Neurológiai vizsgálatra van értelme elvinni a 3,5éves fiamat megkésett beszédfejlődésű (kevés szót mond, izgatott olykor, félénk)?
szerintem ez egyáltalán nem szakterülete a neurológusnak.
gyermekpszichiáter foglakozik vele, mármint a felméréssel, probléma meghatározásával, majd ő szakemberhez küld.
enyém 4 éves, megkésett beszédfejlődésű (papírunk van róla, énem én gondolom. ő rengeteg szót használ, nincs ilyan gond nálunk, csak későn, 2,5 évesen szólalt meg, majd 3 éves koráig echolált, utána beszédhiba alakult ki nála ami nem javult mai napig)
2-3 éves koráig beszédbeindítóra jártunk, ezt a koriban egy gyógypedagógus tartotta, tsmt-ztünk, 3-4 éves koráig nem kapott fejlesztés, az óvodát kezdtük, a többi gyerek húzóerejében bíztunk és most kezdjük a logopédiai fejlesztést.
közben fél évente nézte meg őt pszichiáter és pszichológus, évente pedig gyermekpszichológus.
szerintem nektek is erre kéne elindulnotok, neurológus inkább a mozgását vizsgálja meg.
ha gondolod írj privit és talán tudok segíteni kiket tudsz megkeresni
Érdemes elvinni, mert igen, lehet "agyilag" van baj, azért nem veszél, s ha a viselkedése is furcsa mint írod, akkor már eléggé gyanús!
Vidd el, nem veszítssz vele, a gyereknek meg nem stresszes, mert csak játszanak vele.
Logopédus a már beszélő gyerekkel tud foglalkozni, s a pszichológus is csak a beurólófia után foglalkozik vele, hi kiderül nincs szervi baja.
Tudom, végig jártam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!