Konnyebb ket gyerekkel, mint egy gyerekkel?
Hát ezt nagyon rosszul vetted észre. Talán csak már akkor, amikor nagyobbak 4-5 évesek, bár akkor meg mindenen összevesznek.
Nem hogy több időt lenne, még sokszorta kevesebb. Mire az egyik eszik, a másik lefejel a székről. Mire egyiket bepelusozod, a másik bekakil.
Hát azért ne szülj tesót, hogy legyen időd a házimunkára.
Jó ha van testvére az embernek. Együtt nőnek fel, és talán jobb egyéniségek lesznek mint egy elkényeztetett nyafka egyke. Ha egyszer meghalnak a szülők azért még van egy nagyon közeli hozzátartozó, akivel összetarthatsz.
Igen, könnyebb. És nehezebb is :) Mikor hogy...
De tényleg, könnyebb 2 gyerekkel, nálunk 3 év a korkülönbség. Jól eljátszanak együtt, ez nagy segítség!
Könnyebb.....talán.Gyerek függő a dolog.
Másodiknál már rutinosabbak az anyukák. Kevésbé aggódsz majd apró cseprő dolgokon. Nálunk kicsi 1 éves nagy 3 és fél. Most nőttek össze , azaz elvannak együtt és tök jól eljátszanak egymással, persze az egyik szemem így is folyton rajtuk van, mert a nagyot majmolja a kicsi és mint a szivacs szívja magába a hülyeséget. Minap épp a gyerekrácsról szedtem le, mert odatolta a kisszéket, felmászott és már félig kilógott a szobából majdnem :))
Nekem ha jól meggondolom könnyebb így, hogy ketten vannak. De ez igen összetett kérdés és persze segítség, meg szervezés kérdése is.
Az eleje igenis húzós, amikor a nagytesót extra-extra figyelemmel kell "ellátni", hogy ne legyen hatalmas testvér féltékenység....nekem ez az egy égette fel igazán az energiámat, hogy 100-100 %-kal kellett figyelni kettő gyerkőcre. Mára megedződtem. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!