Hol rontottam el? Mit lehet tenni az olyan gyerekkel, aki abszolút nem hallgat rám?
Figyelt kérdés
Két kisfiam van, egy 3,5 éves, és egy 2 éves. A baj az, hogy egyre nehezebben lehet velük bírni. Mindig olyat csinálnak, amit nem szabad, hiába szólok rájuk, nem hallgatnak rám. Tudom, ez az első dackorszak, de mégis. Sokszor dobálóznak, már nincs egy ép játékuk, nem becsülnek meg semmit. Ha valamit nem engedek (pl szétszórni a konyhaszekrényemből a lábosokat, fedőket) hisztiznek, sikítoznak. Szép szóval semmire nem megyek, ütni nem akarom őket. Hiába magyarázom meg, hogy miért nem szabad csinálni, nem hallgatnak rám, akár a falnak is mondhatnám. Próbáltam azt is, hogy nem veszek tudomást a hisztiről, de akkor olyat csinál, amiről tudja, hogy nem szabad, szétszórja az újságokat, a csekkeket, vagy csak egyszerűen ellöki, megharapja a tesvérét. Lassan már mindent lakat alatt kellene tartani. Már nem tudom, hogy kezeljem a dolgokat, nem válik be semmi.2008. júl. 9. 13:05
1/4 anonim válasza:
Próbáltátok már az apai szigort??Növe´reméknél bevált.Játékot hagyj elöl 2-öt,amivel játszanak,a többit tedd dobozba,és a szekrénytetejére.ha kérik mondd meg,majd megkapják ha jók lesznek.
[link] a doktornöt,hátha ad jó ötletet.
2/4 A kérdező kommentje:
Apai szigor nem működik. Részben, mert a munkája miatt csak hétvégén van itthon. De ugyanúgy rá sem hallgatnak. Az ajánlott oldalt megnézem, köszönöm!
2008. júl. 9. 16:47
3/4 anonim válasza:
Már ott rontottad el hogy gyorsan lett az első gyermekednek kistestvére, és ezáltal egyik gyermekedre sem jutott elég időd, és ezt mindkettő nagyon megsínylette.
A határt viszont meg kell szabni, mert még 2 év és bolondok házában kötsz ki, a gyerekediddel nem tudsz kimenni az utcára mert nem tudsz nekik parancsolni.
Legyél szigorú és következetes, mégiscsak te vagy az anyjuk.
4/4 anonim válasza:
Buntesd meg oket, mi az hogy kiszorjak az edenyeket? Amit nagyon szeretnek, lego, maci, bicikli, nem tudom szoval vedd el toluk, hetekig ne add oda.Alljanak sarokba, es terdeljenek, feltett kezzel. Edessegek, pudig csoki semmi! Nyugodtan uss a fenekukre, es ne angyalka hangon beszelj veluk, tudjak am hany ora a kis aprosagok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!