Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segí tsetek, mert megőrülök,...

Segí tsetek, mert megőrülök, feladják az idegeim a szolgálatot! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom. Eddig is problémát okozott az elalvás, de most már katasztrófa. 50-60 perc az átlag és közben vagy milliószor rászólok, hogy ne rosszalkodjon. Lemászik az ágyból, össze-vissza forog, kopácsol az ágykereten, biciklizik a lábával meg bármi amit csak el tudtok képzelni. Próbáltam már sötétben, világosban, félhomályban, sehogy sem megy. Meseolvasás sem segít, éneklés sem. Hiába ígérek neki fűt-fát vagy hiába szidom, mintha a falnak mondanám. 1 óra tömény idegeskedés nekem az altatás. Nem tesz jót sem nekem, sem a házasságomnak.

Nappal alszik még egyszer 1-2 órát, de a másfél az átlag. Reggel 7 körül kel, fél 1kor alvás (max 10 perc alatt elalszik magától), aztán fél 8kor fürdés, öltözés és megyünk aludni. Lefektetem, megpuszilom és mondom neki, hogy aludjon. Elsorolok pár embert (pl mama is alszik, papa is alszik stb), majd lekapcsolom a villanyt. Ekkor kezdődik a fészkelődés, rosszalkodás. Nem beszél még rendesen, ezért nem tudom klasszikus értelemben megbeszélni vele a dolgot úgy, hogy az ő véleményét is tudjam. Nehezítő tényező, hogy az öccsével alszik egy szobában.

2013. dec. 11. 09:21
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Tegnap férjem altatta, mert csak vele volt hajlandó felmenni. Az idő nem lett rövidebb. Ugyan én legalább nem idegeskedtem, de majdnem elaludtam :D

Már komolyan aazon gondolkozom, hogy nekiállok újra melléfeküdni, simogatni meg ilyenek. Sőt, ha hagyná, még az álomba ringatást is megpróbálnám... Vicces, hogy mennyit szenvedtem azzal, hogy "egyedül" aludjon el, és tessék, most meg visszacsinálnám, mert álomba ringatni csak 5 perc volt...

2013. dec. 13. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!