Kislányos anyukák! Mikortól és milyen gyakran engeded, hogy a kicsi kezén legyen körömlakk?
Az enyém 2,5 éves lesz, és karácsonykor jutott eszébe, hogy az övére is tegyek. Én a kisujjára belementem, majd valaki megszólalt a családból, hogy miért nem kér mindre, és természetesen aztán nem volt elég 1 köröm... Másnap lemostam.
Azóta naponta eszébe jut, ha ránéz a kezemre, hogy az övén nincs, és szóvá teszi.
Nyilván igyekszem elkerülni a lakkozást.
Nektek mi a véleményetek erről a témáról?
Ez mindenkinek a saját döntése szerintem! Az én lányom 2 éves,eszembe sem jut ilyesmi... Mondjuk én otthon nem is lakkozom a körmömet! ő általában a púderes pamacsommal szokta azt csinálni, h szól, h anya gyere ciróka... :)
De ennyi...
Én nem tudom mikor engedném, nem hiszem, hogy nagy ügyet csinálnék belőle, nem egy körömlakktól lesz félrenevelt a gyerekem, a körömlakkozás nem vészes dolog...A sminkről már nem ezt gondolom! Sminket kizárt dolog, h engedném 14 éves kor előtt!
Tesóm műkörömépítő, otthon dolgozik. Természetesen a lánya nap mint nap látja a szép körmöket, amiket Anya csinál a "néniknek". Kivételes alkalmakkor (ünnepek - Karácsony, szülinap, Húsvét, aztán hétvége és nyaralás alkalmával) kilakkozta a lánya körmét is simán, 4 éves. Én is lakkozom neki ha hülyülünk (a rossz nagynéni :D) volt, hogy vadultunk és minden körmünk más színű volt, matricáztuk, volt, hogy csak halvány színt kentem rá. Smindelni is kisminkelem ritkán, játékból (van gyerekrúzs, gyerekszemfesték, gyereklakk) Ő megszokta, haláli ahogy rázza a kis kezét, hogy száradjon a lakk. Ismeri a színeket és különböző árnyalataikat a lakkok által, erre jó volt.
Oviba természetesen nem hordja, bár volt már, hogy hétvégén elfelejtették lemosni, de nem szóltak az óvónénik érte.
Szerintem ezzel nincs elrontva a gyerek. Ha fodrász lenne a tesóm, nyilván folyton fésülködne a kislány és a hajlakkot fújná magára, kérné a lemosható festéket, az mivel lenne jobb?
Én farsangra, karácsonyi ünnepségre, ilyesmire engedném csak, akkor se valami nagyon feltünőt :)
De mindenki csinálja úgy ahogy jónak látja, és ne törődjön mással szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!