Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlérzékeny anyuka, ez nektek...

Túlérzékeny anyuka, ez nektek hogy esne (én éppen sírok )?

Figyelt kérdés

A véleményetek érdekelne...

A kisfiamnak volt egy kis barátja ,itt laknak az utcánkban szintén családi házban.

Hétvégén mindig már reggel jött a kisfiamhoz ,hétköznap pedig iskola után azonnal és estig maradt,az én fiam nem járt hozzájuk ,mert a kisfiú anyukája már sokszor volt öngyilkos nem ,hogy zavarja őt a kisfiam.

Hosszú ideig elválaszthatatlanok voltak ,gyakran mondták egymásnak,hogy "Soha nem hagylak el! "...én is a másik kisfiút már szinte második fiamnak kezeltem.

Aztán egy -két hete már nem jött a kisfiú egyik napról a másikra elmaradt ,a kisfiam ha látta kerékpározni az utcán kérdezgette ,hogy mikor jön újra ,ekkor mindig mondta,hogy majd jön,tegnap is ígérte mára,hogy eljön.

Ma ismét összetalálkoztunk amikor sétáltunk a környéken és a kisfiam örömmel üdvözölte őt,a kérdésre ,hogy miért nem jött mégsem ma ingerülten felelt és elsietett "Soha többet nem jövök,már új barátom van ! " :,-( A szívem törött össze a gyerekemért ott...

Továbbsétáltunk ,majd hazafelé az egyik udvarban észrevette a kisfiam a "barátját" beszólt neki,hogy tényleg nem jön többé (?) ,majd a kisfiú megölelt egy másik fiút és cinikusan mondta ,hogy "Ő az új barátom,hozzád már nem jövök! "

MIért ne lehetne egyszerre két barátja,miért kell félredobni az én kisfiamat ???

Ennyire nem ér semmit egy 7-8 éves gyerek barátsága,úgy érzem engem is becsapott megalázott azzal ahogy ma viselkedett.

Fogalmam sincsen mit mondjak a kisfiamnak aki azzal vígasztalja magát,hogy a kutyánk lesz az új barátja.

2012. ápr. 10. 19:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kisfiad!!! Annyira sajnálom... Lesz majd új kisbarátja! Addig meg legalább a kutyus sem fog unatkozni, a kisfiad sem lesz magányos.
2012. ápr. 10. 19:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki, hogy ha igazi barát, akkor majd jön még, ha meg nem igazi barát, akkor ne is bánkódjon. Meg azt is mondd el, hogy lehet, hogy az anyukája tiltotta el, mert pl nem akarja, hogy zavarjon nálatok a kisfiú, és ilyenkor nem kell szomorkodni, hanem ki kell várni, ki fog alakulni. Néha a felnőttek is hoznak buta döntéseket. De attól a kisfiad ugyanaz marad, és Te is szereted, és ígyis, úgy is jól töltitek az időt. Úgyhogy csak játszon, és megátja, minden jóra fordul. (Te pedig próbáld elfoglalni, hogy tényleg ne unatkozzon.)
2012. ápr. 10. 19:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem értem,hogy mi történhetett...legutóljára amikor eljött a kisfiú nem volt itthon a kifiam és elküldte a férjem talán ez miatt sértődött meg,hogy azt hihette,hogy nem szívesen láttjuk .

De máskor is volt,hogy nem volt itthon a kisfiam,akkor átjött többször megnézni,hogy hazaért e már.

2012. ápr. 10. 19:43
 4/10 anonim ***** válasza:

:(

Hogy hogy esne? Hát kb úgy ahogy neked. Nekem is megszakadna szívem a kicsimért és én is sírnék. Nagyon kemény szitu, hiszen az ember tehetetlen. Valószínűleg azt érezném, hogy legszívesebben felrugnám a "kisbarátot" és nem azért mert már nem barátkozik a gyermekemmel, hanem ahogy még utána "belerugott" szegénybe.

Valószínűleg elmondanám a gyermekemnek, hogy sajnos az emberek néha megváltoznak, mintha más emberek lennének és sokszor rossz irányba. De ettől még igenis biztos lehet benne, hogy lesz igazi barátja. És ahogy ez a kisfiú viselkedett, nem is érdemelte meg a barátságát. A kutyussal való barátkozásnak meg örülj, hiszen őbenne tuti nem fog csalódni a kisfiad!

Nagyon sajnálom! Annyira rossz, hogy már kicsiben is ilyenek az emberek! Sok erőt kívánok neked!

2012. ápr. 10. 19:44
 5/10 A kérdező kommentje:

Nevetségesnek érzem magam ,hogy emiatt ennyire elkeseredtem ,de annyira sajnálom a kisfiamat aki úgy nézett erre a kisfiúra mint valami bálványra ( a kisfiamnál másfél évvel idősebb) .

Még most miután megtörtént az incidens akkor is azt mondta a kisfiam,hogy ő nem fog haragot tartani ha jön,akkor beengedjük és kész.

