Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlérzékeny vagy zsarnok?

Túlérzékeny vagy zsarnok?

Figyelt kérdés

3 éves kislányomról van szó. Szerintem gyakran elviselhetetlen, amit művel. Nyávog, már amikor egyszerűen kérni szeretne vmit, azt is sokszor nyafogva adja elő. Én ettől a falra mászok. Sose bírtam elviselni a nyavalygást :/. Mindig elmondom neki, hogy ha szépen beszél, akkor sokkal szívesebben megteszem amit kér, és szívesebben játszom vele, és a nyafkákat nem szeretik az emberek. Ha rászólunk vmiért (pl most az előbb, hogy a pohárból az innivalóba ne az ujját dugdossa bele és nyalogassa le...), felhúzza az orrát, és nem reagál semmire. Aztán magában beszél suttogva vagy dünnyögve. Máskor meg keservesen sír, ha vmi nem úgy történik, ahogy elképzelte, elzavar, szemtelenkedik.

Apukám szerint ő nagyon-nagyon érzékeny, és ilyenkor meg kell szeretgetni. Nekem inkább úgy tűnik, hogy addig manipulálja (akit lehet ugye...), amíg nem nyalja ki a kis fenekét. Nálam ezt nem szokta elérni, idővel így is megbékél és vidáman csacsog, játszik tovább és ölel meg bújik. Amikor bömböl meg vinnyog, én akkor otthagyom, mert tényleg nagyon bosszantó, és nem tudok attól az érzéstől szabadulni, hogy ezek csak műbalhék, és ha engedünk neki, akkor lesz igazán elkényeztetett hisztis liba később. Persze ettől azért van lelkiismeret furdalásom is. Mit gondoltok erről?

2013. nov. 13. 09:09
 1/4 anonim ***** válasza:
35%

Neked van igazad. Csak azt akarja, hogy minden úgy történjen, ahogyan ő szeretné.

Ez nem túl érzékenység, csak hiszti.

Ne engedjetek a hisztijének, és ezért ne legyen lelkiismeret furdalásod. Hosszú távon neki is használ, ha nem kap meg mindent, amit akar.

2013. nov. 13. 09:23
 2/4 anonim ***** válasza:
71%

Mindenkinek mások az igényei, nem vagyunk egyformák.Valószínű, a gyermeked kevesebb kritikát és több elfogadást, másabb szeretetet igényelne.Ha ezt megadod neki, attól még nem lesz elkényeztetett.Valahogy meg kellene oldani, hogy ne kelljen nyávognia azért, mit szeretne.

Ha azt látja, hogy hosszú ideig tűröd a bömbölését, de semmit nem teszel, otthagyod azzal csak azt éred el, hogy egyre kitartóbban fog nyávogni.

Egyébként ez a hisztikorszak, amiben most van.Ez majd változik.A figyelem elterelés lehet egy jó megoldás.

Meg apukádnak is igaza van.Téged is nevelt, nem?Elkényeztetett lettél?

2013. nov. 13. 09:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
elhiszem hogy tökéletes gyereket szeretne mindenki, de senkinek nem lesz kevesebb attól ha néha kipróbál dolgokat amik eltérnek az elvàrttól.pl most a poharas dolog. Hagyni kell megtapasztalni a dolgokat, persze nem az ön vagy közveszélyes dolgokat, de ha mondjuk szeretné kipróbálni milyen az ujjàrol inni a pohár vízből, esetleg ràjön magától hogy könnyebb az ujja nélkül inni.
2013. nov. 13. 09:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Mintha a 2,5 éves fiamról írnál,neki is szokása nyafogva nyávogva kérni,ha nem jön be akkor parancsolgat,utasít,ha az sem jön be hisztizik,már rongyosra beszéltem a szám,hogy ha szépen kér akkor azt meghallom,de ha nem akkor elengedem a fülem mellett,van hogy eljátssza,hogy megsértődött és akkor odabújik az ágyra a szemére teszi a kezét,legörbíti a száját,vagy,hogy toporzékol,próbálom figyelmen kívül hagyni.Igen ez tényleg manipuláció,próbálgatják a határokat,következetesnek kell lenni,és olyan dolgokat amik apróságok kárt nem csinál,mint a poharas dolog abban néha engedni,mert senkinek sem árt vele és csak kíváncsi.Neked van igazad nem szabad engedni az ilyen műbalhéknak,mert akkor azt tanulja meg,hogy hisztikkel mindent elér.
2013. nov. 13. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!