Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csen az oviban a társától, ma...

Csen az oviban a társától, ma pedig nyalókát a boltból? Kész vagyok!

Figyelt kérdés

6 éves kisfiam, elhozott egy autót az óvodatársától, nekem úgy adta elő mintha a homokozóban találta volna már az "itthoni" játszótéren.

Ma pedig elcsent/próbált/ egy nyalókát, amit a gatyájába dugott.

Nem ezek az első esetek:((

Hol rontottam el a dolgot és egyáltalán hogyan kezeljem a helyzetet?

Volt már büntetés(természetesen nem verés), de mintha nem is lett volna.

(Van egy idősebb bátyja (8 éves) és egy egy éves testvére.)

2013. jún. 21. 15:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
És elárulod, hogy miért is nem csapsz a kezére, vagy miért nem fenekeled el? Itt azért nem arról van szó, hogy leborítja az ételt az asztalról, a gyereked lop. Nem buzdítok senkit sem a verésre, főleg nem az öncélú kegyetlenkedésre, de azért egy határt húzni kellene...
2013. jún. 21. 15:22
 2/16 anonim ***** válasza:
47%
meg kell nevelni, ma még nyalókát lop, holna bankot rabol
2013. jún. 21. 15:28
 3/16 anonim ***** válasza:
77%
*holnap
2013. jún. 21. 15:28
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ülj le vele beszélgetni, kérdezd meg miért tette. Nem lehet, hogy középső gyerekként egy kicsit el lehet hanyagolva és így akarja magára felhívni a figyelmet?
2013. jún. 21. 15:39
 5/16 A kérdező kommentje:

Persze, megbeszélünk mindent... mi miért nem jó úgy...stb

Nem igazán tudott válaszolni rá.

Gondoltam hogy felvetődik ez a "középső gyermek téma", ezért is írtam a testvéri viszonyait.

Igen, lehet hogy ő úgy érzi nem kap elég figyelmet, többre vágyna!

...de, voltak dolgai a kistesó megszületése előtt is.

2013. jún. 21. 15:45
 6/16 anonim ***** válasza:
45%
én megijeszteném . van rendőr ismerősötök? az jutott eszembe, h. "letartóztathatná". viccesen hangzik, de a gyerek szemében ez az idegen hatalom hátha kiváltka a megfelelő hatást.
2013. jún. 21. 15:53
 7/16 anonim ***** válasza:

az utolsó javaslatát nem tartom jó ötletnek.egész életére megutálná a rendőröket,az meg nem jó dolog

a kérdésre válaszolva,nem tudom mennyi figyelmet kap,de meg kellene próbálni csak kettesben valami programot csinálni.mondjuk megbeszélni,hogy havi 1-2 délután csak az övé,ilyenkor elmenni valahova,és csak rá figyelni,és megbeszélni a dolgokat

2013. jún. 21. 17:06
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Az en gyerekemmel is ugyanez volt. Nem kell rendőr ismerős. Nem kell a gyereket ijesztgetni, semmi értelme. Középső gyerekről van szó, egyértelműen keves figyelmet kap - nem azért, mert ti nem figyeltek ra, hanem mert o kevesli. Megpróbál többet kiharcolni es hat a negatív figyelem is figyelem. Sot.... Nyilván, ha jo gyerek, nincs agyon dicserve, ellenben ha rosszat csinál, szidva van. Meg kell próbálni többet dicserni akkor is, ha épp semmi extrát nem csinál, csak mondjuk gond nelkul el játszik, erősíteni benne, hogy figyelsz ra. Mi mas okból jártunk gyermek pszichológushoz es pszichiáterhez is, mindkettő ugyanezt tanácsolta amikor szoba került, hogy ilyen problémánk is van. Akkoriban mindenért meg lett dicserve - milyen ügyes vagy, hogy szépen viselkedtel a boltban, milyen ügyes vagy, hogy egyedül feloltoztel, milyen ügyes vagy, hogy el pakoltak a játékokat, stb. Minden aprosagert kapott pár jo szót. Nehány honap alatt teljesen megszűntek ezek a lopások. 6 eves korig egyebkent belefér az életkori sajátosságok koze a pszichiáterunk szerint - kb akkor tudatosul bennük, hogy hiába akarom, hogy az enyém legyen, az a másé, nem szabad elvenni.
2013. jún. 22. 06:42
 9/16 anonim ***** válasza:
40%
"csen",én úgy látom igazából te sem tartod ezt a dolgot súlyosnak mert eze nem csenés hanem szin tiszta lopás,nem kell ragozgatni,szépítgetni.egy nevelési tanácsadót lehet megkérdeznék ez ügyben,hogy még csírájába elfojtsd ezt a dolgot nála,mielőtt tényleg sokkal komolyabbra nem fordul a dolog.
2013. jún. 22. 09:02
 10/16 anonim ***** válasza:
38%
Én bizony rácsapnék a kezére és minden kedvezmény megvonása ,nekem3 gyerekem van de egyik sem mert ilyet csinálni ,soha .
2013. jún. 22. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!