Hiába mondtam neki,hogy azért azt feltétlenül jegyezze majd meg,hogy nagyon rosszul esett neki ahogy viselkedett a barátja,hogy pár hete még nap mint nap azt mondja,hogy sosem foglak elhagyni drága barátom,aztán most meg ezt mondja,hogy van új barátja és végeztek egymással.

Idő kérdése és 1000 % ,hogy újra a kapuban fog bebocsátásra várni.

Bár nem kellett volna ,de nem álltam meg válasz nélkül mikor nagy cinikusan ölelgette a másik kisfiút és be-be-be-zett az én fiamnak ,annyit mondtam mikor azt mondta ,hogy nem jön többet,hogy "nem is kell neked többet jönnöd,akkor ennyi volt" ,ezt az ennyi voltot a másfél éves kislányom aki velünk volt még kb háromszor kiabálta visszafelé ahogy távolodtunk el onnan.

Nevetséges vagyok...kétgyerekes anyuka és úgy viselkedeik mint egy gyerek!

2012. ápr. 10. 21:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Sokszor volt öngyilkos????
2012. ápr. 10. 22:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Egy depressziós anyuka gyermeke lehet az a kisfiú, aki gyakran láthatott odahaza mindenféle hangulatingadozásokat. Ne felejtsük, hogy a gyerekek másolják a szülői mintát. Az a kisfiú azt hiszi, ez a normális viselkedés. Persze a kisfiad ezt még nem érti meg, fogalmam sincs róla, mit mondanék neki a helyedben. Amúgy a gyerekek sokszor gonoszak egymással, és ezerféle módon tudnak fájdalmat okozni egymásnak, pl. csúfolódással. Nem tudod mindentől megvédeni.
2012. ápr. 10. 23:23
 8/10 A kérdező kommentje:

"Sokszor volt öngyilkos????"

Igen sajnos 8x ha jól tudom,őszintén szokott beszélni nekem arról az anyuka,hogy sajnos kísérti a depresszió és soha nincsen olyan napja,hogy ha megnyerné a lottóötöst ,akkor annak igazán örülni tudna .

A kisfiáról elérzékenyülve ,nagyon nagy szeretettel szokott beszélni nekem,de a szomszédok hallani vélik,hogy nagyon csúnya hangnemben,csúnya szavakat használva kivetkőzve magából szokott kiabálni vele.A múltkor azt mesélte,hogy már attól bekerült a pszichiátriára,hogy a kisfia reggel véletlenül kiöntötte a kakaót az ágyba amit ő bevitt neki iskola előtt.

Jelenleg is a pszichiátrián van több hete gyógyszerbeállításon ,ez van sajnos,pont azóta nem jön a kisfiú hozzánk,hogy az anyukája ismét kórházba került.

És ezektől a dolgoktól én még sokkal,de sokkal jobban szerettem ezt a kisfiút ,annál mintha normális családi körülményei lettek volna.

MIndig mondta,hogy nálunk milyen nagyon jó,az anyukájának is ezzel dicsekedett,a kedvében jártam,csak egy szavába került,hogy csináljak neki palacsintát,vagy tejberizst amit nagyon szeret :-) .

Együtt jártunk a környékre nagy sétákra ,kirándulni,itt ebédelt,vacsorázott .

Folyton boldogan ölelték egymást a kisfiammal és mindig azt ismételgették,hogy soha nem hagyják el egymást...

Nagyon hálás voltam neki azért az őszintének tűnő szeretetért,kitartásért amit a kisfiam felé mutatott és elfogadásért ,mert az én kisfiam hiperaktív nem mindenkivel értik meg egymást ,éretten tudta kezelni ez a kisfiú a kisfiam viselkedését .

Most újra magára maradt a kisfiam,ahogy egyedül volt ezelőtt a barátság előtt is mindig...nem egykönnyen lesz új barátja :-((( .

2012. ápr. 10. 23:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha hiszed ha nem, ovodas lehetem, kb 5 eves. Volt ket kis baratnom. Amikor megbetegedtem, hianyoztam egy ideig. MAjd amikor ujra mentem, elem alltak, hogy mivel eddig nem jartam oviba, ok nem lesznek tobbe a barataim.

Ez nekem annyira nagy tores volt 5 evesen, hogy meg most 30 evesen is tisztan emlekszem az esetre! Meg a nevukre is emlekszem.

Szerintem vidd el a gyereket vmi uj helyre ( uj hobbi pl foci) uljetek le egy padra es szemleljetek a gyerekeket, hogy melyik gyerek miert lenne jo baratnak.

Aztan ha akar jarni focizni, ott ugyis osszeismerkedik masokkal.

2012. ápr. 11. 07:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyem meg, édesem! :( Nagyon sajnálom a kisfiad. Tanácsot adni nem igazán tudok, szeretgesd nagyon sokat. Biztosan lesz kis barátja hamarosan!
2012. ápr. 11. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!