Én lennék a túlérzékeny?
A gyerekem ősszel kezdi az iskolát. Óvodába még csak 3 hetet fog járni. Kb. 1 hónappal kezdődtek a problémák. Mivel biciklivel jár oda-vissza az óvónénik megkérték, hogy a saját biciklijét használja az udvaron (már volt egy ilyen hasonló kérdésem). Mi ezt nem engedélyeztük. Ezért az óvónénik büntetni kezdték ok nélkül a gyerekemet. Tehát pár évig nem volt vele gond, most meg hirtelen a magaviselete annyira "megromlott", hogy naponta megbüntetik. Ő egy csendes visszahúzódó lány aki nagyon érzékeny az igazságtalanságra.
Az óvodában most volt egy kérdőív kitöltésére lehetőség fogászati ügyben. Szóltam is az óvónőnek, hogy rendben, én is hozzájárulok. Mire a kitöltésre került a sor, megmondta nekem, hogy nem kell már. Kicsit furcsálltam, de gondoltam ő tudja. Később megtudtam, hogy negyed órával azelőtt egy szülővel jól kibeszéltek (a bicikliügyben).
Amikor elérkezett a fogászati nap a gyerekek örültek így az én gyerekem is. A legtöbbjének mintát is vettek, de az én gyerekem kimaradt. Nagyon szomorú volt. Mivel már tele volt a hócipőm másnap a férjem beszélt az egyik óvónővel, én pedig azzal aki ezt a kérdőívet intézte. Az első mondata az volt, hogy a plusz munkáért neki nem fizetnek. Mivel én is közalkalmazott vagyok és az egyetemen dolgozok nap mint nap találkozok ilyen kérdőívekkel és kitöltöm őket pedig nekem sem fizetnek, soha eszembe sem jutott a fizetés gondolata. Elmondta, hogy ő engem tájékoztatott (nem igaz) és csak 13 gyerektől vettek mintát. A többi szülő pedig nem élt a panasszal csak én (max 5 szülőről van szó). Érdekes módon az én előttem érkező szülők kitölthették a kérdőívet én nem.
Lehet, hogy tényleg velem van a baj és ezek csak mind véletlen egybeesések?
Szia!
Anno válaszoltam a biciklis kérdésedre is. Sajnos nálunk is vannak szülők, akik leállnak haverkodni, pletykálkodni az óvónőkkel, bár szerencsére az óvónők hamar leszerelik ezeket az anyukákat, a dajkával már több gond van:(
Tudom, hogy bosszantóak az ilyen igazságtalanságok, de én úgy lennék, hogy már fél lábon is ki kell bírni ezt a pár hetet. Az én lányom is most ballag az oviból, már csak pár hét. Mostanában nem is lesz ovis gyerekem, remélem, addig nálunk is változnak a dolgok, mert nagyon sok érdekes beszólás van nálunk is.
Tudom, hogy nem segítettem ezzel a válasszal túl sokat, bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!