Mit tennél, ha ilyesmi történne a 2-3-4 éves fiaddal?
Például látna egy falusi disznóvágást,vagy,ahogy egy állat nyakát elvágják és az elvérzik,majd felakasztják szerencsétlen élőlényt,és a dédnagyi mosolyogva mondja:"Most hagyni kell,hogy kifolyjon minden vér,aztán megnyúzom,és megesszük".
Vagy a dédszülőjét a halálos ágyán,remegve és nyáladzva.
Hülyeség, amit írtok, hogy erről 1-2-3-4 éves gyerekeknek tudniuk kell. Nem kell tudniuk. Hagy higyjék, hogy az élet szép, és gondtalan. Eleget látnak majd a rosszból később. Ha szerintetek egy ilyen kicsi gyereknek tudnia kell, hogy a hús úgy kerül az asztalra, hogy előbb levágják, elvéreztetik, megnyúzzák, és kibelezik az állatot, akkor olyan mesékkel se etessétek a gyereket, hogy karácsonykor Jézuska hozza a fa alá az ajándékot, vagy a Mikulás teszi holnap a csizmájukba a csomagot. A gyereknek szüksége van a mesékre, szüksége van arra, hogy higgye mi a jó.
Ha a nagymama halálán van,. és látni akarja még egyszer a kicsit, akkor nyilván beviszem pár percre, majd elmagyarázom neki, hogy szegény beteg, rosszul van, aztán ha meghalt, akkor előadom a Mennyországos Istenes mesét.
De a disznóvágást végignézetni vele, meg hogy még asszisztáljon is hozzá... Kizárt! Ez a mondat pár embernél kiverte a biztosítékot, de akkor is így van: ilyennek sosem tennék ki ekkora gyereket!
12es vagyok. Azért szerintem az is más, ha valaki ebbe nő fel, meg ha valaki csak úgy belecsöppen. A sógorom gyerekei mivel ott élnek egész pici koruktól részt vettek ilyenekben, nekik ez totál természetes. Mi a városban élünk, és szerintem egy 3 évesnek aki nincs kitéve vérnek és a húst is csak pörkölt és egyéb formában ismeri, azért elég kemény lehet. Pláne hogy az én kisfiam még olyan nagyon ártatlan lélek, idővel persze majd megtanulja hogy a hús honnan és miből van.
A kérdezőt egyébként szerintem a haldokló hozzátartozó rázhatta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!