Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segí tsetek, mert megőrülök,...

Segí tsetek, mert megőrülök, feladják az idegeim a szolgálatot! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom. Eddig is problémát okozott az elalvás, de most már katasztrófa. 50-60 perc az átlag és közben vagy milliószor rászólok, hogy ne rosszalkodjon. Lemászik az ágyból, össze-vissza forog, kopácsol az ágykereten, biciklizik a lábával meg bármi amit csak el tudtok képzelni. Próbáltam már sötétben, világosban, félhomályban, sehogy sem megy. Meseolvasás sem segít, éneklés sem. Hiába ígérek neki fűt-fát vagy hiába szidom, mintha a falnak mondanám. 1 óra tömény idegeskedés nekem az altatás. Nem tesz jót sem nekem, sem a házasságomnak.

Nappal alszik még egyszer 1-2 órát, de a másfél az átlag. Reggel 7 körül kel, fél 1kor alvás (max 10 perc alatt elalszik magától), aztán fél 8kor fürdés, öltözés és megyünk aludni. Lefektetem, megpuszilom és mondom neki, hogy aludjon. Elsorolok pár embert (pl mama is alszik, papa is alszik stb), majd lekapcsolom a villanyt. Ekkor kezdődik a fészkelődés, rosszalkodás. Nem beszél még rendesen, ezért nem tudom klasszikus értelemben megbeszélni vele a dolgot úgy, hogy az ő véleményét is tudjam. Nehezítő tényező, hogy az öccsével alszik egy szobában.

2013. dec. 11. 09:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Én csak azt tudom tanácsolni hogy ne ragaszkodj ahhoz hogy este pontban pl 8kor aludjon. Úgy tűnik ő még nem fáradt ekkor. Ha látod rajta hogy pörög ne próbáld elaltatni mert dacos lesz és már csak azért sem. Az én lányom általában 8kor alszik. Ha később kel a du-i alvásból eszembe se jut 8kor letenni aludni mert abból csak a mérgelődés lenne hogy nem alszik el. Megvárom amíg elálmosodik ha 10kor akkor 10kor aztán teszem le aludni. De 8kor kár a gőzért úgysem fog. Remélem tudtam segíteni
2013. dec. 11. 09:26
 2/21 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd nyitva az ajtót, hogy érezze, egy légtérben van veled. De miért rontja ez az elalvási nehézség a házasságodat?

Szerintem rágörcsöltél. Vedd lazán, ne ülj fel a rosszalkodásnak. Ha nincs közönség, nincs előadás. Vagy altassa a párod. Napi 50-60 perc nem a világ! Fel a fejjel!

2013. dec. 11. 09:29
 3/21 anonim ***** válasza:

Olvass neki mesét. Vagy tényleg az is segíthet ha egy órával később alszik el. Miután pizsamában van még kapna egy órát, akkor olvashatsz neki, akár több mesét is.

Az én lányomnak is kell az, hogy fürdés és alvás között még elteljen egy kis idő. Olyankor még egy kicsit rosszalkodik, majd lecsendesül begubbaszt mellém, akkor már látom hogy kezd álmosodni.

2013. dec. 11. 09:32
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
A délutáni elalvás is nehezen megy? Saját példánkból azt tudom írni, hogy nekem a 2 gyerekem között alvásigény szempontjábol óriási a különbség. A fiam mindig is jó alvó volt, sokat aludt. Na a lányom az elllenkezője. 2 éves korától nem alszik délután, de így este 8-kor egy perc alatt már elalszik. Most kiscsoportos, az oviban azt mondták, ó ne aggódjak a kicsik mind elalszanak délután, na az én lányom a kivétel. Este 8-tól hajnali 5-ig alszik és délután semmit, neki ez így elegendő! Szóval nagy különbségek vannak ám a gyerekek között, lehet a te gyermekednek sem akkora az alvásigénye! Én a helyedben nem eröltetném, a délutáni alvást kihagynám, csak egy kis csendespihenő legyen, feküdj mellé, olvasgass neki, játsz vele, ha fáradt el fog aludni, ha nem akkor meg nem!! Így este biztos nem lesz cirkusz a lefekvésnél, 1 perc alatt el fog aludni!
2013. dec. 11. 09:37
 5/21 anonim ***** válasza:

Én is egyetértek az elsővel, ne ragaszkodj hozzá, hogy akkor aludjon amikor te akarod. Nekünk 2 éves a kisfiunk, hasonló a helyzet :) Régebben lefürdött 7 körül, lefektettem max 8-kor és aludt. Mostanában már pörög este, van hogy csak 9 körül alszik el. (Vagy utána :))

Én úgy vagyok vele, hogy én se tudok akkor elaludni ha azt mondják, hogy most aludjak :)

Ő mindig azon "alkudozik", hogy nálunk fekszik le :) Azt is megengedem neki, és amikor látom hogy álmos, átviszem az ő ágyába és énekelek neki, simogatom. Ez általában bejön, de ha nem akkor legvégső esetben elalszik nálunk és átvisszük a helyére.

Úgy vagyok vele, hogy hiába volt jobb a régi rendszer, hogy leraktam 8-kor és aludt, jobb ha nem ragaszkodom hozzá, mert idegbajt kapok :)

2013. dec. 11. 09:40
 6/21 A kérdező kommentje:

Azért árt, mert tiszta ideg vagyok a végére és még beszélgetni sincs kedvem, nemhogy mást csinálni. Arról nem is beszélve, hogy 10kor már hulla fáradt vagyok :(

Világosban egyébként még jobban produkálta magát, gondolom mert látta a közönséget. De nem hagyhatom egyedül, mert kimászik az ágyból. Vagy hagyjam kimászni aztán majd elalszik?

Tanácsolták már azt is, hogy hagyjam addig tv-zni amíg el nem alszik, majd vigyem az ágyába. Nem bírtam kivárni. Szerintem hajnalig nézte volna...

2013. dec. 11. 09:41
 7/21 anonim ***** válasza:
Nem tudod délután jól kifárasztani? Kiadós séta, szaladgálás? Eleget van a levegőn?
2013. dec. 11. 09:44
 8/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ne hagyd tévézni, inkább csöndesebb tevékenységet folytassatok, legfeljebb valami lágy, nyugtató zenét berakhattok.
2013. dec. 11. 09:44
 9/21 A kérdező kommentje:

Az tuti, hogy túlzottan rágörcsölök! :(

Volt már, hogy kimaradt a délutáni alvás és akkor hamar elaludt este. Na de ha nincs szüksége rá, akkor miért alszik el olyankor pár perc alatt? Mármint délután. Meg igazából a fiamnak is szüksége van arra, hogy aludjon a nővére. Amikor zaj van, akkor csak fél órát alszik, viszont ilyenkor amikor csend van akár 1 vagy 2 órát is. Ő még olyan kicsi, szüksége van a pihentető alvásra. Viszont a lakásunk meg olyan bénán van összerakva, hogy bárhol bármit hallani. Egy 2,5 éves meg nem tud 2 órán keresztül csendben maradni. Legalábbis az enyém tuti nem tud. Meg az ovi miatt is aggódom, hiszen ott is aludni kell délután.

2013. dec. 11. 09:50
 10/21 A kérdező kommentje:

Ja és ő aztán semmitől sem fárad ki :( Ha egész nap futópadon futna, akkor sem fáradna el estére.

Nyáron nyaralni voltunk és ugye egész nap programok, játékok stb. Mindenki mondta, hogy na nem kell majd altató. Jó is lett volna...

2013. dec. 11. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!