Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom neve Szantina. Ez...

A kislányom neve Szantina. Ez tényleg ritka név?

Figyelt kérdés
A jelentése: Szent. Olasz eredetű név, de nagyon jól illik a vezetéknevéhez. Őt az zavarja, hogy nem értik a nevét első hallásra, Sőt a szülészorvos is 3-szor kérdezte, hogy mi a gyermek neve? Van valakinek Szantina nevű ismerőse??
2014. jan. 17. 00:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Sosem hallottam. Megértem, hogy zavarja a neve.
2014. jan. 17. 00:51
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
A szomszéd lány Szirka és őt is eléggé zavarja, hogy háromszor is el kell mindig mondania a nevét.. Amúgy a Szantina név szép, nekem tetszik, csak olyan ritka.. én pld. még sosem hallottam.
2014. jan. 17. 01:00
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs második neve? Szerintem különleges név mellé kötelező lenne valami egyszerű második név, amit helyette használhat, főként a ciki kamaszkorban jön jól.
2014. jan. 17. 01:16
 4/22 anonim válasza:
71%
Szerencsétlen gyerek. Bírom az ilyen hűdeegyedinek tűnni akaró szülőket, akik egy életre megnehezítik a gyerekük életét csak azért, hogy ők különlegesnek érezhessék a névválasztásukat az első 3 hónapban, amíg meg nem szokják.
2014. jan. 17. 01:18
 5/22 anonim ***** válasza:
98%
Te is tudod, hogy igen, ritka nev. Milyen valaszt vartal?!
2014. jan. 17. 01:28
 6/22 anonim ***** válasza:
82%

Nem hallottam még.

Az enyémnek is különleges neve van mert az apa külföldi, az ő vezetéknevéhez választottuk a külföldi nevet, ráadásul neki az eredeti írásmóddal is van. Aki akarja, az hamar megtanulta, a szülészeten másnap már mindenki tudta. Oviban, iskolában és minden közösségben megtanulták. Mondjuk amikor rendelőbe mentünk, az asszisztens mindig kijött és a kezében lévő kartonról felolvasta a nevet hogy ki mehet be, amikor azt láttam, hogy meredten nézi a kartont elkerekedett szemmel, akkor tudtam, hogy mi jövünk. :-)

Az én gyerekemet nem zavarta, lelkesen sorolta a nevét, felvázolta a fél családfát minden csodálkozónak, ő inkább büszke volt arra, hogy van mivel kitűnni és villogni. Most viszont külföldön jár suliba, egyáltalán nem számít érdekesnek a neve.

Egyetlen szívfájdalma van, hogy neves bögrék meg hasonló tárgyak soha nincsenek az ő nevével, most itt találtunk egy terméket, aminek az a neve ami az övé, úgyhogy lelkesen fényképezte.

A kicsinek is ritka neve van, de ismertebb, az otthon is anyakönyvezhető. Őt viszont az zavarta hogy amikor kijöttünk külföldre és amíg otthon sosem találkoztunk senkivel akinek ugyanaz lett volna a neve mint neki, addig itt a suliban egyből volt két kislány.

2014. jan. 17. 01:59
 7/22 anonim ***** válasza:
43%

Persze , ritka de becèzhetnè magàt pl: Tinànak...

nem kell egyből tàmadni, az èn lànyom neve normàlis nèv (szerintem)) Nòra nagyon ritka hogy ne kelljen elmondani nem nem Dòri hanem Nòri...ezèrt inkàbb becenevet szeret hasznàlni...

2014. jan. 17. 02:31
 8/22 anonim ***** válasza:
95%
Amikor meg egy válaszadó azt írja valakinek, hogy ne tolj ki a gyerekeddel azzal, hogy hiper különleges nevet adsz, akkor minden anya vérig van sértődve. Most itt az eredmény. Adott egy szép név, mert igen , nekem is tetszik. És a gyereket zavarja, hogy nem értik meg első hallásra. Biztosan visszakérdeznek, meg betűztetik vele. El is hiszem, hogy baromi bosszantó lehet x éve ezt hallgatnia.
2014. jan. 17. 08:17
 9/22 anonim ***** válasza:
69%
#7. 30 éve majd' mindenki visszakérdezett a nevemre, hogy Nóra? Nem, hanem Dóra. Akkor a Dóra volt a sokkal ritkább név. Változik a világ :)
2014. jan. 17. 08:39
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
igen én még nem halotam és ha a gyereket zavarja adjál neki mindenki számára érthető nevet ,lányomnak is ritka neve van de érthető és nem különleges . csilla virág .
2014. jan. 17. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!