Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ekcémás babák anyukái, babátok...

Ekcémás babák anyukái, babátok mikorra nőtte ki ezt a börbetegséget?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam most 20 hónapos és ekcémás születésétöl. Rengeteg kencét kipróbáltunk, egyik sem volt igazán jó. Most rátaláltunk egyre és vagy 2 hónapja naprol napra szebb a böre. Most nem tudom, hogy ettöl a krémtöl, vagy esetleg kezdi már kinőni. Minden esetre nagyon örülök. MErt már egy jó párszor tudott habos vízbe fürödni. Nagyon örült neki. Nektek mikorra nőtte ki?

2013. dec. 1. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne.

Nálunk sajnos nemrég diagnosztizálták az ekcémát.

10 hónapos a babánk.Kipróbáltunk már pár kenőcsöt,de egyik sem hatott eddig.

Megkérdezhetem,hogy nektek mi segített?

Nekem az egyik barátnőmnek van ekcémája,születése óta,és sajnos nem nőtte ki.25 éves és még mindig küzd vele...:/

2013. dec. 1. 13:09
 2/9 anonim ***** válasza:
A húgom kézfeje elég erősen ekcémás volt. 5 éves korára kinőtte, de addig semmi nem segített, max a gyógyvíz (Egerszalókon voltunk, utána lett jobb)
2013. dec. 1. 13:27
 3/9 anonim válasza:

én 13 éves vagyok, és tavaly nőttem ki teljesen..

kiskorom óta küzdöttem az ekccémával, volt hogy véresre kapartam magam, de fokozatosan elmúlt:)

2013. dec. 1. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Manna szappan? Az elvileg sokaknak segített már.
2013. dec. 1. 17:12
 5/9 anonim ***** válasza:
mi is azzal küzdünk :(
2013. dec. 1. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Kisfiam is születésétől ekcémás, nekünk a natúr szappan és a shea vaj vált be, most 22 hónapos és tavasz óta nyoma sem volt az ekcémának és már boldog voltam hogy elmúlt kinőtte,de sajnos pár napja újra megjelent a szokásos helyeken így újra beindult az állandó kenegetés sajnos,de szerencsére a shea vaj hamar rendbe teszi.Remélem hamar kinövi mert sajnálom szegénykémet ilyenkor.
2013. dec. 2. 22:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekünk szinte születésétől kezdve az. Emlékszem már az első nap a kórházban kezdődött valami a kis arcán, akkor azt mondták nagy az anyai hormonok miatt, vagy (mivel csak kórházi ruhácskát lehetett ráadni) azt a mosószert nem bírja amit ők használtak... aztán egyre szárazabb lett Neki. Kaptunk először egy keverős gyógyszertári krémet, szinte semmi sem használt. Akkor azt mondták figyeljem mit eszek, iszok mert lehetséges amiatt van, váltsak mosószert (állítólag a kék, zöld mosószerek is okozhatják, mert nikkelt tartalmaznak-remélem ez nem olyan városi legenda). Váltottam és öblítő helyett már az elejétől fogva ecetet használtam, mert fertőtlenít. Mi kipróbáltuk a manna szappant, nekünk nem használt. Most 3 hónapos, ráhúzódott a bőr gyulladása a nyirokcsomóira, így kénytelenek voltunk szteroidos krémmel kenni. Eddig kétszer kentem be és máris fényévekre vagyunk a kezdetektől. Nagyon ellene voltam, mert hát ki örülne ha gyerekét ilyennel kell "mérgeznie", de úgy vagyok vele ha kell akkor kell. Gyors gyógyulást!
2013. dec. 21. 12:32
 8/9 A kérdező kommentje:

Szia! Sajnálom, hogy ate babádnak is ezzel kell élnie!

A szteroid nekünk is mindig jó volt de sajnos egy idő mulva mindig előjön s ujra szteroidozni kell.

Most megint csunya száraz lett az én kisfiam böre is. De én sejtem, hogy az immunerősitőtöl amit én kértem, hogy írják fel, attol romlott el a böre. Abba is kelett hagyni.

Sajnos az én kisfiam tojás allergiás is és szerintem tej is csak azt nem mutatta ki a vérvétel.

A szteroiddal nagyon vigyázni kell mert hamar hozzászokik a böre és elég sok kárt is csinál.

Szoptatod a babád egyébként?

2013. dec. 21. 13:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia,

egy hete már nem elég Neki sajnos az anyatej, tápszert is kell adnunk. De nem is tudom hogy ez jó vagy sem, mert közben a doktornőnk megállapította, hogy valószínűleg nem tudja a pici szervezete, gyomra feldolgozni a tejcukrot. Te babád anyatejes még (bár gondolom már mást is eszik). Mikor csinálták Nálatok a labort?

Amit írtál a szteroidról kicsit aggaszt... :( bár tudom nincs sok esély de reménykedek, hogy nem kell annyit használni hogy megszokja a szervezete.

2013. dec. 21. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!