Kislányom 3hónapos, anyatejes és nagyon ritkán kakil általában 10-12 naponként, ha elkezd már enni alma pépet később gyakrabban lesz majd széklete, kinek mi a tapasztalata?
Szerintem sincs ez így jól. Furcsa a doktornőtől, hogy ennyiben hagyja.
Amikor az én kislányom volt anyatejes, minden evés közben/után volt egy kaki, tehát napi 5-6.
Én úgy tudom, hogy ez a normális.
Ha nincs panasza, akkor nem akkora tragédia, ha sokáig nincs széklete. A 10-12 nap tényleg sok, de ha a baba jól van, akkor semmi gond.
Nem kell glicerines kúp, meg semmi más. Ha elkezded hozzátáplálni, akkor viszont illene neki napi egyszer kakilnia. A gyerekeimnek is volt, hogy 7-10 napig nem volt székletük, de amint elkezdtük a hozzátáplálást, minden nap lett.
Szépen hasznosítja a babád az anyatejet, ráérsz 6 hónaposan hozzátáplálni.
Persze, ha hasfájása lenne, vagy nem hízna havi legalább 300 gr-ot, akkor más a helyzet, de most minden rendben levőnek tűnik. Igaza van az orvosodnak.
Nem akarlak kritizálni kedves utolsó, de 2 hónaposan almát adni egy babának nem követendő! Legkorábban 4 hónaposan szabadna kostoltatni. Ha anyatejes, akkor meg elég 6 hónaposan.
Az nyatejes babknál teljesen elfogadható, ha 7-10 napig nincs széklet, amennyiben nem okoz panaszt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!