Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 gyerekes anyukák, később...

3 gyerekes anyukák, később jobb lesz?

Figyelt kérdés
Kicsi a korkülönbség. Gyermekeim 1hónapos, 2éves, 4éves.
2013. júl. 24. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló a leosztás nálunk is, bár a pici elvileg 2 hónap múlva jön. Lesz addigra egy 3 éves meg egy másfél éves.

Szerintem ez soha nem lesz könnyebb, legfeljebb másképpen nehéz, amit majd talán rutinosabban, vagy egyszerűbben oldunk meg. Egész más bajok lesznek, ha ovisok-iskolásak lesznek mind... Talán az egész napos igénybevétel (már a gyerek szempontjából) lazul egy picit. Azért én már várom egy picit, hogy legyenek nagyobbak és ne a fülembe visítsanak naphosszat - nyilván ez túlzás volt, de ez a kisgyerekkor elég embert próbáló.

2013. júl. 24. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Így első felindulásból azt írnám, hogy Ti vállaltátok, de nyilván nem erre vagy kíváncsi.

Unokatesóm szült így, hogy fix 2 év volt a gyerekek között.

Az első év volt durva, amíg a kicsi ugye sok fizikai kontaktust, folyamatos ellátást igényel (mindhármat szoptatta 16 hónapos koráig).

Most a legkisebb 5 éves, nagyon boldog és büszke szülők unokatesóm és a férje, mindhárom gyerek hatalmas fazon, nagyon kreatívak, sokoldalúak.

2013. júl. 24. 15:56
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Biztos voltam benne, hogy a 2. válasz első mondata nagyon hamar az arcunkba lesz dobva...

Nyilván mindenkinek megvan az oka és a magyarázata, hogy miért egymás után jöttek a gyerekei, és ez marhára magánügy. Szerintem annak is lehetnek nehezebb időszakai, és kíváncsi mások tapasztalatára, akinek 5 vagy 10 év van a gyerekei között.

2013. júl. 24. 15:59
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

#2 vagyok, direkt odaírtam, hogy a kérdező nyilván nem ezt szeretné itt olvasni, de igazad van, zárójelbe kellett volna tennem, mert szerintem sem releváns.

Én pl. ismerem magamat, tudtam, hogy nem tudnék kis korkülönbséggel szülni, éveket éjszakázni, kettőt etetni-pelenkázni stb.

Két év után visszajöttem dolgozni, most próbálkozunk a kistesóval.

Bocs az OFF-ért

2013. júl. 24. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Kb felnőtt korukba jó lesz,na de hogy nyugtassalak még 2-3 évig biztosan nem lesz könnyű,és a kamaszkorban sem.
2013. júl. 24. 16:09
 6/8 anonim ***** válasza:
No igen, mi sem akartunk kis korkülönbséget, pont a nehézségek miatt, mert segítségünk nulla. Erre most ikreink vannak. 6 hónaposak a "nagyfiam" 5 éves. Sokat tud már segíteni, de vele is vannak "nehézségek", csak más jellegűek, mint a kicsikkel. Míg utóbbiak fizikálisan, a nagyobb szellemileg "visel" meg. De az öröm, ami velük jár tripla!!!
2013. júl. 24. 16:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugyan a harmadikat mi még csak most októberre várjuk, de megnyugtatlak nem lesz könnyebb, csak más jellegű gondok lesznek velük. Nálunk a nagy 15 a kicsi meg 5 lesz. Teljesen más jellegű problémák,más érdeklődés,más korosztály. Ez az év katasztrófa volt eddig. A kicsit beszoktatni oviba, a nagy pályaválasztás.... És most sem lesz könnyebb ugye mert jön a kicsi. Jövőre nyáron meg a kicsiket viszem játszótérre a nagyot meg viszem bulizni. :D de így izgalmas az élet,így imádom őket :)
2013. júl. 24. 16:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem ,csak idönként ,visitozás az jó időre veled marad .
2013. júl. 24. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!