Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnátok, ha a kisgyereke...

Mit szólnátok, ha a kisgyereketeknek ilyet mondana valaki?

Figyelt kérdés
hogy "ne hangoskodj,mert a szomszédban boszorkány lakik,eljön és békává változtat"
2014. jan. 14. 13:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk teljesen mindegy, hogy ki mondaná, nagy bukta lenne a dologból...

A 3 éves kis csacsogóm millió kérdést tenne fel.. Hol lakik? Miért? Hogy néz ki? Miért? Olyan, mint a Bogyó és Babócában? Miért nem? Hogy varázsol? Miért béka? Miért varázsol? Miért boszorkány? A Jánosnál lakik (a szomszéd kerti tavában)? Akkor én is szúnyogot fogok enni? Miért?

Az én fiamat rohadtul nem hatná meg a dolog, vidéki gyerek lévén (ezzel nem leszólni akarom a városban lakókat), teljesen természetes neki, hogy van béka, gyík, sáska, tücsök, pók, hangya, bogarak...ráadásul totálisan el van bűvölve ezektől a teremtményektől. Én már kevésbé, amikor rohan be vödörrel a kezében "anyaaaaaa! Néééézd, mit találtam apával!" és mutatja a megfogott kis békát.

2014. jan. 14. 14:44
 12/18 anonim ***** válasza:
utolsò, ez nagyon jò...:-)
2014. jan. 14. 15:19
 13/18 anonim ***** válasza:
50%
Kedves 8as!Az a butaság,amit te mondasz. Szerintem jogom van megkérni bárkit arra,h ne ijesztegesse az én gyerekemet,aki 3 évesen még nem biztos,h érti,h ez vicc,mert igenis ezt úgy is lehet mondani,h megijedjen tőle a gyerek.Igen nagy fantáziája van,biztos,h egész nap ezt kéne neki magyaráznom,h ez butaság,stb...mert ezen lovagolna.ÉS KÉPZELD,NINCS SEMMI PROBLÉMÁJA,AMIRE FINOMAN CÉLOZZGATTÁL!!!!
2014. jan. 14. 17:29
 14/18 anonim ***** válasza:
59%
Egy 30as ismerősöm úgy bebeszélte a szomszéd kisfiúnak, hogy este ne menjen ki, mert jön a farkas, és megeszi, hogy sötétedéskor még a tévéven mutatott farkastól is hisztériás rohamot kap. Az ismerős jól, el lett küldve a francba, és még ő sértődött meg, hogy a három éves nem érti a poént.
2014. jan. 14. 17:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Megmondanám a gyereknek, hogy akkor majd sikíts, kiálts egy nagyot, és elszalad a boszorkány, mert megijed tőled. Meg hogy anya nem engedi be úgyse. Így álmában is megtudja oldani a helyzetet.
2014. jan. 14. 21:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. ...meg hogy a boszorkány csak a mesében van.
2014. jan. 14. 21:25
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

...A sikítással kiengedi a frusztrációját.

Az én lányomnál 2,5éves ez a hozzáállás bevált. A vadásztól kezdett félni, és eljátszottuk, hogy ő sikít, és elszalad a vadász (képzeletben), utána jó nagyokat nevetett.

2014. jan. 14. 21:27
 18/18 anonim ***** válasza:

kiskoromban a "dobálják az ócska ruhát nagyságák" cigányasszonyokra mondta nagyanyám, hogy ne nézzem őket az ablakon, mert ha meglátnak, elvisznek. Úgy féltem tőlük, mint a tűztől. Egyszer az oviban voltunk az udvaron és az ovi mellett jöttek óbégatva, hogy "dobálják az ócska ruhát" én meg elbújtam, hogy meg ne lásson, a többi gyerek meg szaladt a kerítéshez, felmásztak rá és nyújtogatták felé a kezüket és azt kiabálták, hogy "énekesnő, énekesnő" . Na ... hát egyik reakció sem volt egészen normális. :D

De tényleg attól függ, hogy mennyire érdekli a gyereket. Ha nagyon megijed, akkor mondanám, hogy butaság, meg csak kitalálta a bácsi.

De lehet, hogy viccesen veszi és majd óvatosan settenkedik a lépcsőházban. Játékból. Azzal meg nincs baj.

Nem is baj, ha tart az idegenektől kicsit. Persze nem rettegés szintjén. Tényleg szitutól függ.

Minden gyerek máshogy reagál.. például a fognyűvő manó, az egyiket meg sem hatja, a másik sírógörcsöt kap, hogy neki manók vannak a szájában és bántják a fogát.

2014. jan. 16. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!