Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom elfogadni a párom...

Nem tudom elfogadni a párom gyerekét, vélemény erről?

Figyelt kérdés
Eddig nem mondtam neki, de most már egyre többet hozza az exe a fiát hozzá, hogy lássa. Az exe és köztem 25 év van, amikor túl fiatal voltam, elcibált abortuszra stb... Lényeg, hogy régóta ismerem és gyűlölöm. A fiát aki 12 éves úgy szintén. MOndhatjátok, hogy szegény gyerek nem tehet semmiről, de pontosan olyan a viselkedésétől kezdve mindene mint az anyjának. Mondtam a páromnak, hogy nem fér bele az életembe. Kérdi hogy mondhatok ilyet? Mondom neki, azt mondtad elmondhatom az érzéseimet. Ő meg erre, hogy csalódott bennem. Kérdem tőle, hogy akkor mégse kellett volna elmondanom? Erre ő: De igen és így is szeret. Most ha ezt gondolom, jó hogy elmondtam nem? Hiszen szeretem a páromat. A gyerek meg tényleg nagyon alattomos, kihasználós, bunkó!
2013. nov. 29. 14:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Volt, hgoy elmentem a gyerekkel vásárolni, megvetetett minden szart, de normálisan próbált velem viselkedni. megvettem neki az egyik videojátékot, húsz méterreol odébb közli direkt csinált vékony hangon, mintha ő egy tündéri jó gyerek lenne, hogy mégsem ez kell neki. Visszamegyünk, akkor már nem egy kell neki, hanem 6. A szüleimmel is megvetetett mindent, előttük is tök ekdves a gyerek, de a hátuk mögött meg az anyjának meséli, hogy ezek a barmok megvették nekem ezt meg azt, az anyja meg ilyet szól rá, hogy jól tetted hogy megvetetted, legalább nem nekem kell. Nekem is van egy kislányom, de ő nem ilyen. Nem tökéletes, vannak hisztijei, de tudja, hogy hány kilós. Tudja, hogy a páromat van oka szeretni és tisztelni, mert mindene tőle van. 4 éves, de kb jobban szereti a páromat, mint sok gyerek a saját apját. Ha hisztizik, hogy "ő nem is apu", akkor azonnal megbeszélem vele, hogy az az apa, aki szeret, akire számíthatsz, akinek fontos vagy! Akkor bocsánatot kér.
2013. nov. 29. 14:43
 12/20 anonim ***** válasza:
58%
Szóval a párod eltartja a te gyerekedet, viseli a hisztijeit, de fordítva nem jogos.
2013. nov. 29. 14:46
 13/20 A kérdező kommentje:
Párom azt mondta mindent meg tudunk beszélni, erre megmondtam neki, és akkor ilyet szól, hogy csalódott bennem, meg kinyomja a telefont rám mint valami örült. De hozzá teszi, hogy így is szeret? Hogy így, hogy át látom a helyzetet? Ha nem szeretném nem érdekelne hogy bunkózik vele is a gyereke, meg parodizálja ki a háta mögött.
2013. nov. 29. 14:46
 14/20 A kérdező kommentje:
Fordítva persze hogy nem, mivel arra agyerekre ráhagynak mindent, mert szegény gyerek, ő megteheti, mert apa csúnyán viselkedett és elhagyta anyát. neki mindent lehet és az úgy a jó. És nehogy már én legyek a szemét. Ha meg párom beszél vele, egyszer volt ilyen, a gyerek csinált egy műhisztit, az meg persze, hogy megsajnálta.
2013. nov. 29. 14:48
 15/20 anonim ***** válasza:
"...pontosan olyan a viselkedésétől kezdve mindene mint az anyjának". Na, itt van a kiskutya elásva. Utálod az anyját valami miatt és így persze utálod a gyereket is. Annyira össze vissza írsz, hogy egyáltalán nem tudom neked elhinni, hogy az a gyerek tényleg olyan alattomos és bunkó.
2013. nov. 29. 14:49
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Elfogult vagy a saját lányod irányába, ez egyértelmű.

Gondolom a fiúnak sem saját pénzből veszel dolgokat hanem a párod fizetéséből.

Lehet beszélni ilyen dolgokról a pároddal, hiszen egy kapcsolatban alap az őszinteség. De az ő gyereke, a döntéseket ő fogja meghozni. A fiú jelenlétét pedig el kell viselned, ha hosszú távon tervezel a pároddal.

2013. nov. 29. 14:54
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek nem tehet róla, azért ilyen mert az anyja pont ezt a viselkedést várja tőle hogy követelőzzön. És ráadásul még kamaszodik is. Nem a gyereket hibáztatnám, hanem megbeszélném a párommal hogy lehetne ezt a helyzetet közösen kezelni.

Amúgy neked hogy esne, ha a párod egyszer azt mondaná hogy nem bírja a te lányodat, vidd az apjához v. akárhova, mert éppen olyat csinálna ami neki nem tetszene.

2013. nov. 29. 15:21
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Jézus Mária, micsoda családi viszonyok! Én egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy senki nem szeret senkit, hiszen még a felnőttek sincsenek tisztában saját magukkal és azzal, hogy mit akarnak. Előbb a felnőtt fejekben-viszonyokban kellene rendet tenni és azután előkapni a gyerkőcöket, ők csak tükröt tartanak.
2013. nov. 29. 16:34
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen, a párod lehet, hogy szeret, mert a csalódás ellenére elfogad téged, rólad viszont nem mondható el ugyanez.

Ha az emberhez a múltja, adott esetben a gyereke is hozzá tartozik. Ha szereted, akkor a múltját is elfogadod. Ha meg nem tudod elfogadni azt, hogy nem te vagy neki az első, és valakitől van már egy gyerek, és nem tudod vele együtt a gyereket is elfogadni (bármilyen is!), akkor nem szereted.

Nem vagy köteles a gyerekét is szeretni, de elfogadni igen. Vagy mondhatod, hogy köszönöd, nem az egész embert nem kéred úgy, ahogy van. Nem választható csak az ember, sterilen, minden nélkül. Én nem tisztességes választásra kényszeríteni. Aki igazán szereti a másikat, az nem kér ilyet, csak az, aki birtokolni akar (de az meg nem szeret).

Szerintem ez ennyire egyszerű.

2013. nov. 29. 18:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod elfogadni, akkor ne legyél a pároddal. A gyereke mindig a gyereke marad, te viszont nem biztos, hogy élete végéig vele maradsz. Tudtad, hogy van gyereke és teljesen természetes, hogy neki fontos.
2013. nov. 30. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!