A kislányom neve Szantina. Ez tényleg ritka név?
Nem hallottam még.
Az enyémnek is különleges neve van mert az apa külföldi, az ő vezetéknevéhez választottuk a külföldi nevet, ráadásul neki az eredeti írásmóddal is van. Aki akarja, az hamar megtanulta, a szülészeten másnap már mindenki tudta. Oviban, iskolában és minden közösségben megtanulták. Mondjuk amikor rendelőbe mentünk, az asszisztens mindig kijött és a kezében lévő kartonról felolvasta a nevet hogy ki mehet be, amikor azt láttam, hogy meredten nézi a kartont elkerekedett szemmel, akkor tudtam, hogy mi jövünk. :-)
Az én gyerekemet nem zavarta, lelkesen sorolta a nevét, felvázolta a fél családfát minden csodálkozónak, ő inkább büszke volt arra, hogy van mivel kitűnni és villogni. Most viszont külföldön jár suliba, egyáltalán nem számít érdekesnek a neve.
Egyetlen szívfájdalma van, hogy neves bögrék meg hasonló tárgyak soha nincsenek az ő nevével, most itt találtunk egy terméket, aminek az a neve ami az övé, úgyhogy lelkesen fényképezte.
A kicsinek is ritka neve van, de ismertebb, az otthon is anyakönyvezhető. Őt viszont az zavarta hogy amikor kijöttünk külföldre és amíg otthon sosem találkoztunk senkivel akinek ugyanaz lett volna a neve mint neki, addig itt a suliban egyből volt két kislány.
Persze , ritka de becèzhetnè magàt pl: Tinànak...
nem kell egyből tàmadni, az èn lànyom neve normàlis nèv (szerintem)) Nòra nagyon ritka hogy ne kelljen elmondani nem nem Dòri hanem Nòri...ezèrt inkàbb becenevet szeret hasznàlni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!