Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennél, ha ilyesmi történn...

Mit tennél, ha ilyesmi történne a 2-3-4 éves fiaddal?

Figyelt kérdés

Például látna egy falusi disznóvágást,vagy,ahogy egy állat nyakát elvágják és az elvérzik,majd felakasztják szerencsétlen élőlényt,és a dédnagyi mosolyogva mondja:"Most hagyni kell,hogy kifolyjon minden vér,aztán megnyúzom,és megesszük".

Vagy a dédszülőjét a halálos ágyán,remegve és nyáladzva.

2013. dec. 1. 08:54
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
58%
elszenvedő:))) mert ha téged véreztettek volna ki :-) vicces. Remélem akkor nem eszel húst!!!
2013. dec. 4. 21:15
 22/46 anonim ***** válasza:
39%
Nos a kettő nem ugyanaz.Fiam tavaly volt először disznóvágáson( 1,5 évesen),igaz Ő már csak azt látta amikor szedik szét a malacot,a vágás nem a háznál volt,megjegyzem az ölés résztől rosszul vagyok,viszont fontosnak tartom,hogy tudja,hogy honnan lesz a hús,és neki is tetszett ahogy szét szedik darabjaira.Haldokló emberhez nyilvánvalóan nem viszem el.
2013. dec. 4. 21:20
 23/46 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező nyögd már ki mire akarsz kilyukadni? Láttál egy disznóvágást és most pszichológus kell vagy mi a bajod?
2013. dec. 4. 21:50
 24/46 anonim ***** válasza:
48%

Hülyeség, amit írtok, hogy erről 1-2-3-4 éves gyerekeknek tudniuk kell. Nem kell tudniuk. Hagy higyjék, hogy az élet szép, és gondtalan. Eleget látnak majd a rosszból később. Ha szerintetek egy ilyen kicsi gyereknek tudnia kell, hogy a hús úgy kerül az asztalra, hogy előbb levágják, elvéreztetik, megnyúzzák, és kibelezik az állatot, akkor olyan mesékkel se etessétek a gyereket, hogy karácsonykor Jézuska hozza a fa alá az ajándékot, vagy a Mikulás teszi holnap a csizmájukba a csomagot. A gyereknek szüksége van a mesékre, szüksége van arra, hogy higgye mi a jó.

Ha a nagymama halálán van,. és látni akarja még egyszer a kicsit, akkor nyilván beviszem pár percre, majd elmagyarázom neki, hogy szegény beteg, rosszul van, aztán ha meghalt, akkor előadom a Mennyországos Istenes mesét.

De a disznóvágást végignézetni vele, meg hogy még asszisztáljon is hozzá... Kizárt! Ez a mondat pár embernél kiverte a biztosítékot, de akkor is így van: ilyennek sosem tennék ki ekkora gyereket!

2013. dec. 5. 13:27
 25/46 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem higgadj le utolsó, mert kissé elferdítetted az olvasottakat. Nem azt írták, hogy a panelból a szülők (én is panelban lakom, de gyerekként falun) mintegy beavatásszerűen elviszik a gyereket a 3. szülinapján, hogy végignézze honnan lesz a vasárnapi rántott hús. Hanem aki eleve állatokat tart, falun lakik és önmagának nevelii a disznót, csirkét fogyasztás céljából, a gyerek születéstől fogva természetesnek veszi azt. Ennyi. Nekem gyerekként normális volt, hogy telente az egész rokonság disznót vágott és mentünk egymáshoz segíteni. Van olyan barátnőm, aki viszont 30 évesen volt hivatalos egy ilyenre, és neki csodaszámba ment.
2013. dec. 5. 13:44
 26/46 anonim ***** válasza:
91%
Az élet szép és gondtalan: kimegyünk levágjuk a tyúkot és van mit enni!!!! Abszolút megállja a helyét! milyen rossz lenne ülni az asztalnál az üres tányér mellett :)
2013. dec. 5. 13:46
 27/46 anonim ***** válasza:
54%
24-es vagyok. Nem falun, de kisvárosban nőttem fel. Voltak nyulaink, tudtam, hogy mi történik velük, mielőtt megennénk, de nem kellett végignéznem hogy csinálják. Ettől még tudtam, hogy miből származik a hús, nem kellett hozzá végignéznem, ahogy megnyúzzák és kibelezik. Szerintem ez a természetes.
2013. dec. 5. 14:04
 28/46 anonim ***** válasza:
66%
24es. A télapó,meg,hogy az angyalok hozzák a fát az más dolog, ne keverd a kettőt.Persze,hogy kell nekik a mese,de az,hogy elvágnak az állatot az nem egyenlő azzal,hogy a gyereknek nap mint nap szembesülnie kell a híradóból azzal kit mikor hogyan gyilkoltak meg,és hogy haldokló emberhez vigyem.Természetesen nem nézetném végig ahol megölik az állatot és kivéreztetik,én magam sem bírom,de miután az állat halott én már csak húsnak látom,és a fiam is így van vele,ott fekszik a malac a husi amit a papa,apa a nagybácsi szednek szét,és csinálják a kolbászt,2,5 éves fiam tudja nincs semmi baja,sőt tetszik neki.Ettől függetlenül jön a télapó, a nyuszi, az angyalok hozzák a fát,Jézuska pedig a z ajándékot.A kettőnek nincs köze egymáshoz.
2013. dec. 5. 16:53
 29/46 anonim ***** válasza:
*levágnak
2013. dec. 5. 16:53
 30/46 anonim ***** válasza:
71%

12es vagyok. Azért szerintem az is más, ha valaki ebbe nő fel, meg ha valaki csak úgy belecsöppen. A sógorom gyerekei mivel ott élnek egész pici koruktól részt vettek ilyenekben, nekik ez totál természetes. Mi a városban élünk, és szerintem egy 3 évesnek aki nincs kitéve vérnek és a húst is csak pörkölt és egyéb formában ismeri, azért elég kemény lehet. Pláne hogy az én kisfiam még olyan nagyon ártatlan lélek, idővel persze majd megtanulja hogy a hús honnan és miből van.

A kérdezőt egyébként szerintem a haldokló hozzátartozó rázhatta meg.

2013. dec. 10. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!