Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Konnyebb ket gyerekkel, mint...

Konnyebb ket gyerekkel, mint egy gyerekkel?

Figyelt kérdés
Ugy ertem, hogy ha szulnek meg egyet, akkor lenne tarsasaga, akivel jatszhatna. Azt vettem eszre, h akinel egynel tobb gyerek van, nem foglalkozik annyit veluk, van ido pl a hazimunkara
2011. nov. 1. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagyobbik gyermekem el lett nagyon kényeztetve,a kissebbik már jóval kevésbé,a kissebbikkel együtt én nem érzem egyáltalán nehzebbnek a helyzetet,sőt gyakran eljátszanak szépen.
2011. nov. 1. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Hát ezt nagyon rosszul vetted észre. Talán csak már akkor, amikor nagyobbak 4-5 évesek, bár akkor meg mindenen összevesznek.

Nem hogy több időt lenne, még sokszorta kevesebb. Mire az egyik eszik, a másik lefejel a székről. Mire egyiket bepelusozod, a másik bekakil.

2011. nov. 1. 16:49
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Hát azért ne szülj tesót, hogy legyen időd a házimunkára.

Jó ha van testvére az embernek. Együtt nőnek fel, és talán jobb egyéniségek lesznek mint egy elkényeztetett nyafka egyke. Ha egyszer meghalnak a szülők azért még van egy nagyon közeli hozzátartozó, akivel összetarthatsz.

2011. nov. 1. 16:50
 4/8 anonim ***** válasza:
nálunk 1.5 év van köztük és igenis rengeteget számít, hogy a kicsinek örökké ott a nagyobb mint "bohóc" aki csinálja neki a showt. A kicsinek már az is buli ha nézi a nagyot! Nekem könnyebb kettővel mint eggyel.
2011. nov. 1. 17:22
 5/8 anonim válasza:
Igen jó ötlet mi is ketten vagyunk a testvéremmel.Nálunk is így volt,hogy anyának a bátyámmal sokkal nehezebb volt mint velem mongyuk azt monta én eleve jobb baba voltam.De akkor a nagyobb is foglalkozna a kicsivel.És amikor valami rosszat csinálna mindig én beszélem le róla :))
2011. nov. 1. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, könnyebb. És nehezebb is :) Mikor hogy...

De tényleg, könnyebb 2 gyerekkel, nálunk 3 év a korkülönbség. Jól eljátszanak együtt, ez nagy segítség!

2011. nov. 1. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazán nagyon jol csak akkor lesznek el egymással ha kicsi a korkulonbség. Ami viszont azt jelenti,hogy az első 3 évben minimum megőszülsz.....de olyan 7-8 éves korukra tényleg észre sem fogod őket venni,annyira ellesznek egymással,feltéve ha azonos neműek.
2011. nov. 1. 20:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Könnyebb.....talán.Gyerek függő a dolog.

Másodiknál már rutinosabbak az anyukák. Kevésbé aggódsz majd apró cseprő dolgokon. Nálunk kicsi 1 éves nagy 3 és fél. Most nőttek össze , azaz elvannak együtt és tök jól eljátszanak egymással, persze az egyik szemem így is folyton rajtuk van, mert a nagyot majmolja a kicsi és mint a szivacs szívja magába a hülyeséget. Minap épp a gyerekrácsról szedtem le, mert odatolta a kisszéket, felmászott és már félig kilógott a szobából majdnem :))

Nekem ha jól meggondolom könnyebb így, hogy ketten vannak. De ez igen összetett kérdés és persze segítség, meg szervezés kérdése is.

Az eleje igenis húzós, amikor a nagytesót extra-extra figyelemmel kell "ellátni", hogy ne legyen hatalmas testvér féltékenység....nekem ez az egy égette fel igazán az energiámat, hogy 100-100 %-kal kellett figyelni kettő gyerkőcre. Mára megedződtem. ;-)

2011. nov. 1. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!