Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányos anyukák! Mikortól...

Kislányos anyukák! Mikortól és milyen gyakran engeded, hogy a kicsi kezén legyen körömlakk?

Figyelt kérdés

Az enyém 2,5 éves lesz, és karácsonykor jutott eszébe, hogy az övére is tegyek. Én a kisujjára belementem, majd valaki megszólalt a családból, hogy miért nem kér mindre, és természetesen aztán nem volt elég 1 köröm... Másnap lemostam.

Azóta naponta eszébe jut, ha ránéz a kezemre, hogy az övén nincs, és szóvá teszi.

Nyilván igyekszem elkerülni a lakkozást.

Nektek mi a véleményetek erről a témáról?

2013. dec. 30. 13:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem engedem, ovi végéig biztos nem is fogom.
2013. dec. 30. 16:20
 12/15 anonim ***** válasza:
68%

Ez mindenkinek a saját döntése szerintem! Az én lányom 2 éves,eszembe sem jut ilyesmi... Mondjuk én otthon nem is lakkozom a körmömet! ő általában a púderes pamacsommal szokta azt csinálni, h szól, h anya gyere ciróka... :)

De ennyi...

Én nem tudom mikor engedném, nem hiszem, hogy nagy ügyet csinálnék belőle, nem egy körömlakktól lesz félrenevelt a gyerekem, a körömlakkozás nem vészes dolog...A sminkről már nem ezt gondolom! Sminket kizárt dolog, h engedném 14 éves kor előtt!

2013. dec. 31. 14:30
 13/15 anonim ***** válasza:
68%

Tesóm műkörömépítő, otthon dolgozik. Természetesen a lánya nap mint nap látja a szép körmöket, amiket Anya csinál a "néniknek". Kivételes alkalmakkor (ünnepek - Karácsony, szülinap, Húsvét, aztán hétvége és nyaralás alkalmával) kilakkozta a lánya körmét is simán, 4 éves. Én is lakkozom neki ha hülyülünk (a rossz nagynéni :D) volt, hogy vadultunk és minden körmünk más színű volt, matricáztuk, volt, hogy csak halvány színt kentem rá. Smindelni is kisminkelem ritkán, játékból (van gyerekrúzs, gyerekszemfesték, gyereklakk) Ő megszokta, haláli ahogy rázza a kis kezét, hogy száradjon a lakk. Ismeri a színeket és különböző árnyalataikat a lakkok által, erre jó volt.

Oviba természetesen nem hordja, bár volt már, hogy hétvégén elfelejtették lemosni, de nem szóltak az óvónénik érte.

Szerintem ezzel nincs elrontva a gyerek. Ha fodrász lenne a tesóm, nyilván folyton fésülködne a kislány és a hajlakkot fújná magára, kérné a lemosható festéket, az mivel lenne jobb?

2014. jan. 1. 14:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Én farsangra, karácsonyi ünnepségre, ilyesmire engedném csak, akkor se valami nagyon feltünőt :)

De mindenki csinálja úgy ahogy jónak látja, és ne törődjön mással szerintem.

2014. jan. 4. 02:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Én elég "konzervatív" anyuka vagyok ilyen téren (egyelőre csak fiús, szóval még nincs ilyen problémám), biztos nem engedném, hogy a gyerekem az utcán körömlakkal vagy sminkkel sétáljon, de otthonra, játékból szerintem semmi gond vele. Ma már olyan sokféle aranyos kis gyerek sminkeket, körömlakkokat stb. lehet kapni, és ezeket könnyű lemosni sima vízzel is. Vegyél neki valami ilyesmit!
2014. jan. 4. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!