Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ekkora baklövés...

Tényleg ekkora baklövés gyümölcslevet adni a gyereknek?

Figyelt kérdés

Ma voltam a gyerekorvosnál, amikor véletlenül kiderült, hogy gyümölcslevet adok a gyerekeimnek vízzel erősen hígítva. Erre szinte nekem esett, hogy hogy csinálhatok ilyet, és ő feltételezte rólam, hogy én vagyok annyira intelligens, magamtól is tudtam, hogy ez nem oké, és hogy csak vizet adok a gyerekeimnek.

Nagyon szeretem ezt a doktornőt, sok éve tartozunk hozzá, de ez most eléggé szíven ütött.

Mentegetőztem, pedig nem érzem úgy, hogy akkora hibát követtünk volna el.

A gyerekeink fogai amúgy rendben vannak, a nagynál most kezdődött a fogváltás.

2013. nov. 27. 13:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tudom. Nekem is rosszak, nagyon. És az én fogorvosom is azt mondta, hogy genetika. (A szüleimnek is rossz). Annyit mondott, hogy a rendszeres fogmosással lehet késleltetni a fogak romlását valamennyivel, illetve hogy fogfehérítős fogkrémet ne használjak, mert az gyilkolja a zománcot.
2013. nov. 27. 13:49
 12/20 anonim ***** válasza:

off:a fogfehérítős gyilkolja a zománcot??jó tudni,akkor nem veszek:))

Amúgy szerintem ne parázz ezen, a doki is ember,neki is lehetnek rögeszméi...:)

(egyik korábbi válaszoló)

2013. nov. 27. 13:57
 13/20 anonim ***** válasza:
Nekem is volt 1-2 ismerősöm, aki úgy nézett rám, mintha gyilkoltam volna. A kicsi vizet iszik + vízzel higított 100%-os gyümölcslevet (mást nem is veszek), a nagy meg vagy vizet vagy higítatlan gyümölcslevet. Szerintem attól egy gyereknek se lesz baja, ha naponta 1-2 pohárral megiszik belőle (ez max 2,5 deci összesen). A nagyobbik napközben kimondottan vizet kér inni, ebéd után szokott gyümölcslevet. Ha megtalálod az egyensúlyt és gagyi gyümölcslevet vagy szénsavas vackokat itatsz velük egész nap, akkor nagy baj nem lehet. A fog meg sajnos nagyrészt genetika.
2013. nov. 27. 14:02
 14/20 anonim ***** válasza:
előző vagyok: Ha megtalálod az egyensúlyt és NEM gagyi gyümölcslevet vagy szénsavas vackokat itatsz velük egész nap, akkor nagy baj nem lehet. (pont a lényeget hagytam ki belőle)
2013. nov. 27. 14:03
 15/20 A kérdező kommentje:
Kólát még a 6 évesem sem kóstolta, szénsavas ásványvizet nagyon szeretik, azzal szoktam hígítani a gyümölcslevet is. :)
2013. nov. 27. 14:10
 16/20 anonim ***** válasza:
nincsen semmi baj vele.nagyon sokszor higított 100%os gyümölcslevet adtam/adok a fiamnak,persze kap mellé vizet is,és teát is.Én nekem sem esik mindig jól a víz,akkor neki miért esne?Idióta gyerekorvosod van.
2013. nov. 27. 15:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Érdekes. Én a legkisebbnek (1éves) és a két nagyobbnak is 100%-os gyümölcslevet adok, és nem hígitom fel. Tudja a védőnő, dokinő és nem mondták, hogy gond, hanem, hogy legalább a gyümölcsigényük ki van elégítve.

Ezek a 100%-os gyümölcslevek nem cukrozottak, igazi gyümölcsöt tartalmaznak, pont annyi cukorral, ami eredetileg benne van.

5 éves a legnagyobb, minden foga szép......

Szóval a dokinő/védőnő szinte örül, hogy ezt kapják, főleg télen.

Egyik sem cumiból issza.

2013. nov. 27. 17:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Na de a 100%-os gyümölcslében nincs is hozzáadott cukor?! Olyat se "szabad" a doki szerint adni vizzel higitva?! Ez fura...Én már csak óvtam a kicsimet,meg a fogait, de ilyen gyüm. levet én is adtam neki,főleg,hogy nem evett elég sok gyümölcsöt. Szerintem ez olyan,mintha gyümölcsöt enne,miért baj? Nem értem. Kicsim 4 éves,néha kap teát is,szörpöt gyakran. Oviban is adnak nekik.
2013. nov. 27. 18:13
 19/20 anonim ***** válasza:
Kislányom is kap néha néha gyümölcslevet,vizet és gyümölcsteát igazit.semmi baja nem lesz töle ha nem egyfolytába kapja a gyümölcslevet gyereked.
2013. nov. 27. 19:32
 20/20 anonim ***** válasza:

A minőségi 100%-os gyümölcslében NINCS HOZZÁADOTT CUKOR. Csak és kizárólag gyümölcsből áll, esetleg vitamint adnak hozzá.

Olvassátok el a dobozát.

2013. nov. 27. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!