Csen az oviban a társától, ma pedig nyalókát a boltból? Kész vagyok!
6 éves kisfiam, elhozott egy autót az óvodatársától, nekem úgy adta elő mintha a homokozóban találta volna már az "itthoni" játszótéren.
Ma pedig elcsent/próbált/ egy nyalókát, amit a gatyájába dugott.
Nem ezek az első esetek:((
Hol rontottam el a dolgot és egyáltalán hogyan kezeljem a helyzetet?
Volt már büntetés(természetesen nem verés), de mintha nem is lett volna.
(Van egy idősebb bátyja (8 éves) és egy egy éves testvére.)
Köszönöm szépen a válaszokat!
A 8-as válaszadónak külön köszönöm a tanácsát!
Nekem is volt ilyen időszakom...pedig 10 évvel idősebb nővérem van!!
5-6 éves lehettem, amikor unokatesóimmal rohangáltam a lakótelepen.Tök jó heccnek tűnt, hogy ezt azt ellopunk. (csokika, nyalóka és társai).Akkoriba még nem voltak ilyen spéci lopásgátlók a boltokban.
Na egyszer túl messzire mentünk, és a piacion nagyon akartam a játékpultról valamit.Fogalmam sincs mi volt az.Sikerült elcsenni..elfutottunk, azt hittük megúsztuk, aztán jött egy morcos arcú emberke (ő volt az árus), kikapta a kezemből a játékot, össze-vissza szidott, közölte hogy takarodjak haza, és elment.Na nekem se kellett több, úgy futottunk haza mint akit kergetnek.Többet eszem ágába se jutott lopni.Mielőtt szültem évekig eladóként dolgoztam, és ha akár valaki véletlen 10 forintot is nálam akart felejteni, még azért is szóltam.Mondhatni hogy becsületes leányzó lett belőlem..
A tanácsom az lenne, hogy ha legközelebb észre veszed hogy lop, ne te told le.Pl: ha boltba valamit eltesz, akkor hagyd, valahogy a pénztárosnak jelezd..mittudomén mikor bementek szólj neki hogy lehet lesz ilyen, mert ilyen problémátok van, és ha tényleg valamit elcsen akkor csak bólincs neki.És ő mondja neki hogy mutassa mi van az xy helyen, kérje el, és érzékeltesse vele hogy ez nagyon csúnya dolog!Csak egy tipp..mondom..nálam be vált.Az lenne a legjobb, ha valami kisebb boltba történne, ahol ismered az eladókat.
El vagyok ájulva némelyik válaszon!
Rendőr, meg megverni, meg minden kedvezmény megvonása, te jó ég!
Igen, képzeljétek én is csináltam ilyet ebben az életkorban, kiszakadt frutis zacskóból vettem a közértben, vagy vendégségben voltunk, és elhoztam a kislány egyik játék gyűrűjét stb.
Tisztán emlékszem, olyan szépen szelíden intézték a szüleim (és a másik szülőpár is), hogy iszonyatosan szégyelltem magam, hamar leszoktam erről.
Egyébként mindig is jó gyerek voltam, amolyan pedagógusok álma, soha semmi balhé stb.
Rendes diplomás anya és felegés lettem 36 éves koromra.
Azokkal értek egyet, akik nem kerítenek túl nagy feneket ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!