Két éves gyereknek (október elején töltötte) hány
színt KELL tudnia?
Figyelt kérdés
2013. nov. 22. 17:24
1/8 anonim válasza:
Semennyit. Sokan ebben a korban még nem is beszélnek.
2013. nov. 22. 17:31
2/8 anonim válasza:
5 éves korra kell a színeket hibátlanul felismerni.
Eddig 4 éves korig kellett, nemrég változott
2013. nov. 22. 17:44
3/8 anonim válasza:
semennyit. És ha nem beszél, mert az is lehet.. A barátnőm fia augusztusban volt kettő, és alig mond néhány szót, nemhogy színeket... A fiam májusban volt kettő, és a pirost, meg a feketét ismeri. A többi nem érdekli, piros a verdákból a Villám, fekete meg neki a rendőr. :) ezeket is csak ezért különbözteti meg. :)
2013. nov. 22. 17:45
4/8 anonim válasza:
Ilyenkor még semennyit. 3 évesen már általában az alapszíneket azért tudják: piros, kék, sárga, de igazából csak az 5 éves státuszvizsgálaton kell tudniuk a színeket, ha akkor nem megy, akkor az utalhat valami problémára.
Az én fiam nemrég múlt 2 éves, keveset beszél, nem túl nagy a szókincse. A színek közül a kéket mondja, jól használja általában, de néha a zöldre is azt mondja hogy kék. Ha kérem, akkor a piros és sárga és fehér tárgyat is odaadja, vagy megmutatja, de ezt még nem mondja.
2013. nov. 22. 18:45
5/8 anonim válasza:
A fiam év végén lesz kettő, nagyon jól beszél, hosszú mondatokban és rengeteg színnek tudja a nevét - csak éppen totál random mondja :) Még a piros a legjobb, ott szerintem akár 70% is lehet a találati arány :)
Egyébként tényleg nem kell ilyen korban még egy színt sem ismerniük, bár nekem is fura, hogy kifejezetten régi dolgokra is visszaemlékszik és elmeséli, de a színeket meg nem érti. :D
2013. nov. 22. 22:26
6/8 anonim válasza:
A lányom 26 hónapos. Már tavaly ilyenkor is megnevezte a főbb színeket, és jó bő fél éve minden színt ismer, még az olyat is, mint pl. a türkiz. Meg már hozzáfűzi, hogy sötét, világos. Igaz, hogy kb. 13 hónapos kora óta beszél folyékonyan. Ha beszéltem hozzá, meg beszélgettünk, mindig mondtam neki, hogy mi milyen színű, így hamar megtanulta. Meg sok olyan dolgot, amit nem kellene még, de tudja. Ő viszont mozgásfejlődésben volt lassabb, hamarabb beszélt, mint járt.
2013. nov. 22. 22:27
7/8 anonim válasza:
Ez tényleg érdekes, hogy mi kell, mi nem. Az én fiam 2 évesen 8 színt ismert. Most 2,5 múlt, és többnyire olyanokat is sikerül megneveznie, mint a keki, vagy a türkiz, amikről még a férjemnek sincs fogalma. A kiskönyv szerint meg majd akkor lesz elvárás, hogy tudja, amit fentebb írtak. Érdekes... És az is, hogy alig tudok olyan gyereket, aki ne ismerte volna a színeket legkésőbb 3 éves korára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!