Mit tennél, ha ilyesmi történne a 2-3-4 éves fiaddal?
Figyelt kérdés
Például látna egy falusi disznóvágást,vagy,ahogy egy állat nyakát elvágják és az elvérzik,majd felakasztják szerencsétlen élőlényt,és a dédnagyi mosolyogva mondja:"Most hagyni kell,hogy kifolyjon minden vér,aztán megnyúzom,és megesszük".
Vagy a dédszülőjét a halálos ágyán,remegve és nyáladzva.
2013. dec. 1. 08:54
11/46 anonim válasza:
2 éves lányom csirkevágáson vett részt. Én vágtam a csibéket, ő csak maga az állatot látta és nem értette miért nem fut el stb, azt mondtam alszik és nem pipi hanem husi. Megértette és nem voltak sem rémálmai, sem nem kellett erről beszélnünk, sem vért sem mást nem látott. Itt élünk, nem tudtam senkihez elvinni, jelen volt a kopasztáson. Ez van.
12/46 anonim válasza:
A férjem családja falun él, állattartással is foglalkoznak. Egyik alkalommal mikor ott voltunk, férjem öccse úgy döntött, hogy pont akkor akar nyulat vágni. Erről én egész addig nem is tudtam, még a 3 éves fiam mindezt el nem mesélte. Baromi mérges voltam, mert még azt is megválogatom, hogy milyen mesét nézzen. Azzal próbált nyugtatni, hogy de csak azt látta mikor megnyúzta. Aznap este a gyereknek olyan rémálma volt hogy fél órán keresztül sírt, üvöltött álmában, nem tudtuk se felébreszteni se megnyugtatni nagyon sokáig. 2 hónappal később is emlegette a dolgot. Szerintem az ilyen vagy akár a disznóvágás nem ekkora gyerekeknek való!!!!!
13/46 anonim válasza:
12. válaszoló: a nyúl azért gázabb a többinél, mert úgy sír, mint egy gyerek. Ettől traumatizálódhat, igen.
14/46 anonim válasza:
Nem tudom mikor làttam először, semmit traumàt nem okozott, vagy vàrjunk csak korboncnok lettem:-) de komolyan.
15/46 anonim válasza:
Mindig lát ilyet. Minden évben 2 disznóvágás. Képes az izgalomtól olyankor már előtte nem aludni, hogy hajnal 4 kor kelhessen :) Csirke, kacsa, libavágás mikor mi hetente van ha enni akarunk. Ez a világ legtermészetesebb dolga neki. Zöldségért a kertbe megyünk, húsért az ólakba. Nem lelki sérült, nem agresszív. Fiam pl szokta fogni a malac farkát:) Ez a gyerekek dolga. Tudja, hogy a haszonállat erre van, nyilván nem kutyát vagy macskát vágunk, véreztetünk. Meg kellett korán tanulnia különböztetni a kettőt.
16/46 anonim válasza:
Az a baj, hogy mindkettőnek természetes dolgonak kellene lennie. Disznóvágásnál gyerekként én is sokszor jelen voltam, tartottam a tálat a vérnek, semmiféle ellenérzésem nincs ezzel kapcsolatban. Az ölésnél persze nem hagyták, hogy ott legyek, bár egyszer-kétszer meglestem, de azt már gyermek fejjel sem nagyon álltam. Egy szerettünk halála pedig sajnos úgyszintén az élet velejárója, nagyon nem helyénvaló dolognak tartom, hogy besúvasztják szerencsétleneket kórházakba meg öregotthonokba meghalni, mikor szerető közegben, a családban is megtörténhetne az elkerülhetetlen. A gyereknek is szembesülnie kell a halálal és csúnyám mondom, az akörüli teendőkkel, bár szerintem bőven ráérne 6 éves kor felett, mikor elkezdi foglalkoztatni a halál és az elmúlás. A gyerkőcök nem buták, nagyon okosan tudnak szelektálni, persze fontos a szülői felügyelet és magyarázat.
17/46 anonim válasza:
Tavasszal lesz 3 a fiam. Sose tenném ki ilyennek. Az Oroszlánkirály könyvben az apuka oroszlán csak alszik, és hurit esznek, nem más állatokat. Szerencsére még nem érzi az ellentmondást benne.
18/46 anonim válasza:
Mi az , hogy ilyennek kitenni??? Nem így kerül az asztalra az étel. Jézusom, mintha valami gyilkossági rituálét kellene vele végignézetni. Oké, ha neked nem tetszik, nem nézeted meg vele, de azért egy kicsit durva ez a szöveg, hogy kitenni ilyennek. Nálunk 3 évesen már fogta a tányért felfogni a vért. Eleve tudta ezért van a csirke, de amit a boltba árulnak is így kerül oda. Tudja és értékeli az ételt. Ja és nem utolsó, tudja, hogy mit eszik!!!!!
19/46 A kérdező kommentje:
Nem a szülő vagyok,hanem az elszenvedő 14/F.
2013. dec. 4. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!