Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 3hónapos, anyatejes...

Kislányom 3hónapos, anyatejes és nagyon ritkán kakil általában 10-12 naponként, ha elkezd már enni alma pépet később gyakrabban lesz majd széklete, kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés
A doktornő azt mondta hogy felhasználja a szervezete a tejet és kevés a salakanyag és gyenge a bélmozgás ezért nem kakil gyakran.

2013. nov. 4. 22:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%

Teljesen normális az, hogy ennyi ideig nem kakil. Nálunk a rekord csak 8 nap volt. De a leghosszabb szünet amiről hallottam 14 nap volt egy ismerős kisbabánál. (kb 14 éve, és éppen étteremben voltak, mikor végre kakilt. mondanom sem kell, hogy nem fért bele a pelusba...)

Emiatt ne terheld a szervezetét túl korai hozzátáplálással, ráértek 6 hónaposan.

2013. nov. 5. 09:52
 12/15 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen normális! Az én (3.) kisfiam is épp 3 hós, anyatejes, és 7 naponta kakil. Én is megkérdeztem, mert az első 2 hőnapban naponta 4-5× kakilt, aztán átállt erre. Rákérdeztem a védőnőnél és a doki bácsinál is, teljesen oké, felhasználja a szervezete. A védőnéni szerint 10 nap is normális, ha jól érzi magát, eszembe se jusson glicerines kúpot adni. A nagyobbaknál is így volt, ennyi idősen átálltak a ritkább kakilásra. Ha nem sír, nem fáj a pocakja, minden rendben, ne aggódj!
2013. nov. 5. 18:15
 13/15 Tica0121 ***** válasza:
39%

Kedves 9-es. Nem írtam, hogy követendő. A doktornőm ajánlotta, hogy adjam neki. Amikor én gyerek voltam, akkor már 2 hetesen adták a reszelt almát a babáknak. Inkább azalma, mint a kúp, vagy gyógyszer. Nálunk egyébként 2 np után nyűglődött a kicsim, fájt a hasa is sokszor. Amióta adom neki, azóta semmi baja nincs. Nem gondolom, hogy rosszt tettem volna a gyerekemnek vele.

De ahány ház, annyi szokás. A gyerekorvosok is mind mást mondanak.

2013. nov. 5. 18:58
 14/15 anonim ***** válasza:
66%
Anyatejes babanal ez normalis lehet. Probald meg, hogy te eszel egy kis ceklat, nalunk ez bevalt. Anno a fiamnal ugyanez volt a gond par honaposan, nagyon megijedtem, elmentem gyerekorvoshoz kulon a Telki korhazba, de megnyugtattak, hogy ez gyakori es nincs semmi gond egyelore. Aztan a sajat gyerekorvosunk is azt mondta, hogy normalis. Ceklat egyel, adjal neki kis glicerines kupot. Most a par hos kislanyomnal is ez volt, tobbszor nem volt 10 napig sem szeklete, aztan a cekla segitett. Mostanra mar rendezodott, ismet van naponta-ketnaponta. Ne adj a babadnak semmi pepet, jo az anyatej. Persze, figyeld, ha tovabbra sincs szeklete, fordulj dokihoz mindenkeppen.
2013. nov. 5. 20:51
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat.Egy másik doktornő ajánlotta hogy lehet készítettni olyan kúpot amibe nincs hatóanyag és fel sem szívódik,csak ingert okoz a végbélben és ezáltal tud majd kakilni a babóm.Nos ez be is vált és ezt fogom alkalmazni szükség szerint addig míg nem kaphat almát.
2013. nov. 6. 05:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!