Kisfiam már kész a szobatisztaságra, de nem érdekli, hogy elhagyja a pelust. Mit lehet tenni?
Szerintem sincs még kész rá.
Beszéld meg vele, hogy a héten még kap pelust, de hétfőtől nincsen már. A héten ne is hozd fel a témát. Ha érett lenne rá, akkor azért sűrűbben szólna és nem ücsörögne sokáig a pisiben, kakiban.
Megy szeptembertől oviba?
Az én fiam kész volt a szobatisztaságra, de az istenért nem akarta elhagyni a pelenkát, mert hogy neki ez kell és ő vesz a többi óvodásnak is majd őszre pelenkát...így voltunk még múlt hónapban. És én besokalltam. Láttam a fiamon, hogy kész a szobatisztaságra, mondom itt van mindjárt szeptember, tölti a 3 évet, megy az óvodába és még pelenkás.
Könyörögtem neki, magyaráztunk, mindent...
Míg egyszer mondtam neki, hogy jó kisfiam, húzd fel a pelenkát, csináld ezt tovább, de akkor most anya szomorú és most egy ideig hagyj békén...sírva tépte le magáról a pelenkát és azóta csak éjszakára van neki, már a délután alváshoz sem kell...:) Szobatiszta és nincs baleset.
Van, mikor kész van rá, csak még ő sem fogja fel, hogy kész van rá.:)
Szerintem a kistesó miatt is lehet ez..én nem erőltetném annyira mert lehet lelkileg ez bántaná,hogy neki nem jár a kistesónak meg igen!Főleg ha az ovi ilyen szempontból laza,majd ott műxik a csordaszellem és látja a többit hogy nem pelusos és lehet 2 nap múlva ő maga fogja mondani hogy nem kell!
Addig meg esetleg néha mondhatod neki finoman,hogy "Az oviba menő nagy fiúk már nem pelusosak" és hátha a "nagyfiú" szó hallatán erőt vesz magán.
Én valamelyik nap mondtam a fiamnak,hogy az óvodás nagyfiúknak már nem kell cumi(csak alváshoz használja már!!)és este az ágyba kitette és anélkül aludt el!Látszik rajta hogy ez a "nagy fiú" szót komolyan veszi,büszkeséggel tölti el..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!