Miket lehet megtanítani egy 3 és fél hónapos gyereknek?
Nem egészen értem, mire gondolsz? Nem kell tanítani semmire, csak foglalkozni kell vele. Beszélgess neki, mondókázz, ringasd, énekelj. Színes kendőcskét, csörgő tárgyakat szívesen nézeget, nyúl utána, megfogja. Így fedezi fel a környezetét.
2013. nov. 22. 14:38
Nem kell semmire tanítani egy ilyen picit. Tedd játszószőnyegre, mutass neki színes dolgokat, tegyél a közelébe pár játékot és hagyd fejlődni.
ABC, szorzótábla, tüzes karikán való átugrás, pónilovon akrobatika.
Most komolyan, egy 3 és fél hónapos bébinek mit szeretnél tanítani?:) Ilyenkor csak annyi dolga van, hogy egészséges legyen, fejlődjön.
nem kell még semmire. mégis mire gondoltál????
2013. nov. 22. 15:37
kötélmászás, versmondás, olvasás.... :D
3,5 hónaposnak tökéletes ha eszik-iszik, alszik, a fennmaradó időben meg tornázik a pocakján, hogy lassan megerősödjön a háta-karja a forgáshoz.
nem értem, milyen tanulásra gondolsz, nem bazári majom
2013. nov. 22. 15:59
6/13 A kérdező kommentje:
ne értsetek már félre... :)
Azért kérdeztem,mert állítólag már át kellett volna fordulnia a védőnő szerint...Az én lányom még nem fordult át.Azt mondta,meg kell rá tanítani...de hogyan??
Meg hogy a babajelekre is ellehet...
Van játéka,amit fölé kell tenni,zenél,meg villog,meg a pihenőszékén is 8 féle csörgő van,azokat szokta rángatni...
Mert a védőnő szerint lehet tanítani neki a süti-süti pogácsát,meg mákot törni,meg a babajelekre....
Első gyerek,én nem tudom...akkor ezek szerint a védőnő vár el sokat?
Igen, a védőnőd túl sokat vár. Egyáltalán nem kell 3,5 hónaposan átfordulni. 6 hónapos korig kell forognia, de ez sem szentírás. Ezt a babajelelést meg nem is értem egy 3 hónaposnál. Én mondjuk soha nem tanítottam jelbeszédre.
2013. nov. 22. 16:15
8/13 A kérdező kommentje:
végre egy válasz!:) Ne haragudjatok,hülyén tettem fel a kérdést!:)
Ja,mert én a játéka alatt szoktam hagyni,ott elnézegeti,meg elgagyog neki,meg a pihenőszékbe szokott elnézegetni.
De a védőnő azt mondta,hogy ettől nem fog fejlődni,ha "egyedül" hagyom,és nem mondókázok,meg tanítgatom egész vég,amíg fent van...
9/13 A kérdező kommentje:
Persze folyamatosan szem előtt van,úgy értem,hogy nem cipelem egész nap...:)
teljesen megfelelö amiket csinál. A legtöbb baba csak 5-6 hónaposan kezd el forogni van amelyik késöbb. Minden baba más ütemben fejlödik. mint tudjuk van amelyik 10 hónaposan már megy van amelyik csak 14 hónaposan kezdi stb.... Az átforfulást 3 hónapos kórtól irják de ez csak az a kor amikor elkezdhetik de a legtöbb baba késöbb kezdi. Épp attól fejlödik hogy rázza a csörgöt hogy gagyog stb. Persze fotnos hogy ebszélj hozzá, énekelj neki stb ezektöl mind fejlödik, ennél több nem kell. Durva milyen védőnők vannak.... Olyna sztorik vannak hogy az eszem megáll. A legutobbi durva at volt amikor azt mondta az anyukának hogy ne szoptassa már a 7 hónapos babáját hanem adjon neki tápszert mert abban több a vitamin. Az anyukának böven van teje természetesen nem hallgatott a védőnöre. De az ilyennek elvenném a diplomáját az tuti.
2013. nov. 22. 16:31
Kapcsolódó kérdések: