2,5 évesem félős, de nem az emberektől, hanem olyan dolgoktól, amiktől megsérülhet. Lehetne ezen segíteni, vagy ő ilyen lesz és kész?
Figyelt kérdés
Pl. nem mer a biciklivel lejtőn legurulni, pedig nem nagy, egész kicsi lejtő, azt mondja, fél, hogy elesik. De mindenben ilyen. Ne lökjem magasra a hintát, mert kiesik, meg ilyenek. Kisebb korában, úgy 2 éves koráig elég bátor volt, és sokszor mondtam neki, hogy oda ne másszon fel, mert leesik és megüti magát, stb. Most meg már semmit nem mer csinálni.2013. nov. 4. 09:55
1/3 A kérdező kommentje:
Szoktam neki mondani, hogy itt vagyok mellette, elkapom, ha elesne, vagy hogy az se baj, ha elesik, majd felállunk és újra megpróbáljuk, de hajthatatlan.
2013. nov. 4. 09:57
2/3 anonim válasza:
Ha fél évvel ezelőtt azt hallotta tőled, hogy ne mássz fel, stb. akkor ne csodálkozz, hogy most már mindentől fél. Idővel majd túlteszi magát a félelmein.
3/3 anonim válasza:
hát igen,nekem is ez jutott eszembe hogy lehet túlzottan beletápláltad a félelmet meg hát lehet neki az alaptermészete is egy kicsit félősebb!
Elárulom az én fiam is ilyen:bátor vagány srác de van benne veszélyérzet(teraszon lassan megy le nehogy leesen a lépcsőn,nyáron a strandon nem mert csak térdig a vízbe menni,nagyobb csúzdán kapaszkodva a szélében csúszik le lassan stb)
Viszont olyan 3 éves kora óta egy kicsit bátrabb és most már kissebb lejtőkön,mozgáskorlátozott fel-lejárókon a futóbiciklijével legurul felemelt lábakkal!Most 3,5 éves tehát sztem idővel változni fog de valószínű nekik az alaptermészetük ilyen,hogy új helyzetek előtt felmérik a veszélyt és a terepet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!