Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 6 év lesz a 2 gyerekem...

Ha 6 év lesz a 2 gyerekem között, attól leszünk mi még "normális" család?

Figyelt kérdés

Nyilván közös játék már nem lesz (mármint a tesók között), félek, hogy a 2. szinte egyke lesz, hiába van ott a nagyobb, mégis egyedül nő fel.

Van ennek így értelme? :(

2014. jan. 8. 20:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
igen lesztek ,kislányom és a nagyfiam közt 6,5 év van nagyon jól el játszanak együtt.
2014. jan. 9. 11:57
 12/14 anonim ***** válasza:

Valamelyik nap volt itt egy hasonló kérdés ott anyuka arról kérdezett hogy 5 év korkülönbséggel eltudnak-e még játszani a gyerekek:szinte kivétel nélkül az volt a válasz hogy nem igazán,mintha két külön egyke nevelkedne.Neharagudj nem akartalak elszomorítani de én nem hiszem a nagyobb korkülönbségben,van a környezetemben sok ilyen család és tényleg nem igazán játszanak a tesók,teljesen más már az érdeklődési kör, a nagy túl sok ideig volt egyedül nagyon hozzá szokott,hogy a szüleinek csak ő van és joggal érzi "betolakodónak" a kistesót!Ráadásul ilyenkor akaratlanul is könnyen van a szülő:"Pistikém figyelj már 1 percre a hugodra míg kiszaladok a konyhába!,Pistikém játsz már az öcsikéddel hisz te már nagy vagy stb"Ergo egy idő után "anyáskodik" felette a nagytesó ezzel elvéve az ő gyerekkorát nem játszhat szabadon stb!

Ha megtalálom az említett kérdést belinkelem neked ha kell!

2014. jan. 9. 12:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Nálunk 7 év van az öcsém és köztem. Természetesen valamilyen szinten játszottunk így is együtt, de nyilván nem nőttünk úgy össze, mintha két-3 év lett volna csak. És nyilván nem lettem úgy az "anyja", mintha 10-15 év lenne köztünk. Ettől még normális a család, és persze hogy van értelme. Bármilyen korkülönbségnél van előny és hátrány ugyanúgy. Nem nő fel egyedül, hidd el így is tűzbe mennek majd egymásért.
2014. jan. 13. 09:01
 14/14 anonim ***** válasza:

A termeszetuktol is függ mennyire találjak meg a közös játékot. Köztem es a tesom közt 10 év van, sosem játszott velem, arra az egy közös játékra a mai napig emlékszem, amikor hajlandó volt foglalkozni velem. Pedig vagy 30 éve volt. Magának való testvér volt.

De értelme mindig van, ha felnőnek teljesen más lesz, es jó lesz hogy van egy testvére az embernek, erre is gondolj. Nekünk mar jó a viszonyunk pedig szinte idegenek voltunk egymásnak, felnőtt korban ismertük meg egymást igazán, a családunk, gyerekeink hoztak közelebb minket egymáshoz.

2014. jan. 13. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!