Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom, mitévő legyek? 2,5...

Nem tudom, mitévő legyek? 2,5 hós a kislányom,eddig volt tejem bőven,szopizott is rendesen,150 és 200 között de volt olyan h csak 90-et (de ez ritka)

Figyelt kérdés

Aztán már 2 hete észre vettem h egyre csökken a tejem és ez nem tetszik neki,ezért adtam 2 mellből neki!Aztán már az sem elég neki!"Verekszik" a cicin,kalimpál és mérgelődik!Aztán pár napja eljutottunk addig h csak 120-akat eszik és bealszik,v nem kell neki,kiköpi!Szóval eléggé lecsökkent a mennyiség amit megeszik!Éjszakát átalussza úgyh a reggeli 2 szopi még elég bőséges!

A lényeg az h félek neh megálljon a hízásban ha ennyit eszik csak!Átlagban a napi adagja 500 és 600 között van!Jó ez így?

V mit csináljak?

Jahhhh a tápszerrel is küzdünk-nem kell neki!Se a cumi se a tápszer!És sokszor már azt nem tudom eldönteni h éhes v nem éhes-mikor miért morgolódik.....

Kérlek nyugtassatok meg h nem lesz baj!Nagyon aggódom!

2008. nov. 29. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:

nem lesz baj: az 500 és 600 teljesen normális. Egyébként a testsúlyának a 10%-át ha megeszi akkor minden rendben van. fejjél nagyon, akkor megmentheted a tejedet és ha nem akarja megenni fagyaszd le. Egyébként nálunk is volt ilyen, ilyenkor tetőzik náluk a teljesen normális vérszegéynség, mivel cserélődik a vérül a magzatit fokozatosan felváltja a felnőtt típusú vörösvérsejt. Ilyenkor aluszékonyak és nem esznek. El fog múlni. ne izgulj egy gyerkőc nem tud éhen halni, ha van kaja :-)

Próbálgasd a tápot vagy a cicit, de addig is fejjél.

2008. nov. 29. 13:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Szopi után tudsz még kifejni a cicidből? Hány kilós a babád?

Az a lényeg, hogy a súlya gyarapodjon, ha az rendben van, akkor nincs miért aggódnod!

Az én babám ezt kb 3 hósan csinálta, teljesen kikészített vele :( Az volt a megoldás, hogy nem mértem többet hogy mennyit eszik, csak esténként a pucér súlyát. Azóta is szépen fejlődik és minden renben vele :D

Mindjárt előszedem a könyvét és megnézem mennyit evett ennyi idősen!

2008. nov. 29. 13:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek aranyosak vagytok:-))

Most 11 hetes és 5250 gramm,60,5 centi!

De már tényleg ott tartok h nem tudom eldönteni h kell-e neki v sem!Mert eddig egy mellből,majd már 2 ből adtam neki mert amikor az első mellből kifogyóba volt,dolgoznia kellett érte akkor neki állt "hisztizni",csapkodott,sírásra állt a szája,ki-be kapkodta a cicit,bekapta szopott egyet majd rántott a fején és a bimbót kiköpte!aztán átraktam a másikra amin megnyugodott és szopizott szépen-gondolom azért mert ott nem kellett nagyon dolgonia-csak hogy az is kifogyóba volt és kezdte a hadakozást!De volt olyan is h be is aludt-ekkor azt nem tudtam eldönteni h azért mert elfáradt v mert jól lakott!Tiszta kész vagyok!

Ma meg azt csinálta h szopizott szépen majd kezdte a hadakozást-mellbimbó ki-be a szájába,ha bentvolt rákapott és szopott egyet majd rángatta a fejét stb!szerintetek?És ekkor evett 120-at és utána játszottam vele-nem sírt,nem nyafogott-akkor csak elég volt neki?Szóval akkor nem kellett már több neki azért csinálhatta?

Egyébként le szoktam fejni,pici mindig van benne kb 10-20,v pár csepp

Jahh és csinálom ezt a szaporító fejést!

2008. nov. 29. 13:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Jahh még annyit h heti 10-15 dekát hízik!
2008. nov. 29. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:

10-15 deka tök jó, a 600 gramm is teljesen elég neki, emellet gyarapszik és ez a lényeg. nem lesz dagi baba :-)

első válaszoló

2008. nov. 29. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:

A második vagyok. 10-15 deka az tökéletes, nincs miért aggódnod!

Szoptasd őt két ciciből, én kezdetektől fogva így csinálom és így biztos lehetek benne, hogy nem marad éhes. Ez a legjobb tejszaporító is, hisz dupla annyi ingert kap a cicid mint egyébként!

Nálunk is volt két cicitépkedős időszak. Az első akkor, amikor elkezdett érdeklődni a világ iránt 3 hósan kb és nem volt valahogy türelme a szopihoz, inkább nézelődni és "beszélgetni" akart. A második most van a fogzás miatt.

2008. nov. 29. 14:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Közben megnéztem, az én babám 700-750 körül evett, de ő 6410 volt ennyi idősen, tehát neki kellett is ennyi. Ez arányaiban kb annyi mint nálatok!
2008. nov. 29. 14:36
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Megnyugtattatok!Huhhhhh:-)))))

Szép napot!

2008. nov. 30. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!