Mit tennél, ha ilyesmi történne a 2-3-4 éves fiaddal?
Például látna egy falusi disznóvágást,vagy,ahogy egy állat nyakát elvágják és az elvérzik,majd felakasztják szerencsétlen élőlényt,és a dédnagyi mosolyogva mondja:"Most hagyni kell,hogy kifolyjon minden vér,aztán megnyúzom,és megesszük".
Vagy a dédszülőjét a halálos ágyán,remegve és nyáladzva.
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, a saját véleményemet írom le. Én is láttam gyerekkoromban csirkevágást, disznóölést, azért, mert én voltam rá kíváncsi. A szüleim volt, hogy direkt nem keltettek fel hajnalban, nehogy lássam, ahogy a malacot leszúrják, és nagyon mérges voltam, hogy ennyire "gyereknek" néznek, hogy nem bírnám végignézni. Egy falun (kertes házban, tanyán, stb...) felnőtt gyereknek azt sem nagyon kell elmagyarázni, hogy miként is lesznek kicsinyeik az állatoknak, hogy kerül a sült csirke az asztalra, miből lesz a hurka... Ez most más tészta, de szerintem agyonra óvjuk-védjük a gyerekeinket manapság. Miért kell mindent titkolni előlük, ami az élet természetes velejárója? Mi is elmagyaráztuk a lányainknak, hogy most beleszúrjuk a kést a malac nyakába, (tartották a véres tálat is), és utána megsütjük a vért és az milyen finom.
Persze egy magatehetetlen haldoklóhoz nem vinném el a gyerekem, az biztosan megrémítené ilyen idősen, főleg, ha ismerte és szerette az illetőt még életében.
De ha jól emlékszem, a kérdező éppen kamaszodik, úgyhogy az egész világ ellene van, legfőképpen a szülei. Biztosan nagyon kemény élete lehetett kicsi korában. Talán mindez megtörtént, amit a kérdésben leírt, de nem hiszem, hogy a szülei direkt kínozni akarták volna.
Sőt, még netezni is hagyják ezt a gyermeket, hadd szenvedjen!
Ha neked ez a kemény élet, akkor fejlődj vissza, mert ez semmi.
Hogy mit tennék? Semmit, elmagyaráznám, hogy ez az élet rendje.
Engem is úgy neveltek, h a kiscsirkével játszottam, mikor megnőtt, megettük. Nem lettem lelki sérült, és nem ijedek meg, ha meg kell kopasztani egy csirkét, vagy disznóvágáson tartani kell a tálat a vérnek.
Haldoklóhoz viszont ilyen esetben nem vinném a gyerekem.
Aki azt mondja hogy nem engedné a disznóvágást nézni azt megkérdezném : ti milyen fán termelitek a húst ami tutira naponta az asztalon van? Álszent demagóg duma. A halál az élet velejárója, minél előbb tanulja meg, annál jobb.
Az ilyenek teszik be a nagyit a kórházba meghalni. Mintha az mindenkinek jobb lenne.
Gratulálok hogy ide jutottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!