Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » @gyerekes anyukak mennyi a...

@gyerekes anyukak mennyi a csaladi jovedelmetek havonta? Konnyen kijottok belole?

Figyelt kérdés

Nalunk jelenleg 1gyerek van, de tejallergias es eleg nehezen jovunk ki, bar a ferjem nem keres rosszul, kezbe 290-et kap, en meg gyesen vagyok. felunk vallalni 2.-at mert ez a penz nem szokott neha eleg lenni harmunkra.

Persze az is benne van, hogy 1eve koltoztunk nagyobb lakasba es mindig kell vasarolni bele valamit es az is koltseg.

Koszonom ha megosztanatok 2gyerekkel mennyibol jottok ki es eleg-e?

2014. jan. 10. 21:09
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
2gyerekes anyukakra vonatkozik a kerdes.
2014. jan. 10. 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:
36%

Kettőnk jövedelma kb. 220 ezer ft.Bőven elég szokott lenni a két gyerekre, pedig van lakáshitelünk, oviba és bölcsibe közel 20 ezer a havi étkezés.Két kocsit tankolunk.És most fog egy hónap múlva születni a 3.babánk.

Szerintem valamit nem jól csináltok,ha ennyi pénz nem elég.

2014. jan. 10. 21:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát mi ennél nem sokkal többől élünk három gyerekkel.

Nincs hitelünk, van egy használt autónk.

És nekem is tejallergiás kettő, plusz az egyiknek még ennél is bajosabb dolgai vannak.

De már nem sokáig lesz így, mert én is dolgozni fogok hamarosan, akkor több lesz majd.

Azt tudod, hogy ha a doki igazolja, akkor jár az emelt családi a gyermeked után?

2014. jan. 10. 21:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Még gyeden vagyok a kicsivel, így kb. 230000 a bevételünk. Szűkösen, de kijövünk, bár mindig van valami váratlan kiadás, ami miatt a tartalékainkhoz kell nyúlni. Ha visszamegyek dolgozni jóval többet fogok kapni. Nagyon vágyunk még egy babára, de minket is az anyagiak aggasztanak, mert amíg itthon vagyok kevés a pénz hiába kapok max. gyedet. :(
2014. jan. 10. 21:47
 5/11 A kérdező kommentje:

Koszonom az eddigi valaszokat!

Meg annyit irnek, hogy nincs lehetosegunk egyszer sem arra, hogy hetvegen megebedeljuk nagymamanal, mert 350km-re laknak es onnan nincs tamogatasunk. Gyakran beteg a lanyom is, sok betegseget haza hoz az ovibol es olyankor mi is betegek vagyunk mindig, ez sem keves koltseg, tobbnyire2-3het mire felepulok en is gyogyszer mellett. Ez is rengeteget elvisz ilyenkor.

De ezek szerint az emberek zome jol megvan hasonlo osszegbol.

Es ti a harom gyerekkel gyakran vagytok betegek? Nektek is sok kiadas a gyogyszer?

2014. jan. 10. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Jelenleg csak havi 400-450ezrünk van, csak egy gyerekünk lehetett, de így is nehezeb jövünk ki. Ennyire tuti nem vállalnék másodikat. Remélhetőleg párom hamarosan talál jobban fizető állást.
2014. jan. 10. 22:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Kb 220.000 a bevételünk úgy,hogy én gyesen vagyok itthon.

Bár hó végén nem kell kölcsön kérnünk,van hitelünk és éppen hogy kijövünk. Tudom,hogy vmit rosszul csinálunk és éppen emiatt most nagyon ráálltam a dolgok átreformálására.

Férjem dohányzik,ami sok pénzt elvisz,ezért most áttért a töltikés cigire,ami harmadolja ezt az összeget. 2-3 sörike is lemegy egy nap,de sose tiltanám meg,hogy ne,mert amúgy másra nem költ. Havi nagybevásárlást szoktunk csinálni,így ez is segít,hogy ne költsünk feleslegesen.A napi bevásrlásnál kenyeret veszünk és ha kell,akkor friss árut.

Lányom ovija 9 és 5ezer körül van.Ez az ebéd. Fél évente 2500 a csoportpénz és hetente pár szem gyümölcsöt visz.

Van autónk,így az is minimum 20ezer/hó.

Ruhákat aukciós oldalakon veszek a gyerekeknek vagy ahol jó akciók vannak. Magamnak már rég vettem és lassan itt is az ideje,de az elsők a gyerekek és nőnek,mint a gomba.

Gyógyszerekre keveset költünk szerencsére. Ha beteg,akkor 2-3 ezzerből kijön+ ha nincs itthon nurofen szuszpenzió,akkor azt veszek mellé,mert ha a lánykám beteg lesz,akkor rá 2 napra a fiam is,de neki még elég a lázcsillapító. Én meg nem vagyok a gyógyszer híve,így nagyon ritkán szedek és nagyon végszükség esetén. Párom is évente 1x,ha beteg.

2014. jan. 11. 07:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Hány éves a gyerek? Az igazolt tejallergiára 2 éves kortól 10 éves korig emelt családi pótlék és gyes jár, ami mellett korlátozás nélkül lehet dolgozni, ez havi kb. 35e Ft-ot jelent.

Nekünk 2 gyerekünk van, a nagy 7 éves elsős, a kicsi 4 éves ovis, ő tejfehérje allergiás.

Én főállásban dolgozom, a párom jelenleg szabadúszó, alkalmi munkái vannak, de szerencsére jól jövedelmező.

A fix havi bevételünk nettó 210e Ft, ez az én fizum plusz a 2 gyerekre járó csp+gyes. Van bónuszom, ami havi 5-50e Ft szokott lenni, a cafeteriám havi 30e Ft, ill. van egy korlátlan használatú céges autóm.

A párom kb. 100-200e Ft körül tud hazahozni, ehhez szerencsére kötetlen munkaidőben dolgozik. Eddig többet keresett fixen, de napi 16 órát dolgozott érte :(

Szóval nálunk kb. 100e Ft az 1 főre jutó jövedelem és kijövünk belőle.

2014. jan. 11. 09:14
 9/11 A kérdező kommentje:

3eves volt osszel a gyermekem.Kapjuk utana a csaladi potlekot es igy jon ki a havi 310ezerFt.

Szerintem mi sokat koltunk gyogyszerre, nagyon beteges vagyok, mindent elkapok a kicsitol sajnos.

Megkerdezhetem mi a foglalkozasod kedves utolso?

Mi a ferkemmel mindketten felsofokut vegeztunk, sot azon felul PhD, es sokat kell dolgozzunk ezert a penzert is nagyon.

2014. jan. 11. 11:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Területi képviselő vagyok egy nagykereskedésnél és ugyan nem kérdezted, de csak érettségim van. A párom szakmunkásképzőt végzett és a szakmájában dolgozik.

A helyedben mindenképpen visszamennék dolgozni, hogy a gyed-em magas legyen. Én mindkét gyereknél a max. gyed-et kaptam, anélkül nem is mertem volna bevállalni 1-et sem.

Ha nagyon beteges vagy, akkor érdemes lenne az immunrendszeredet erősítened, én pl. Protexin-t, Oscillococcinumot és 1000mg C-vitamint szedek, meg persze emellett viszonylag egészségesen táplálkozom és sok zöldséget eszem (a gyümölcsöt annyira nem szeretem, tehát nem eszem napi szinten).

2014. jan. 11. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!