engedjük oda az kizárt, abból botrány lenne.

Szépen megkértem már, hogy fésülködjön akkor is, ha ott van, akkor is ha a mama nem fésüli meg, de úgylátszik nem jön össze sehogy.

2014. jan. 19. 10:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
37%
Az én mostohám ugyanezt csinálta velem: játékbabának használt. A gyerek azért nem fésülködik az anyósodnál, mert ott végre nincs rá kényszere. Esetleg az ő véleményét is ki kéne kérni, nem csak azt nézni hogy vadidegenek mit gondolnak rólad.
2014. jan. 19. 10:39
 2/25 anonim ***** válasza:
94%
Ha jól értem anyósod a férjeddel együtt vitte el "igénytelenül" a gyereket vásárolni. Akkor a férjed miért nem intézkedett?
2014. jan. 19. 10:43
 3/25 A kérdező kommentje:

Mert felhúzta magát rajta, elég hirtelen típus, azért nem intézkedett..

Első, ez most komoly? Nincs rákényszerítve? A fésülködés kényszer? Ez nevetséges, a fésülködés egy kislánynál-felnőttnél-babánál egyaránt alap dolog. Megvan 1p alatt, vagy még annyi sem.

Játékbabának használom?? Eldobom az agyam. Szeretem, szeret, 3 éve anyának szólít, én vagyok az anyja! Mert az igazi felé se néz, nem kíváncsi rá, új családot alapított. Ő nincs a képben!

Én sajátomként tekintek rá! Most is kislányt várok, őt is fésülni fogom, ápolni, mert ez szerintem egy ALAP dolog, ha te nem így gondolod hát ne haragudj meg, nem lehetsz túl igényes.

2014. jan. 19. 10:48
 4/25 A kérdező kommentje:

Másrészt meg a kislány is szeret csajosan csinos lenni, mint általában úgy a kislányok többsége.

Megkérdeztem miért nem fésülködött, azt mondta nem talált a mama fésűt.. Most erre mit lehet mondani? Most hétvégén küldtem vele egyet oda...

2014. jan. 19. 10:50
 5/25 anonim ***** válasza:
66%
Elég gáz. Azért lehet csinos, igényes gy szép divatos melegítőben is. Koszos, szakadt, nagyon otthoni (nem szakadt, de már bolyhos, kinyúlt) melegítőben én sem viszem ki a kisfiam az utcára. A fésülködés meg azért alap dolog, olyan mint a mindennapi fürdés. Beszélj férjeddel, hogy beszélne a mamával. De ha jó a viszonyotok, akkor te is beszélhetsz vele.
2014. jan. 19. 10:50
 6/25 anonim ***** válasza:
35%

Véleményt kérdeztél. Én azon mentem keresztül, mint most a "lányod". Annyit ért el, hogy meggyűlöltem a hosszú hajat, a harisnyát, szoknyát, minden nőies dolgot.

A fésülködés alap, de ha hétvégén reggel nem azzal kezdi a napot, nem tragédia. Ahogy az sem, ha nem minden nap új "csodafrizurával" megy iskolába.

2014. jan. 19. 10:52
 7/25 A kérdező kommentje:

Nem úgy érzem, hogy ő a "lányom", hanem hogy ő a LÁNYOM. Ami azt jelenti hogy imádjuk egymást. Nem kényszerítek rá semmi, reggel mikor készítem suliba, mindig ő mondja, anya csinálsz nekem valami szép hajat? Tegnap is megdícsértek, stb. ezt ő szereti, neki ez nem teher vagy ilyesmi..

Persze, minden gyerek más, te nem szeretted a harisnyát, ő legszívesebben abban menne suliba, meg szoknyában, dehát még ahhoz hideg van. Imádja a hosszú haját, ha már mondom neki, vágjunk kicsit a végéből, már kérdezi, de ugye anya nem sokat?? Mondom persze, h nem, csak egy picit.

Nem az a tragédia, hogy nem fésülködéssel kezdi a napot, hanem az, hogy képesek voltak anélkül elvinni a városba, azért ez nem ugyanaz szerintem.

2014. jan. 19. 10:58
 8/25 anonim ***** válasza:
63%
Ennyi problemad legyen az eletben. Es ezt nem azert mondom, mert igenytelen lennek, mert nem, a kisfiamat is nagyon szepen oltoztetem, divatosan es soha nem koszos, stb. De en nem csinalnek ebbol problemat, nincs ott sokat, ok mas emberek, nem rosszak, csak masok, nem figyelnek annyira oda a kulsore, es? Bar, mint irtam, mi is figyelunk a kulsore, de azert, mert ez alap, de, ha a ferjem nem figyel oda es tok hulye ruhaban, amit raadasul le is evett pl., viszi el bevasarolni, mert volt ilyen mar, en nem csinalok problemat ebbol. Kit erdekel, hogy masok mit gondolnak???? Sosem ertettem az ilyen mentalitast, hogy masok velemenye szamit es nem a csaladi beke.
2014. jan. 19. 11:04
 9/25 Trollcika ***** válasza:
78%

Én veled értek egyet,alap dolog a fésülködés a fürdés,fogmosás minden nap.

Beszélj szerintem is anyósoddal,persze csak finoman,nem bunkón.

Az én lányom is szereti a frizurákat,szoknyákat,és a suliban is illegnek billegnek,ő is elsős.Szerintem ez tök normális dolog,nem értem ettől miért lenne játékbaba,de mindegy is.Annyiban nem hagynám,de ha csak otthon vannak anyósoddal,akkor nem olyan nagy ügy,ha elviszi meg legalább fésülje meg,csak meg lehet vele beszélni:-)

2014. jan. 19. 11:04
 10/25 A kérdező kommentje:

Jobban megértenéd, ha látnál egy képet a kislányról úgy, ahogy általában kinéz, és akkor mikor hazaengedik. Ég és föld.

De mindegy, nem olyan nagy gond, igen. De ennyi kérése se lehet az embernek, ha emberek közé viszik, legalább legyen megfésülve?

Nem azt kértem kosztümöt adjon rá meg hiperszuper frizura, csak ennyit.

2014. jan. 19. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!