A kislányom 7 hónapos, de nincs neki egyetlen egy foga sem. Szilárd táplálékot mikortól adhatok neki? Gondolok itt kölesgolyó, kifli, esetleg egy negyed alma, nem pépesítve?
azért mert nincs foga még az innye igen kemény
szal puhábbra főzött zöldséget puha gyümit adhatsz már neki
pl banán répa krumpli
szerintem már elboldogulna kiflivel is
egyszerűen szép majszolja :-)
almát talán még ne az keményebb és nem biztos h szét tudja nyomni - esetleg nagyon vékony szeletekre vágva
de barack (öszi sárga) is dinnye(piros sárga) mehetne kis kockában
elsőre pici falat h szokja majd ha már tudja enni akkor mehet nagyobb darabka is :-)
Adhatsz neki nyugodtan. Ez nem a fogaktól függ.
Rágni az ínyükkel rágnak még nagyon sokáig, hiszen először a metszők nőnek ki.
Középső lányom 9,5 hónapos korától nem fogadta el a pépes ételt, csak azt ette meg, amit ő maga tett a szájába kézzel. 10,5 hónaposan kinőtt két foga alul, és 14 hónapos koráig ennyi foga volt. Addigra mindent evett már szépen. Kanállal is, villával is, ahogy a "nagyok".
Nyugodtan adj neki, természetesen először felügyelettel. HA öklendezik az elején egy cseppet az nem baj, az a természetes (védelmi) reakció, hogy ne nyeljen le túl nagy darabot. Akkor visszaköhögi, és újra megrágja vagy kiköpi.
Almából, amíg nincs foga, adhatsz neki úgy is, hogy csak meghámozol egy egészet (kisebbet ha van) és azt adod neki.
De amint kinő az alsó két foga, vigyázni kell a keményebb dolgokkal, mert le tud harapni egy nagyobb darabot, és akkor az tényleg veszélyes lehet, amíg meg nem tanulja, hogy kb. mekkora darab fér el a szájában egyszerre.
Az almát én úgy adtam kezdetben, hogy egy (hámozott) cikkelyből vágtam le egész vékony szeleteket.
Banánból is lehet karikákat vágni.
És zöldségek is mehetnek: főtt sárga répa, krumpli.
második
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!